• جمعه / ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۵:۴۰
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1404021913655
  • خبرنگار : 71461

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی‌ هنری امام رضا علیه السلام

رویکرد جشنواره هنرهای تجسمی رضوی حرفه‌ای و فنی بود

رویکرد جشنواره هنرهای تجسمی رضوی حرفه‌ای و فنی بود

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگ هنری امام رضا(ع) با بیان اینکه در بنیاد امام رضا (ع) هدف ما تولیدات آثار خوب برای عرضه به جامعه فرهنگی و دینی جامعه است، گفت: بنیاد فرهنگی هنری امام رضا(ع)، در دو زیست بوم دینی و هنری شکل گرفته که امیدواریم بر این مبنا تولیدات فاخری برای جامعه ارائه کنیم.

به گزارش ایسنا، مرتضی سعیدی‌زاده در آیین اختتامیه جشنواره هنرهای تجسمی با بیان برگزاری این آیین با فراز و نشیب‌هایی که داشت به ایستگاه نهایی خود رسید و امشب شاهد برگزاری آن هستیم، اظهار کرد: بنیاد بین المللی امام رضا علیه السلام در  دوره بیست و یکم جشنواره رویکردی حرفه ای و فنی را مورد توجه قرار داد که بر این اساس در بخش‌های مختلف ابعاد رویکرد فنی محرز است.

وی ادامه داد: در جشنواره عکس رضوی چهار کارگاه تخصصی آموزشی در چهار استان در حوزه تولید عکس رضوی و عکس اهل بیتی در فضای هنری کشور شکل گرفت و در فضای حوزه گرافیک نیز موضوع امام رضا (ع) به مسائل روز کشور در جهان اسلام نزدیک شد و محور مقاومت و غزه و فلسطین در تولید آثار مورد توجه قرار گرفت.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگ هنری امام رضا علیه السلام گفت: در حوزه خوشنویسی این جشنواره نیز اتفاق خوبی رقم خورد و بخش ویژه ملکه آفتاب در جشنواره شکل پیدا کرد تا به واسطه آن هشت از برتر از آثار هنرمندان بانو و خواهری که در دوره‌های گذشته جشنواره‌ای به تولید آثار پرداخته بودند، انتخاب و عرضه و مورد تقدیر قرار گرفت.

وی با بیان اینکه در بنیاد امام رضا علیه السلام هدف ما تولیدات آثار خوب برای عرضه به جامعه فرهنگی و دینی جامعه است، تصریح کرد: بنیاد فرهنگی هنری امام رضا(ع)، در دو زیست بوم دینی و هنری شکل گرفته که امیدواریم بر این مبنا تولیدات فاخری برای جامعه ارائه کنیم.

سعیدی‌زاده با عذرخواهی به دلیل تاخیر در برگزاری این اختتامیه از هنرمندان تصریح کرد: این جریان بنا به اقتضائات تغییر دولت، تغییر سیاست‌ها با رویکردهایی همراه شد که امیدوارم در دوره های آینده چشم انداز ده‌ساله جشنواره امام رضا علیه السلام بتوانیم معتبرترین جشنواره هنری و فرهنگی را در زیست فرهنگ و هنر کشور در موضوعاتی دینی و امام رضا ارائه دهیم و بالندگی را در همه حوزه‌های آن شاهد باشیم.

وی  ضمن تقدیر از زحمات فرهاد قائمیان بعنوان مدیر بیست‌ویکمین جشنواره فرهنگی هنری امام رضا علیه السلام خاطرنشان کرد: این هنرمند به عنوان‌ شخصیت برجسته هنری فرهیخته کشور ما را در جریان برگزاری هرجه کیفی تر این رویداد یاری کرد.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگ هنری امام رضا با اشاره به اینکه حمایت از پایگاه های آموزشی و دوره‌های آموزشی و توانمندسازی در حوزه هنری و هنرمندان به تولیدات آثار خوبی در این دوره از جشنواره منجر شد، عنوان کرد: سایت پنجره هشت پنجره‌ای رو به تولیدات آفرینش‌های فرهنگی است که خروجی بیست و یک دور از جشنواره‌های امام‌رضا علیه السلام در آن بارگذاری شده که فردا رونمایی خواهد شد.

