به گزارش ایسنا، سیدعلی فخاری ـ مدرس انجمن خوشنویسان ایران ـ با بیان اینکه جشنواره رضوی که به نام ثامن الحجج علیبنموسی الرضا علیه السلام نامگذاری و مزین شده، یکی از مهمترین و معتبرترین جشنواره های ملی و بینالمللی در حوزه هنرهای تجسمی است، اظهار کرد: به ویژه در حوزه خوشنویسی این جشنواره نامی بلندی دارد.
وی با بیان اینکه جشنواره خوشنویسی رضوی بیش از دو دهه است که به طور منظم و مستمر به کار خود ادامه داده است، افزود: از سالیان دور تاکنون این رویداد با همت مسئولان، هنرمندان و مدیران علاقهمند به فرهنگ و هنر این سرزمین توانسته بین جوانان هنرمند و هنردوستان این حوزه ایجاد انگیزه کند و این رسالت مهم را به انجام برساند.
مدرس انجمن خوشنویسان ایران خاطرنشان کرد: دورههای قبل که بنده به عنوان داور یا مهمان در این رویداد حضور داشتم مشارکتهای خیلی زیادی با دبیرخانه جشنواره داشته و بارها دیدهام که با حضور جوانان توانمند هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی چه آثار بینظیر، فاخر و ماندگاری خلق شده است.
به گفته وی؛ از این جشنواره به عنوان یکی از پربارترین و قدیمیترین رویدادهای فرهنگی هنری کشور یاد میشود که هم هنرمندان و هم مسئولین همواره حمایت همهجانبهای از آن داشتهاند.
مدرس انجمن خوشنویسان ایران اظهار کرد: جشنوارههای بزرگی مثل رضوی که واقعا در سطح کشور و در حد کلان برگزار می شود باید بودجه به مراتب بیشتری برای اهدای جوایز داشته باشند تا هنرمندان را تشویق و ترغیب برای حضور مداوم کند.
وی همچنین پیشنهاد کرد که آثار برگزیده هر دوره در موزه معاصر به عنوان یک گنجینه و پشتوانه هنر ملی نگهداری شود.
جشنواره رضوی واسطه خوبی برای افزایش بینش هنرمندان به سیره امام رضا(ع) است
نفیسه تقوی ـ برگزیده بیستمین جشنواره خوشنویسی رضوی ـ با اشاره به سابقه حضورش در جشنواره رضوی دورههای گذشته اظهار کرد: این جشنواره واسطه خوبی برای مطالعه پیرامون احادیث و سیره رضوی برای هنرمندان است چرا که بشخصه برای خلق یک اثر پیرامون حضرت رضا علیه السلام کتب مختلفی را مطالعه میکنم تا اثربخشی کارم عمیق تر باشد.
وی با بیان اینکه هدف و کارویژه جشنواره رضوی قابل تکریم است، افزود: کسب بینش هنرمند پیرامون کاری که عرضه میکند بسیار اهمیت دارد و لذا من برای حضور و شرکت در جشنواره رضوی حتی کتاب عیون اخبارالرضا را نیز خریداری و مطالعه کردم.
برگزیده بیستمین جشنواره خوشنویسی رضوی این رویداد را در جامعه خوشنویسان دارای جایگاه دانست اما به پایبن بودن سطح جوایز این جشنواره در قیاس با هنر خوشنویسی، ایراد گرفت.
وی افزایش حمایت از هنرمندان در این جشنواره را گامی موثر در ترغیب و تشویق بیشتر جوانان مستعد برای حضور در این رویدادها قلمداد کرد. جشنواره رضوی و دیگر جشنوارههای هدفمند و موضوع محور میتوانند در راستای حمایت از هنرمندان خوشنویسی به آنها سفارش کار بدهند و آثارشان را خریداری کنند.
خوشنویسی پیوند عمیق با مفاهیم دینی دارد
زهرا عظیمی ـ هنرمند خوشنویس و برگزیده بخش خوشنویسی جشنواره هنرهای تجسمی رضوی ـ درباره فعالیتهای هنری خود گفت: متولد سال ۱۳۷۱ در اراک هستم و از سال ۱۳۸۴ وارد عرصه خوشنویسی شدم. از سال ۱۳۹۱ بهطور تخصصی در رشته خط شکسته فعالیت میکنم. تاکنون یک نمایشگاه انفرادی برگزار کردهام و در چندین جشنواره داخلی و خارجی موفق به کسب رتبه شدهام.
وی در خصوص اثر ارسالی خود به جشنواره خوشنویسی رضوی اظهار کرد: اثری که به این جشنواره ارائه دادم، شامل زیارتنامه امام رضا (ع) بود که بهصورت کامل با خط شکسته و به شیوه غبار نگارش شد. همچنین چند غزل از محتشم کاشانی را نیز نوشتم و ارسال کردم. خوشحالم که این اثر بهعنوان یکی از آثار برگزیده انتخاب شد.
عظیمی درباره جایگاه هنر دینی و متعهد در آثار خود گفت: هنر دینی جایگاه ویژهای در خوشنویسی دارد، چراکه این هنر ذاتاً عرفانی است و بر پایه کلمات مقدس شکل میگیرد.
وی با بیان اینکه معمولاً خوشنویسان به کتابت قرآن، متون مذهبی و ادعیه میپردازند، تصریح کرد: جشنوارههایی با مضامین دینی، این امکان را فراهم میکنند تا هنر خوشنویسی در کنار محتوای مذهبی ماندگارتر شود و نسل جوان ارتباط بیشتری با آن برقرار کند.
این هنرمند خوشنویس همچنین درباره نقش خوشنویسی در ترویج فرهنگ رضوی تصریح کرد: خوشنویسی میتواند ابزار مؤثری در این زمینه باشد لذا نوشتن احادیث، سخنان و زیارتنامه امام رضا (ع) به خط خوش، روشی زیبا برای انتقال مفاهیم دینی است. این جشنواره، نخستین تجربه من در کتابت زیارتنامه امام رضا (ع) بود و تاکنون نمایشگاهی با این موضوع نداشتهام.
این هنرمند خوشنویس با قدردانی از برگزارکنندگان جشنواره گفت: از اینکه این فرصت را داشتم تا اثری با مضمون رضوی خلق کنم، بسیار سپاسگزارم و امیدوارم بتوانم در آینده آثار بیشتری در این زمینه ارائه دهم.
انتهای پیام
نظرات