• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۳۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1404022719505
  • خبرنگار : 71454

هشدار درباره شیوع یک بیماری در عربستان در آستانه حج

هشدار درباره شیوع یک بیماری در عربستان در آستانه حج

افزایش موارد ابتلا به ویروس مِرس در عربستان سعودی، تنها چند هفته پیش از آغاز مراسم حج تمتع، نگرانی‌هایی را درباره این تجمع میلیونی برانگیخته است.

به گزارش ایسنا، روزنامه تلگراف در گزارشی با اشاره به افزایش موارد ابتلا به کوروناویروس سندروم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) در عربستان سعودی، نگرانی‌هایی را درباره احتمال شیوع این بیماری همزمان با برگزاری مناسک حج تمتع که انتظار می‌رود نزدیک به سه میلیون نفر را در شهر مکه گردهم آورد، مطرح کرده است.

بنابر اعلام وزارت بهداشت عربستان، از ماه مارس (اسفند ـ فروردین) تاکنون دست‌کم ۹ نفر به این ویروس، که خویشاوند نزدیکِ کروناویروس است، مبتلا شده‌اند. از میان این مبتلایان، دو نفر جان خود را از دست داده‌اند.

شش مورد از جدیدترین ابتلاها در میان کارکنانِ بخش درمان گزارش شده است که همگی در یک بیمارستان در شهر ریاض و از طریق تماس با یک بیمار علامت‌دار به این ویروس، آلوده شده‌اند.

با این حال، منشاء ابتلا در دو مورد همچنان ناشناخته باقی مانده است که این موضوع باعث شده زنگ خطر احتمال شیوع مخفیانه ویروس در جامعه بزرگ‌تر عربستان به صدا درآید.

شرکت تحلیل داده‌های بیماری‌های واگیردار «ایرفینیتی» هشدار داده است این موارد «احتمال خطر بروز شیوع و گسترش بالقوه بین‌المللی بیماری را در آستانه مراسم حج، که در آن میلیون‌ها نفر گردهم می‌آیند، افزایش می‌دهد.»

روزنامه تلگراف در این گزارش اشاره کرده است که در برخی از تصاویر مربوط به سفر اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به ریاض، پیشخدمت‌ها و سایر افراد حاضر در محل با ماسک صورت دیده شده‌اند.

مراسم حج که در اوایل ماه ژوئن (خردادماه) برگزار می‌شود، بیش از سه میلیون نفر را در منطقه‌ای به وسعت تنها ۱۲ کیلومتر مربع متمرکز می‌کند و معمولا به‌عنوان بستری برای شیوع بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا و مننژیت باکتریایی شناخته می‌شود. از همین رو عربستان تمام زائرانی که قصد شرکت در مناسک حج تمتع را دارند ملزم می‌کند که پیش از ورود به این کشور، واکسن مننژیت تزریق کنند.

از سال ۲۰۱۲ تاکنون، مجموعا ۲۶۱۳ مورد تأییدشده از ابتلا به مرس در جهان ثبت شده است که بیش از ۸۰ درصد آن‌ها در عربستان سعودی رخ داده است. نرخ مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری حدود ۳۶ درصد گزارش شده است.

مرس یک ویروس قابل انتقال بین حیوان و انسان است که توسط شترها حمل می‌شود و از طریق تماس با حیوانات آلوده، مصرف گوشت یا شیر آن‌ها، یا خوردن مواد غذایی آلوده به مدفوع، ادرار یا بزاق شتر قابل انتقال است.

انتقال انسان به انسان این ویروس عمدتا از طریق قطرات تنفسی در محیط‌های بسته بیمارستانی اتفاق می‌افتد، اما مواردی از انتقال درون‌خانوادگی یا در سطح جامعه نیز مشاهده شده است.

علائم اصلی بیماری شامل تب بالا، سرفه، تنگی نفس، درد عضلات، اسهال و حالت تهوع است.

بیشتر افرادی که بر اثر مرس جان می‌بازند، دست‌کم یک بیماری زمینه‌ای مانند دیابت، بیماری قلبی، سرطان یا فشار خون بالا دارند.

در حال حاضر هیچ واکسنی برای محافظت در برابر مرس در دسترس نیست، اگرچه کارآزمایی‌های بالینی در این زمینه در حال انجام است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha