• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۴
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1404030301237
  • خبرنگار : 71451

هوش مصنوعی به کمک ترویج فرهنگ ایثار و شهادت می‌آید

هوش مصنوعی به کمک ترویج فرهنگ ایثار و شهادت می‌آید

مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: امسال برای نخستین‌بار از هوش مصنوعی برای طراحی جلد کتاب و تولید موشن استفاده کردیم.

به گزارش ایسنا، سعید گنجی، در نشست صمیمی با نویسندگان حوزه ایثار و شهادت استان گیلان، ظرفیت این استان را در حوزه تألیف و نشر کم‌نظیر دانست و بیان کرد: گیلان از نویسندگان توانمند در حوزه ایثار و شهادت بهره‌مند است و می‌تواند در سطح ملی نقش مؤثری ایفا کند.

مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه مرکز نشر شاهد از سال ۱۳۶۸ فعالیت خود را آغاز کرده، گفت: این مرکز تاکنون بالغ بر ۲۲۷۰ عنوان کتاب در قالب‌های متنوعی چون مستند، مستندپژوهی، رمان، داستان کودک و نوجوان و... منتشر کرده است، اما از دهه ۸۰ شاهد کاهش فعالیت‌های تالیفی این مرکز بودیم.  مرکز نشر شاهد در مقطعی با ۳۶ کتاب‌فروشی فعال در کشور فعالیت داشت، اما این شبکه به‌مرور زمان غیرفعال شد.   در دوره جدید مدیریت بنیاد شرایط برای احیای عرضه و انتشار آثار این مرکز فراهم شده است.

گنجی از تأسیس فروشگاه مرکزی نشر شاهد در خیابان انقلاب تهران در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این فروشگاه با نام «بوستان نشر شاهد» صرفاً محل عرضه کتاب نخواهد بود، بلکه میزبان نشست‌های ادبی، نقد کتاب، آموزش نویسندگان نوقلم و سایر فعالیت‌های فرهنگی نیز خواهد بود.

وی با اشاره به رویکرد جدید این مجموعه به گروه سنی کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: در نمایشگاه کتاب امسال بیش از ۸۰ درصد آثار جدید که بالغ بر ۱۰۰ عنوان کتاب بود، به این رده سنی اختصاص داشت. برای کاهش گسست نسلی، باید بر تربیت نسلی تمرکز کنیم. از همین رو، یکی از مهم‌ترین برنامه‌های اداره‌کل، برگزاری دوره‌های آموزشی برای نویسندگان نوقلم در حوزه ایثار و شهادت است.

مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین به استفاده از فناوری‌های نوین اشاره کرد و گفت: امسال برای نخستین‌بار از هوش مصنوعی برای طراحی جلد کتاب و تولید موشن استفاده کردیم. همچنین تولید پادکست و کتاب صوتی با محتوای ایثار و شهادت را در دستور کار داریم.

وی با اشاره به پیشگامی گیلان در به‌روزرسانی تصاویر شهدا با بهره‌گیری از هوش مصنوعی افزود: برای تسریع چرخه تألیف و انتشار، به دنبال ایجاد کمیته‌های ارزیابی استانی هستیم تا فرآیند بررسی و تصویب کتاب‌ها کوتاه‌تر شود.

مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران در پایان از رونمایی ۳۶ عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب امسال خبر داد و خاطرنشان‌کرد: بخش عمده این آثار، استانی بودند و تلاش ما این است که آثار فاخر نویسندگان استانی در سطح ملی بیشتر دیده شوند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha