به گزارش ایسنا، در دنیای امروز، گردشگری دیگر محدود به بازدید از مکانهای دیدنی نیست، بلکه تجربه زندگی روزمره در فرهنگهای مختلف به یکی از جذابترین اَشکال سفر تبدیل شده است. ژاپن با تلفیق سنت و فناوری، اکنون فرصتی کمنظیر را برای علاقهمندان به فرهنگ این کشور و طرفداران انیمه فراهم کرده است؛ تجربه یک روز دانشآموز بودن در یک مدرسه واقعی ژاپنی.
«رویترز» نوشت، «جیسون وو» یکی از افرادی است که تصمیم گرفت این حال و هوا را تجربه کند. او با رفتن به مدرسه ژاپنی، ژاکت مشکی یونیفرم خود را با بیخیالی روی شانههایش انداخته بود، پاهایش را روی میز مدرسهای ژاپنی گذاشته بود، با گروهی از دوستانش گپ میزد و گویا از اینکه نقش یک نوجوان خلافکار را بازی میکرد، لذت زیادی میبرد.
این مرد ۲۹ ساله نیویورکی در یک تجربه یکروزه که درحقیقت فضای شبیهسازیشده مدرسهای در «دبیرستان کیمینو» برای گردشگران خارجی در ژاپن است، شرکت کرده بود. این برنامه طوری طراحی شده است که برای طرفداران انیمه همچون «وو» و همسرش و همچنین کسانی که صرفا به تفاوتهای فرهنگی در نظام آموزشی علاقه دارند، جذاب باشد.
شرکتکنندگان حدود ۳۵,۰۰۰ ین (۲۴۵ دلار آمریکا) در یک مدرسه بازسازیشده در حدود ۶۰ کیلومتری جنوبشرقی توکیو، پرداخت میکنند تا یونیفرم کلاسیک مدارس ژاپنی را بپوشند و در کلاسهایی مانند خوشنویسی و سایر دروس شرکت کنند. در کلاس تربیتبدنی، آنها در مسابقات سنتی ورزشی گروهی ژاپنی مانند طنابکشی یا پرتاب کیسههای لوبیا به داخل سبدی در ارتفاع شرکت میکنند.
آنها مانند دانشآموزان ژاپنی، تمرین زلزله انجام میدهند، ناهار سرو میکنند و در پایان روز کلاس را تمیز میکنند.
«وو»، که مهندس نرمافزار است، گفت: «این تنها تجربهای است که میتوانید به واسطه آن تا حدی زندگی مدرسهای ژاپنی را احساس کنید.»
با توجه به رونق گردشگری که ناشی از ارزش بسیار پایین ین است، بازدیدکنندگان تکراری ژاپن، همچون «وو» که برای دهمین بار به این کشور سفر کرده است، به دنبال فعالیتهای عمیقتر و تجربهمحورتر هستند.
این تجربه کلاسی که توسط شرکت «Undokai» سازماندهی شده است، با برنامه دولت برای جذب گردشگران به مناطق خارج از مقاصد پرجمعیت مانند توکیو و کیوتو یعنی مناطقی که با «گردشگری بیش از حد» مواجهند، همراستا است و در این برنامهها در عوض، آنها را به مناطق روستایی هدایت میکنند.
بسیاری از مانگاها یا انیمهها مانند درام ماورایی «Jujutsu Kaisen» و کمدی عاشقانه «باشگاه میزبان دبیرستان اوران» که هر دو در نتفلیکس پخش شدهاند، در محیط دبیرستان روایت میشوند و به ویژه برای طرفداران انیمه، تجربه مدرسه دبیرستانی یک تجربه جدی از فرهنگ ژاپنی محسوب میشود.
«پارینا کئوکراجانگ» (Parina Kaewkrajang) ۲۷ ساله، که همسر «وو» است، گفت: «در بسیاری از انیمهها، زندگی مدرسهای بهعنوان بخشی ایدهآل از دوران کودکی به تصویر کشیده میشود. این نوعی حس نوستالژی است که میخواستیم خودمان آن را تجربه کنیم.»
نام این برنامه، که قبلاً با عنوان «مدرسه راهنمایی کامهیاما» شناخته میشد، اکنون «Kimino» است. این مدرسه در سال ۲۰۲۰ به دلیل کمبود دانشآموز بسته شد؛ اتفاقی که با پیر شدن سریع جمعیت ژاپن و کاهش تعداد کودکان، روز به روز رایجتر میشود. طبق آمار دولتی، در دو دهه گذشته تقریباً ۶,۵۰۰ مدرسه در سراسر کشور تعطیل شدهاند.
«تاکاآکی یونهجی» (Takaaki Yoneji)، بنیانگذار شرکت Undokai گفت: «اگر این طرح به الگویی برای استفاده دوباره از مدارس تعطیلشده تبدیل شود یا بهعنوان راهی جدید برای احیای مناطق محلی مورد توجه قرار گیرد، قطعاً مایلم آن را به مکانهای دیگر نیز گسترش دهم.»
انتهای پیام
نظرات