• یکشنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404022820050
  • خبرنگار : 50294

یک مسئول در دانشگاه علوم پزشکی استان عنوان کرد

ابتلای ۳۴.۵ درصد از کردستانی‌ به فشار خون بالا

ابتلای ۳۴.۵ درصد از کردستانی‌ به فشار خون بالا

ایسنا/کردستان مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کردستان با هشدار نسبت به نقش محوری این بیماری در بروز سکته‌های قلبی و مغزی، بر اهمیت اندازه‌گیری دقیق و کنترل مستمر فشارخون به عنوان کلید داشتن عمری طولانی‌تر در مبتلایان به این بیماری تاکید کرد.

جهانبخش یوسفی، یکشنبه ۲۸ اردیبهشت، در جمع خبرنگاران بر اهمیت اندازه‌گیری صحیح فشارخون در تشخیص و کنترل این بیماری تاکید و اظهار کرد: افزایش فشارخون بالاتر از حد طبیعی و عدم کنترل آن، عوارض جدی از جمله سکته‌های قلبی و مغزی را به دنبال دارد.

وی فشارخون طبیعی را فشار ماکزیمم کمتر از ۱۲۰ و فشار مینیمم کمتر از ۸۰ میلی‌متر جیوه و فشارخون بالا را رسیدن فشار ماکزیمم به ۱۴۰ یا فشار مینیمم به ۹۰ میلی‌متر جیوه، عنوان و فشارخون ماکزیمم بین ۱۲۰-۱۴۰ یا مینیمم بین ۸۰-۹۰ میلی‌متر جیوه را فشارخون بینابینی و افراد دارای این میزان را در معرض ابتلا به فشارخون بالا دانست.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کردستان، با استناد به گزارش سال ۲۰۲۳ سازمان جهانی بهداشت، افزود: حدود ۱.۲۸ میلیارد نفر از افراد ۳۰ تا ۷۹ سال در جهان به فشارخون بالا مبتلا هستند که ۴۶ درصد آنان از بیماری خود بی‌اطلاع بوده و تنها ۲۱ درصد مبتلایان، فشارخون کنترل شده دارند.

وی افزود: طبق نتایج پیمایش ملی عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر در سال ۱۴۰۰، حدود ۳۲ درصد افراد بالای ۱۸ سال در کشور و ۳۴.۵ درصد در استان کردستان به این بیماری مبتلا هستند.

یوسفی با اشاره به اینکه در استان کردستان ۵۳ درصد افراد مبتلا از بیماری خود آگاه بوده و تنها ۲۵ درصد آنان فشارخون مطلوب و کنترل شده دارند، بر اهمیت اندازه‌گیری دقیق فشارخون، مصرف صحیح دارو تحت نظر پزشک و اجتناب از تغییر دوز و نوع دارو بدون مشورت با پزشک تاکید کرد.

وی فشارخون کنترل شده در افراد تحت درمان را فشار ماگزیمم کمتر از ۱۴۰ و مینیمم کمتر از ۹۰ برشمرد و افزود: در افراد دیابتی، مبتلایان به بیماری‌های قلبی عروقی، سابقه سکته مغزی و نارسایی مزمن کلیه فشار خون کنترل شده کمتر از ۱۳۰ ‌و کمتر از ۸۰ است.

یوسفی بیان کرد: جهت دستیابی به کنترل مطلوب همزمان با مصرف دارو رعایت رژیم غذایی و فعالیت بدنی مناسب اهمیت ویژه‌ای دارد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کردستان در ادامه به تشریح نحوه صحیح و شرایط اندازه‌گیری فشارخون پرداخت و پرهیز از مصرف قهوه و چای، عدم فعالیت بدنی و استعمال دخانیات نیم ساعت قبل از اندازه‌گیری، خالی بودن مثانه، آرامش روانی و استراحت ۵ دقیقه‌ای را از جمله عوامل موثر در دقت اندازه‌گیری برشمرد،؛ همچنین رعایت نکاتی نظیر نشستن صحیح، آویزان نبودن پاها، قرار دادن بازو در سطح قلب و روی تکیه گاه، گشاد بودن آستین، عدم صحبت کردن حین اندازه‌گیری و مطلوب بودن دمای محیط را ضروری دانست.

یوسفی در پایان به راهکارهای کنترل فشارخون بالا اشاره کرد و رعایت سبک زندگی سلامت محور شامل کاهش وزن، ورزش منظم، رژیم غذایی سالم، کاهش مصرف نمک، پرهیز از الکل و دخانیات، خواب کافی، کنترل استرس و اندازه‌گیری منظم فشارخون را از جمله موثرترین روش‌های کنترل این بیماری عنوان کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha