حسین اصلاحی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بهمحض مشاهده شعلههای آتش و دود در منطقه حفاظتشده قره چغه در حین گشت و کنترل مأموران یگان حفاظت محیط زیست قوچان، بلافاصله هماهنگی لازم با فرماندار شهرستان به عمل آمد و با کمک تعدادی از اهالی روستای بردر و قلعه و مأمورین منابع طبیعی شیروان در معیت مأمورین محیطزیست با به کارگیری تجهیزات اطفای حریق آتشسوزی بعد از پنج ساعت خاموش شد.
وی با اظهار تأسف از اینکه در این آتش سوزی تعدادی درخت و درختچه از نوع ارس و زرشک وحشی و بخشی از گونه گیاهی منطقه از نوع گون، اسپرس، کلاه میرحسن، چوبک طعمه حریق شدند، افزود: این حادثه نشان دهنده آسیبپذیری محیطزیست در برابر رفتارهای ناپسند انسانی است و ضرورت توجه بیشتر به حفاظت از منابع طبیعی را نمایان میسازد.
رئیس محیطزیست قوچان با تأکید بر اینکه حفاظت از مراتع و منابع طبیعی باید در اولویت قرار گیرد، اظهار کرد: مراتع نهتنها به عنوان زیستگاههای طبیعی برای گونههای مختلف گیاهی و جانوری عمل میکنند، بلکه نقش حیاتی در حفظ تعادل اکوسیستم و جلوگیری از فرسایش خاک دارند.
وی گفت: آتشسوزیها میتوانند عواقب جبرانناپذیری برای تنوع زیستی و سلامتی زمین داشته باشند و تخریب مراتع میتواند به از بین رفتن گونههای گیاهی و جانوری منجر شود.
اصلاحی با تأکید بر اینکه حفاظت از مراتع و منابع طبیعی نهتنها یک وظیفه قانونی، بلکه یک مسئولیت اجتماعی است که باید توسط همه افراد جامعه بیژه گردشگران رعایت شود، اظهار کرد: با آگاهی و همکاری، میتوانیم از این منابع ارزشمند به نحو احسن حفاظت کنیم و نسلهای آینده را از زیباییها و نعمتهای طبیعی برخوردار کنیم.
رئیس محیطزیست قوچان، ضمن تقدیر و تشکر از احساس مسئولیت جوامع محلی در حفاظت از تنوع زیستی و مشارکت در اطفای حریق، از تمامی دوستداران محیط زیست درخواست کرد که در راستای تحقق اصل پنجاهم قانون اساسی، هرگونه آتشسوزی در مراتع را به سامانه ۱۵۴۰ گزارش دهند.
وی افزود: اقدام به موقع میتواند به عنوان یک گام اساسی در حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از وقوع حریقهای گستردهتری که ممکن است به منابع طبیعی آسیب برساند، تلقی شود.
انتهای پیام
نظرات