• یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1404021409745
  • خبرنگار : 71631

کشف گنجینه طلا از سوی کوهنوردان

کشف گنجینه طلا از سوی کوهنوردان

گروهی از کوهنوردان به طور اتفاقی، گنجینه‌ای طلایی به ارزش صدها هزار دلار را در کوه‌های جمهوری «چک» کشف کردند.

به گزارش ایسنا، موزه بوهمی شرقی در شهر «هرادتس کرالووه» واقع در جمهوری چک اعلام کرد که یک گنجینه طلا مربوط به قرن بیستم به ارزش بیش از ۳۴۰ هزار دلار کشف شده است.

در ماه فوریه، دو کوهنورد در دامنه‌های کوه‌های «کرکونوشه» واقع در شمال شرقی کشور چک پیاده‌روی می‌کردند که به جعبه‌ای آلومینیومی برخوردند که در نزدیکی یک مزرعه متروکه قرار داشت. درون این جعبه، ۶۰۰ سکه طلا به‌صورت منظم در ۱۱ ستون جداگانه چیده شده و در پارچه‌ای نازک و سیاه پیچیده شده بود. در نزدیکی آن، جعبه‌ای آهنی نیز پیدا شد که شامل ۱۶ جعبه سیگار، ۱۰ دستبند، یک شانه، یک زنجیر و یک جعبه لوازم آرایش بود. تمام این اشیاء از فلز زردرنگی ساخته شده‌اند که هنوز ترکیب دقیق آن مشخص نشده است.

این گنجینه که وزن آن حدود ۷ کیلوگرم است، بلافاصله به موزه بوهمی شرقی در جمهوری چک تحویل داده شد و باستان‌شناسان از آن زمان در حال بررسی آن هستند. منشاء این سکه‌های طلا به کشورهای متعددی همچون فرانسه، بلژیک، روسیه، ایتالیا، رومانی، امپراتوری اتریش ـ مجارستان و امپراتوری عثمانی بازمی‌گردد. نکته جالب توجه، نبود سکه‌های آلمانی و چکسلواکیایی در میان این گنجینه است.

بررسی‌های نشان می‌دهد بیشتر سکه‌ها فرانسوی هستند و به‌ طور کلی بین سال‌های ۱۸۰۸ تا ۱۹۱۵ میلادی ضرب شده‌اند، به جز سکه‌های اتریش ـ مجارستان.

علامت‌های روی این سکه‌ها، که به آنها نشانه‌گذاری ثانویه گفته می‌شود، نشان می‌دهد که این سکه‌ها در سال ۱۹۲۱ دوباره در منطقه‌ای از یوگسلاوی، احتمالاً در محدوده صربستان و بوسنی و هرزگوین امروزی ضرب شده‌اند.

کشف گنجینه طلا از سوی کوهنوردان



«Vojtěch Brádle» کارشناس سکه موزه بوهمی شرقی گفت: «این گنجینه بیش از صد سال در دل خاک پنهان بود. مسلم است که در سال ۱۹۲۱، دست‌کم بخشی از این سکه‌ها نمی‌توانسته در خاک کشور ما باشد. آنها باید در آن زمان هنوز در بالکان بوده باشند.»

کارشناسان معتقدند دلایل زیادی وجود دارد که چرا فردی در چکسلواکی ممکن بود بخواهد در نیمه اول قرن بیستم اشیای قیمتی را مخفی کند. گنجینه ممکن است در آغاز جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۳۸ یا در زمان تبعید جمعیت‌های یهودی و چک در طول جنگ، یا در جریان اخراج آلمانی‌ها در پایان جنگ دفن شده باشد. به گفته «میروسلاو نوواک» (Miroslav Novák)، رئیس بخش باستان‌شناسی موزه احتمال دیگر می‌تواند اصلاحات پولی سال ۱۹۵۳ میلادی تحت فشار اتحاد جماهیر شوروی باشد.

کشف گنجینه طلا از سوی کوهنوردان



نوواک گفت: «مخفی کردن اشیای ارزشمند در دل زمین از زمان ماقبل تاریخ یک رفتار رایج بوده است. این اقدام به دلیل ارزش اسمی سکه‌ها یا توان خرید آن‌ها نبوده، بلکه به دلیل فلز گران‌بهایی بوده که در ساخت آن‌ها به کار رفته است.»

این گنجینه همچنان در دست بررسی است و باستان‌شناسان امیدوارند با کمک اسناد آرشیوی بتوانند داستان پشت پردۀ آن را کشف کنند. موزه قصد دارد در آینده، این مجموعه را به‌طور کامل در معرض دید عموم قرار دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha