حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا عادل - معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف- در گفتوگو با ایسنا در مورد اماکن وقفی که دیگر کاربری ندارد و بعضا برخی از آنها دارای قدمت تاریخی نیز هستند، توضیح داد: بسیاری از اماکن وقفی به لحاظ تاریخی و قدمت ثبت تاریخی شدهاند مثل حوزههای علمیه، مساجد، حمامهای عمومی و … اما چون برخی از آنها کاربری خود را از دست داده یا به لحاظ تاریخی نیازمند بازسازی است، تفاهمنامهای را با وزارت میراث، گردشگری و صنایع دستی امضا کردیم که طبق آن بتوانیم این اماکن را احیا کنیم.
وی ادامه داد: بسیاری از موقوفات ما ثبت وزارت میراث است اما بلاتکلیف مانده و در حال تخریب است. براساس این تفاهمنامه چنانچه مکانی نیازمند کار عمرانی، تعمیر، بازسازی و مرمت باشد با استانداردهای وزارت میراث این کار انجام خواهد شد. در واقع براساس این تفاهمنامه مرمت و بازسازی اماکن تاریخی وقفی برعهده سازملن اوقاف است اما تمامی مراحل تعمیر و بازسازی باید زیر نظر کارشناسان وزارت میراث انجام شود.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف یادآور شد: ممکن است برای برخی این سوال پیش بیاید که بسیاری از این اماکن تاریخی وقفی در حال تخریب شدن است، اولا تعداد این اماکن تاریخی بسیار زیاد است و بازسازی آنها نیازمند هزینهی زیادی است و بودجه زیادی میخواهد که کمتر پیش آمده که اعتباری تخصیص داده شود، دوما بسیاری از این اماکن دیگه امروز کاربری ندارند که با بازسازی آنها هزینه خودش را در بیاورد مثل کاروانسراها، آب انبارها یا حمامهای عمومی.
حجتالاسلام عادل تصریح کرد: البته به دنبال آمارسنجی از اماکن تاریخی وقفی و همچنین اماکنی که کاربری خود را از دست دادند هستیم تا تکلیف آنها را روشن کنیم زیرا بسیاری از آنها میتواند احیا و برای موارد مختلف مورد استفادهقرار گیرد.
وی همچنین در مورد آثار تاریخی که بعضا وقفی است، نیز اظهار کرد: در مورد آثار تاریخی و هنری وقفی تلاش ما بر حفظ این میراث گرانبها است و به همین منظور موزههای مختلفی در اختیار سازمان اوقاف است که هم آثار وقفی را در آنجا حفظ و نگهداری میکند و هم به نمایش عموم میگذارد.
انتهای پیام
نظرات