به گزارش ایسنا، سلمان حسینی ضمن معرفی این برنامه، گفت: برنامه توانمندسازی و صیانت اجتماعی بهبودیافتگان اعتیاد در راستای تحقق جزء ۳ بندث ماده ۸۰ قانون برنامه ششم توسعه و براساس ماده ۳ آئین نامه اجرایی راه انـدازی و فعالیت مراکز جامع توانمنـدسازی و صـیانت اجتماعی از بهبود یافتگان، مصوبه سـتاد مبارزه با مواد مخـدر و شورای اجتماعی کشور و با هدف توانمندسازی، جامعه پذیری و صیانت از بهبودیافتگان اعتیاد اجرا میشود.
وی افزود: براساس بند ۴ ماده ۲ همین آئین نامه، پیگیری خدمات حمایتی، روانی و اجتماعی معتادان بهبودیافته پس از ترخیص از مراکز درمان و بازتوانی اعتیاد، متناسب با ارزیابی و نیاز سنجی از ویژگی ها و شرایط آنها تا حصول نتیجه ذیل فرآیند مدیریت مورد انجام شده و آموزش ها و حمایتهای روانی اجتماعی، حرفه آموزی و آماده سازی شغلی، معرفی به مراکز درمان جهت تداوم درمان، پیگیری اوراق هویت، پیگیری در خانواده توسط مددکاران اجتماعی آموزش دیده انجام می شود.
سـرپرست مرکز اورژانس اجتماعی، پیشگیری از آسیبها و بازتوانی اعتیاد سازمان بهزیستی کشور همچنین در خصوص گزارش عملکرد برنامه مدیریت مورد در سال گذشته گفت: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۷۳ مددکار در ۱۶۹ تیم مدیریت مورد در استانها و شهرستانها فعالیت داشته اند که فعالیت آنها به طور مستمر تداوم دارد. همچنین در کل کشور تعداد ۱۹۰۵۴ پرونده افراد ترخیصی از مراکز درمان اعتیاد، تحت پوشش مدیریت مورد قرار گرفتند .
وی با اشاره به خدمات ارائه شده توسط تیمهای مدیریت مورد گفت:۵۱ درصد افراد تحت پوشش مدیریت مورد فاقد بیمه سلامت بودهاند که برای ۶۱ درصدآنها بیمه سلامت برقرار شده است. همچنین در پیگیریهای به عمل آمده توسط تیمهای مدیریت مورد ۱۶ درصد افراد فاقد مدارک هویتی بودهاند که با پیگیریهای مدیریت مورد، ۵۱ درصد آنها موفق به اخذ مدارک هویتی شدهاند و ۴۹ درصد تا کنون موفق نشدهاند.
حسینی افزود: برای ۲۴ درصد از افراد تحت پوشش مدیریت مورد در کل کشور اشتغال زایی موفق صورت گرفته است و۶ درصد افراد تحت پوشش مدیریت مورد تحت حمایت کمیته امداد قرار گرفتهاند.
وی همچنین ارجاع به مراکز بهداشتی و درمانی جهت دریافت خدمات پزشکی، ارائه خدمات آموزشی پیشگیری از عود شامل خانواده درمانی، گروه درمانی، مشاوره فردی و مددکاری، پیگیری و مداخله جهت آماده سازی شغلی از طریق شرکت افراد در کلاسهای آموزشی فنی و حرفهای برگزار شده از طرف سازمان فنی و حرفهای، پیگیری و ارجاع جهت اشتغال زایی موفق شامل شغل جدید یا شغل قبلی با استفاده از ظرفیت خیرین و کارآفرینان و ایجاد کارگاههای اشتغال در مراکز توانمندسازی و صیانت اجتماعی با استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد و خیرین کارآفرین را از دیگر خدمات ارائه شده برای این افراد بیان کرد.
سـرپرست مرکز اورژانس اجتماعی، پیشگیری از آسیبها و بازتوانی اعتیاد سازمان بهزیستی کشورگفت: ۲۱ درصد از افراد تحت پوشش مدیریت مورد فاقد سرپناه بودهاند که از این تعداد ۲۶ درصد در مراکز توانمندسازی و صیانت اجتماعی بهبودیافتگان، ۱۱درصد در شلتر و یا گرمخانهها اسکان داده شدند و ۶۳ درصد توسط خانواده خود پذیرش شدند.
حسینی همچنین با اشاره به ماهیت مراکز توانمندسازی گفت: مراکز توانمندسازی و جامعه پذیری محیطی امن و عاری از مواد، با اسکان شبانه روزی ﺑﺮای اﻓﺮادی است ﻛﻪ از مراکز درﻣﺎن اعتیاد ترخیص شده، فاقد سرپناه هستند و ﻧﻴﺎز ﺑﻪ ﻣﻜﺎنی برای اقامت دارند. مدت اقامت در این مراکز شش ماه و در صورت تمدید حداکثر یک سال است و طی این مدت مداخلات اجتماعی توسط تیم مدیریت مورد، به افراد ارائه می شود ﺗﺎ به ﻣﺤﻞ زﻧﺪﮔی داﺋمی و ﺷﻐﻞ دﺳﺖ یابند. افراد شناسایی شده در برنامه مدیریت مورد که فاقد سرپناه هستند به این مراکز ارجاع می شوند.
وی افزود: در سال ۱۴۰۳ تعداد مراکز توانمندسازی از ۴۰ به ۶۸ مرکز در کل کشور افزایش یافت. که از این تعداد ۱۵ مرکز توانمندسازی زنان و ۵۳ مرکز توانمندسازی مردان می باشد. همچنین با توجه به فضای فیزیکی مراکز توانمندسازی، تعداد پذیرش و اسکان مقیمان متفاوت است اما سقف پذیرش ۵۰ نفر است.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور؛ حسینی گفت: در مجموع در سال ۱۴۰۳ تعداد ۳۹۹۲ نفر در این مراکز پذیرش شدند که از این تعداد ۱۵ درصد زن و ۸۵ درصد مرد بودهاند. در حال حاضردر ۲۹ استان کشور، مراکز توانمندسازی جهت اسکان افراد فاقد سرپناه، فعال بوده و به ارائه خدمات به بهبودیافتگان می پردازند.
انتهای پیام
نظرات