وی دلیل ایجاد و رونمایی از این سایت را عرضه تولیدات رضوی به جامعه و در معرض دید قرار دادن این آثار در معرض برای علاقمندان و مردم قلمداد کرد و بر لزوم جریان سازی و مردمی کردن تولیدات جشنواره‌ای صحه گذاشت.

فرهاد قائمیان، مدیر بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام‌رضا علیه السلام نیز در این آئین ضمن تقدیر از حضور هنرمندان و دبیران سه گانه جشنواره هنرهای تجسمی رضوی به تلاش‌های صورت گرفته توسط دبیران برای کیفی شدن روند برگزاری این رویداد و فاخر شدن آثار و تولیدات این دوره از جشنواره اشاره کرد.

رویکرد جشنواره گرافیک رضوی برگرفته از کتاب انسان ۲۵۰‌ساله رهبری بود

در ادامه این مراسم مسعود  نجابتی ـ دبیر جشنواره ملی گرافیک رضوی ـ با بیان اینکه در این دوره از جشنواره با مدیران و دست‌اندرکاران درصدد ایجاد تغییر نگاه بودیم؛ اظهار کرد: در این دوره موفق شدیم مسیر گرافیک مذهبی را تا حدی تغییر دهیم اگرچه آنچه که در ادوار گذشته اتفاق افتاده نیز اتفاقات مبارکی بوده اما بیشتر حول مسائلی بود که شامل در واقع آرا و نقوشی بود که از حرم اقتباس شده بود یا القاب و عناوینی که دستمایه کار هنرمندان قرار می‌گرفت.

وی با بیان اینکه روند ادوار گذشته اگرچه قابل توجه و اهمیت اما تا حدی از مسائل روز و اتفاقاتی که در دنیا در حال رخ دادن است دور بود تصریح کرد: به همین دلیل درصدد تغییر رویکرد برآمدیم چراکه مسائل جمعه و دنیا روز به روز گسترده‌تر می‌شود و سابق بر این تصور ما با سیره و فرهنگ رضوی متفاوت بود؛ لذا سعی کردیم در این جشنواره فکری برای این موضوع کنیم.

نجابتی یادآور شد: در این راستا با کمک عزیزانی که در شورای سیاست‌گذاری جشنواره بودند همفکری و هم‌افزایی کرده و توفیقی پیدا شد که با الهام گرفتن از کتاب انسان ۲۵۰ ساله مقام معظم رهبری مسیر جدیدی را در بحث گرافیک رضوی پی ریزی کنیم.

وی تصریح کرد: بر این مبنا از علاقمندان و شرکت‌کنندگان در این دور از جشنواره درخواست کردیم که آثار خود را با رویکرد جدید ارسال کنند و در این مسیر همگام شوند و گام‌های خوبی برداشته شد و این اتفاق مبارک شکل گرفت.

دبیر جشنواره ملی گرافیک رضوی ابراز کرد: تصور من بر این است که در دوره کنونی نگاه به گرافیک رضوی تغییر کرد و اتفاقات خوبی هم رقم خورد که خروجی آن رویدادهای ارزشمندی مثل نهضت کوثر انقلاب شد و موضوعات همدلی و مهربانی و موارد کثیری که در سیره رضوی وجود دارد به وادی گرافیک رضوی راه یافت که از جمله آن موضوع مقاومت و بحث مهم فلسطین غزه و استکبارستیزی و مبارزه یا جهاد نفس و و جهاد اکبر بود.

به گفته وی مباحث مختلفی که یکایک ما در تمام شئون زندگی با آن درگیر هستیم نظیر مبارزه با ظلم، مبارزه با اختلاس، مبارزه با فحشا، مبارزه با نفس و هر آن چیزی که هر روز در جامعه و دنیای پیرامونی لمس می‌کنیم در جشنواره گرافیک رضوی مورد توجه قرار گرفت و خلق آثار پیرامون آن تاکید شد.

جشنواره هنرهای تجسمی، عکاسی و خوشنویسی رضوی برگزیدگان خود را شناخت

همزمان با شب میلاد ثامن‌الحجج علی‌بن موسی‌الرضا(ع) برگزیدگان بخش‌های مختلف جشنواره هنرهای تجسمی رضوی شامل عکاسی، خوشنویسی و گرافیک معرفی و تقدیر شدند.

در بخش عکاسی با دوربین حرفه‌ای جایزه رتبه اول بخش با اهدای تندیس جشنواره و لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال به علی راد از استان تهران، جایزه رتبه دوم با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال به میثاق سفردوست از تهران و جایزه رتبه ی سوم این بخش نیز با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال به بابایی پور از استان تهران اهدا شد.

آثار شایسته تقدیر بخش عکاسی با دوربین حرفه‌ای نیز به امیر عنایتی از خراسان رضوی و امین فائضی از استان فارس با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال اهدا شد.

جوایز برگزیدگان بخش عکاسی با تلفن همراه نیز به شرح ذیل اعلام شد:

جایزه رتبه اول بخش عکاسی با تلفن همراه با اهدای تندیس جشنواره  و لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال  به طاهره رخ بخش زمین از استان فارس اهدا شد.

جایزه رتبه دوم بخش عکاسی با تلفن همراه با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال به مهدی جوادی شاد از استان خراسان رضوی اهدا شد.

جایزه رتبه سوم این بخش نیز با  اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ۸۰ میلیون ریال به فاطمه عظیمی از استان قم تعلق گرفت.

آثار شایسته تقدیر بخش عکاسی با تلفن همراه

آثار شایسته تقدیر این بخش با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ۵۰ میلیون ریال به روح اله جوانی از استان اصفهان و عنایتی از استان خراسان رضوی اهدا شد.

برگزیدگان بخش خوشنویسی رضوی:

جوایز برگزیدگان بخش خوشنویسی نیز با اعلام سه اثر برگزیده در بخش شکسته نستعلیق به جایزه برگزیدگان در رشته خوشنویسی در بخش شکسته نستعلیق با اهدای تندیس جشنواره و لوح تقدیر و جایزه نقدی به میلغ ۱۲۰ میلیون ریال به مهدی حاتمی از استان لرستان، زهرا عظیمی از استان مرکزی و مجتبی رحم دار از استان فارس اهدا شد.

آثار برگزیده در بخش نستعلیق نیز با اهدای تندیس جشنواره و لوح تقدیر و جایزه نقدی به میلغ ۱۲۰ میلیون ریال به محمدجواد شکوهی فر از استان البرز، احد صباحی کیا از استان ایلام و علی دربان رضوی از استان خراسان رضوی اهدا شد.

برگزیدگان بخش نسخ نیز با اهدای تندیس جشنواره و لوح تقدیر و جایزه نقدی به میلغ ۱۲۰ میلیون ریال مجید سعیدکافی از استان سمنان، زهرا شیرازی پور از استان البرز و محمد پورقلی‌زاده از استان گیلان بودند.

همچنین سه اثر برگزیده در بخش ثلث این جشنواره نیز با با اهدای تندیس جشنواره و لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ۱۲۰ میلیون ریال افشین نجفی بهزاد از استان آذربایجان شرقی، محمدابراهیم کاظمی از استان قم و رحیم خلیلی از استان خراسان رضوی اهدا شد.

آثار برگزیده در بخش سته:

جایزه برگزیده در رشته خوشنویسی در بخش سته با اهدای تندیس جشنواره و لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ۱۲۰ میلیون ریال به افراد زیر اهدا شد:

مجید سعیدکافی از استان سمنان

آثار شایسته تقدیر در بخش خوشنویس

دو اثر شایسته تقدیر در بخش شکسته نستعلیق

همچنین در این بخش دو اثر ایمان وکیلی مطلق از استان اصفهان و عادل زارعی از استان تهرانشایسته تقدیر شناخته شدند که با اهدای لوح تقدیر و جایزه‌ی نقدی به مبلغ ۸۰ میلیون ریال مورد تقدیر قرار گرفتند.

در رشته خوشنویسی بخش نستعلیق نیز افراد زیر  با اهدای لوح تقدیر و جایزه ی نقدی به مبلغ ۸۰ میلیون ریال معرفی و تقدیر شدند:

سید علیرضا مطلبی از استان مازندران

 سید مرتضی جعفری از استان مازندران

حکیمه پوریزدان پرست از استان قم

دو اثر شایسته در رشته خوشنویسی بخش نسخ نیز با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ۸۰ میلیون ریال بدین شرح معرفی شدند:

محمد نعیم جوادی از استان قم

محمد بازیار از استان گلستان

آثار  شایسته تقدیر در بخش ثلث نیز  با معرفی نفیسه تقوی از استان قم و لیلا مژدگانلو از استان البرز با اهدای لوح تقدیر و جایزه ی نقدی به مبلغ ۸۰ میلیون ریال مورد تقدیر قرار گرفت.

اثر شایسته تقدیر در بخش اقلام ست  با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ۸۰ میلیون ریال به علیرضا یوسفی فرد از استان اصفهان تعلق گرفت.

برگزیدگان بخش ملیکه آفتاب:

در این بخش، با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ۵۰ میلیون ریال از سعیده جاویدی آزاد از استان فارس،  لیلا وزیری از استان تهران، الهام میرطلایی از استان اصفهان و زهره رئیس الساداتی از استان خراسان رضوی، اعظم مدرسی از استان مازندران، طیبه ازندریانی از استان قم، نرگس مهران منش از استان تهران و نیز  خانم زهرا میبدی از استان قم تقدیر شد.

برگزیدگان بخش گرافیک:

در بخش اصلی گرافیک با موضوعات و مصادیق پنجگانه فراخوان به رای هیات داوران سه اثر برگزیده معرفی می‌شد.

((موضوعات پنجگانه شامل : مبارزه با طاغوت درون- مبارزه با طاغوت بیرون- مبارزه با ناهنجاری های اخلاقی و فرهنگی- مبارزه با بی عدالتی و مفاسد اقتصادی- مبارزه با تفرقه و اختلاف بودند.

جایزه رتبه اول برگزیده بخش گرافیک (در موضوعات پنجگانه) با اهدای تندیس جشنواره و لوح تقدیر و جایزه ی نقدی به مبلغ ۳۵۰ میلیون ریال به حسین نقیب از استان خراسان رضوی تعلق گرفت.

جایزه رتبه دوم این بخش با اهدای لوح تقدیر و جایزه  نقدی به مبلغ ۲۵۰ میلیون ریال به محمود نظری از استان همدان رسید و جایزه رتبه سوم این بخش با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال به اکبر تراب پور از استان همدان تعلق گرفت.

جایزه ویژه بخش گرافیک جشنواره

در بخش فلسطین گروه داوری به دلیل رویکرد هنرمندانه و واکنش سریع نسبت به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی و حوادث خونین غزه، مجموعه آثاری را ستوده و جایزه ویژه این بخش را با اهدای تندیس جشنواره و لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ۸۰۰ میلیون ریال به  آقای میکائیل براتی از استان خراسان رضوی اهدا کردند.

همچنین به دلیل اهمیت موضوع فلسطین و استقبال گسترده هنرمندان در این بخش از جشنواره، سه اثر شایسته تقدیر با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ  ۸۰ میلیون ریال به آثار زیر رسید:

۱. وعده صادق اثر شایسته تقدیر مهدی سرکانی از تهران

۲. معجزه غزه اثر شایسته ی تقدیر محمد صالحی از تهران

۳. مجموعه آثار  شایسته تقدیر تولید شده برای راهپیمایی روز قدس توسط گروه مثلث قرمز از استان تهران

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha