• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1404030301093
  • منبع : روابط عمومی وزارتخانه میراث فرهنگی صنایع…

پاسداشت یک قرن حیات مؤثر محمدعلی موحد

پاسداشت یک قرن حیات مؤثر محمدعلی موحد

در آستانه زادروز استاد محمدعلی موحد، یکی از بزرگ‌ترین شخصیت‌های معاصر در عرصه تفکر، عرفان‌پژوهی و تاریخ‌نگاری، سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، با همراهی حجت‌اله ایوبی، رئیس مرکز بین‌الملل این وزارتخانه، با این چهره برجسته فرهنگ ایرانی دیدار کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در تداوم سنت نکوداشت مفاخر زنده و پاسداشت چهره‌های ممتاز فرهنگی، سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی با استاد محمدعلی موحد، از قله‌های رفیع اندیشه، تاریخ و عرفان در ایران معاصر، دیداری داشت. در این دیدار که با همراهی حجت‌اله ایوبی، رئیس مرکز بین‌الملل این وزارتخانه انجام شد، ضمن تجلیل از بیش از هفت دهه خدمات علمی و معنوی استاد، بر جایگاه راهبردی نخبگان در منظومه هویتی ایران تأکید شد.

محمدعلی موحد، متولد دوم خرداد ماه ۱۳۰۲ خورشیدی، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، از معدود چهره‌هایی است که در طول حیات علمی خود، توانسته است ساحت‌های متکثر اندیشه ایرانی ـ از حقوق و تاریخ گرفته تا عرفان و فلسفه زبان ـ را به طرز خلاقانه‌ای با یکدیگر پیوند دهد.  

او با تصحیح انتقادی و عالمانه اثر «مقالات شمس تبریزی»، نه‌تنها به بازخوانی یکی از متون محوری عرفان اسلامی همت گماشت، بلکه پلی میان سنت و دغدغه‌های مدرن فهم ساخت.

در این دیدار، صالحی‌امیری، استاد موحد را «نماد پیوست خرد، معنا و هویت» دانست و اظهار کرد: در زمانه بحران معنا، وجود فرزانه‌ای چون استاد موحد، موهبتی تاریخی برای صیانت از میراث معنوی ایران است. او تجسم عینی عقلانیت تاریخی ایران‌ است، میراث زنده‌ای که باید در تراز ملی، منطقه‌ای و جهانی بازشناسی و بازنشر شود.

ایوبی نیز با تأکید بر کارکرد تمدنی و دیپلماتیک سرمایه‌های فکری ایران، اظهار کرد: چهره‌هایی چون استاد موحد، نه‌فقط میراث‌دار، بلکه میراث‌سازند، آنها واسطه‌های انتقال حکمت ایرانی به جهان معاصرند. دیپلماسی فرهنگی ایران، بدون بهره‌مندی از چنین منابعی، فاقد پشتوانه معنوی لازم برای تعامل مؤثر در سطح جهانی است.

محمدعلی موحد پیش‌تر، به پاس نقش ممتاز خود در توسعه مرزهای دانش، دریافت‌کننده نخستین «نشان عالی خورشید» از سوی کمیسیون ملی یونسکو در ایران بوده‌ است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha