به گزارش ایسنا، محمدمهدی ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پایان چهاردهمین اجلاس وزرای فرهنگ کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با ابراز خرسندی از حضور فعال روسیه و جمهوری تاتارستان در سازمان همکاری اسلامی، به این مهم اشاره کرد که همبستگی بین مسلمانان و جهان اسلام برای مقابله با چالشهای جهانی، مبارزه با اشغالگری و نسلکشی علیه فلسطینیان و ایفای نقش در جهان چندقطبی آینده، سهم بسزایی دارد.
او سپس گفت: ما درصدد هستیم مطالعات خود را درباره جهان آینده که در حال ظهور است بیشتر کنیم و از نخبگان مسلمان و مراکز علمی اسلامی کشورها نیز دعوت به همکاری میکنیم.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به انتخاب شهر قازان به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام اشاره کرد و آن را نتیجه اقدامات مؤثر و مواضع منصفانه رئیس جمهور روسیه و مقامات سیاسی و دینی تاتارستان دانست.
ایمانیپور در آخر به اتحاد بریکس پرداخت و تاکید کرد که میتواند به خارج شدن از جهان تک قطبی در آینده کمک کند.
رستم مینیخانف، رئیس جمهوری تاتارستان با ابراز خرسندی از حضور نمایندگان کشورهای اسلامی در این اجلاس و در قازان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۲۵، عنوان این اجلاس را «گفتگوی فرهنگها ـ مبنای حفظ هویت و تنوع در جهان چندقطبی» برای همبستگی جهان اسلام بر مبنای گفتگوی فرهنگی، مغتنم دانست.
او گفت: فرهنگ اساس روابط ملتها و دولتها را تشکیل میدهد و حفظ هویت دینی خود در عین تجربه زندگی مسالمتآمیز با سایر ادیان و مذاهب و قومیتها از جمله مبانی فرهنگی هر کشور و مردمی است.
مینیخانف سپس به همزمانی برپایی این اجلاس با مجمع اقتصادی بینالمللی «روسیه ـ جهان اسلام: قازان فروم» اشاره کرد که میتواند فرصت نزدیکی و دوستی نمایندگان سایر حوزهها با حوزه فرهنگی باشد.
رئیس جمهوری تاتارستان در ادامه اظهار کرد: ما شاهد افزایش سرعت توسعه همکاری بین روسیه و کشورهای مسلمان هستیم و امیدواریم این نزدیکی ادامه یافته و عمق بیشتری پیدا کند.
اجلاس وزرای فرهنگ سازمان همکاری اسلامی همزمان با اجلاس روسیه و جهان اسلام موسوم به «کازان فروم» در شهر قازان مرکز جمهوری تاتارستان برگزار شد. رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن سخنرانی در این اجلاس، جداگانه با شخصیتهای دینی و فرهنگی روسیه و سایر کشورها دیدار و گفتگو کرد.
انتهای پیام
نظرات