به گزارش ایسنا، در چارچوب طرحی مهم که به رهبری «اداره کل امور مسجدالحرام و مسجدالنبی» اجرا میشود، یک شبکه یکپارچه از حسگرهای زمینی و دستگاههای خوانش ورودی به کار گرفته شده است تا حرکات جمعیت با دقتی بیسابقه پایش و هدایت شود.
هدف از این فناوری، افزایش بهرهوری عملیاتی در یکی از بزرگترین گردهماییهای سالانهی جهان است. سامانه تازه راهاندازیشده، ترکیبی از دوربینهای نظارتی هوشمند با قابلیت تشخیص حرکت را در بر میگیرد که امکان پایش لحظهای نقاط ورود و خروج را فراهم میکند.
این سامانه دولایه نهتنها الگوهای حرکتی را رصد میکند، بلکه نقاط پرازدحام را نیز شناسایی میکند و به این ترتیب، اتخاذ تصمیمات سریعتر و آگاهانهتر برای کنترل جمعیت ممکن میشود.
به گزارش گالف نیوز، استقرار این فناوری بهویژه بر ورودیها و خروجیهای اصلی مسجد، همچنین طبقات فوقانی منطقه پیرامون کعبه مسیر میان صفا و مروه متمرکز شده است، بخشهایی که در جریان مناسک حج، شاهد تراکم شدید جمعیت هستند.
عربستان اعلام کرده است این سامانه به مقامات این کشور امکان میدهد تا توزیع بهینه جمعیت را حفظ کرده و در صورت لزوم در ساعات اوج شلوغی مداخلاتی داشته باشند. انتظار میرود این روش موجب ارتقای چشمگیر ایمنی شده و خطرات ناشی از ازدحام بیش از حد و حوادث مرتبط را به حداقل برساند.
در سال ۲۰۱۵ ازدحام جمعیت در منطقه منا به فوت هزاران زائر منجر شد. عربستان هرگز تعداد دقیق کشتهشدههای آن فاجعه را اعلام نکرد اما رسانههای غربی شمار زائران جان باخته را بیش ۲۲۳۶ نفر اعلام کردند. مقامات حج ایران معتقد بودند آن فاجعه که ناشی از سوء مدیریت بود، به مرگ حدود هفت هزار زائر منجر شد.
انتهای پیام
نظرات