• سه‌شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۱۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1404022316582
  • خبرنگار : 71070

رییس سازمان غذا و دارو:

۵۰درصد طلب سال گذشته «دارو» هنوز پرداخت نشده است

۵۰درصد طلب سال گذشته «دارو» هنوز پرداخت نشده است

رییس سازمان غذا و دارو، نقدینگی را مشکل اصلی صنعت دارو خواند و گفت: ۵۰ درصد از طلب صنعت دارو از سال گذشته هنوز باقی مانده و پرداخت نشده است.

به گزارش ایسنا، دکتر مهدی پیرصالحی در افتتاح نمایشگاه بین‌المللی فارمکس خاورمیانه ابراز امیدواری کرد که این نمایشگاه بتواند در ارتقای صنعت داروسازی کشور، ارتباطات بین‌المللی و افزایش صادرات کمک کننده باشد.

وی گفت: بیش از ۹۷ درصد داروهای کشور به لحاظ عددی در صنعت داخلی تامین و تولید می‌شود و به لحاظ ارزشی نیز حدود ۸۲ درصد داروها در داخل تولید می‌شود و مابقی واردات است.

او گفت: ارزبری این ۸۲ درصد داروی تولید داخل، بالغ بر ۷۰۰ میلیون دلار است در مقابل ارزبری یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلاری ۱۸ درصد داروی وارداتی.

پیرصالحی افزود: بنابراین ارزش افزوده در مواد اولیه و تولید داخل است و باید بتوانیم سرمایه‌گذار جدید جذب کنیم و نیازهای کشور را خودمان تامین کنیم.

وی با بیان اینکه تمام تلاشمان آن بوده که بتوانیم از تولید حمایت کنیم افزود: مسئولیت ما حمایت از مردم و بیماران است و باید نیازهای سلامت کشور را برآورده کنیم. پایدارترین راه برای تامین دارو و کالاهای سلامت، حمایت از تولید داخل است. بنابراین برای حمایت از مردم باید از صنعت حمایت کنیم؛ هرچند که گاهی در این مسیر با نامهربانی‌هایی روبرو می‌شویم،اما ص۲ضاین نامهربانی‌ها را به جان می‌خریم. حمایت از صنعت حمایت واقعی از مردم است.

او افزود: اگر این صنعت به هر علتی نتواند به کار خود ادامه دهد قطعاً با کمبودهای بیشتری روبرو خواهیم شد چرا که به لحاظ ارزی نمی‌توانیم ارز مورد نیاز برای واردات را تامین کنیم.

 وی با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سرمایه‌گذاری در تولید افزود: همه ارکان کشور باید در این زمینه کمک کنند؛ در جهت تخصیص منابع به همراهی سازمان برنامه، در زمینه تامین منابع به همراهی بانک مرکزی و در زمینه اخذ مجوزهای صنعت به همراهی وزارت صمت نیاز داریم. 

پیر صالحی گفت: بیش از یک سال و نیم است که نتوانسته‌ایم برای تامین دستگاه‌ها و قطعات داروسازی ارز بگیریم. برای دعوت به سرمایه‌گذاری‌های جدید به همراهی و همکاری بیشتر سایر ارگان‌ها نیاز داریم .

رئیس سازمان غذا و دارو به تکلیف قانون برنامه هفتم توسعه درباره صادرات دارو اشاره کرد و گفت: بر اساس این برنامه باید به صادرات یک میلیارد دلاری برسیم؛ اعداد و ارقامی که با اعداد امروز تفاوت معنی‌داری دارد. بنابراین باید به سمت افزایش صادرات برویم. این افزایش صادرات الزاماتی دارد و باید کارهای اولیه آن را برای صنعت انجام دهیم. 

وی گفت یکی از مشکلات اصلی صنعت داروسازی مشکل نقدینگی است و متاسفانه چرخش نقدینگی دچار مشکلات زیادی است. در پایان سال گذشته ۵۰ درصد این عقب افتادگی‌ها با همکاری نهادهای ذی‌ربط انجام شد اما هنوز ۵۰ درصد از سال قبل بدهی مانده است و باید به دنبال منابع پایدار باشیم تا بتوانیم این بدهی‌ها را کاهش دهیم. 

پیر صالحی درباره قیمت گذاری دارو نیز گفت: در این زمینه هم جایی که لازم است باید قیمت‌ها متعادل شود تا صنعت بتواند ادامه حیات داشته باشد. راه پیشرفت کشور از حوزه تولید می‌گذرد. در حال حاضر بیش از ۶۲۰۰ irc تولیدی در حوزه مواد اولیه، بسته‌بندی و جانبی داریم و به آن افتخار می‌کنیم.

 رئیس سازمان غذا و دارو گفت: امیدواریم این نمایشگاه کمک کند تا بتوانیم ارتباطات بین‌المللی خود را افزایش دهیم و توان شرکت‌هایمان را به نمایش بگذاریم.

وی در بخش پایانی صحبت‌هایش گفت: یکی از دغدغه‌های ما همواره بحث کیفیت است. وظیفه اصلی ما نظارت بر کیفیت است و سعی می‌کنیم در این راه همراه و همکار صنعت باشیم تا رشد بهتری داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha