• چهارشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۰:۰۹
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1404030703994
  • خبرنگار : 71342

گفتگو با حمیدرضا نعیمی

مردم مرا در این خاک نگه می دارند

مردم مرا در این خاک نگه می دارند

حمیدرضا نعیمی که این روزها نمایش «فردریک» را روی صحنه برده است ، با اشاره به مشکلات گوناگون تئاتر گفت: مهم‌ترین چیزی که مرا در ایران نگه می‌دارد، حضور مردمی است که برایم عزیز هستند و دلم می‌خواهد با آنان هم‌کلام بشوم و برای لحظاتی حال‌شان را خوب کنم.

این کارگردان تئاتر در گفتگو با ایسنا با ارایه توضیحاتی درباره نمایش خود تاکید کرد که بهترین راه نجات ما فرهنگ و هنر است.

نعیمی که این نمایش را برای دومین بار روی صحنه می‌برد، با اشاره به مشکلات گوناگونی که هنرمندان تئاتر با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، ابراز تاسف کرد: گویی همه گروه‌های تئاتری بی‌پناه رها شده‌اند و هیچ جایی حاضر نیست مسئولیت‌شان را به گردن بگیرد. در همین وضعیت، موفق شدم نمایش «فردریک» را با سختی بسیار و البته با حسن‌ نیت مدیران بنیاد رودکی در تالار وحدت به صحنه ببرم ولی واقعا فکر نمی‌کردم ساخت و اجرای یک نمایش این چنین دشوار و کمرشکن باشد.

او ادامه داد: در جامعه بحران‌زده امروز دعوت از تماشاگران برای تماشای تئاتر، کار سختی است ولی وقتی فرهنگ و هنر با بی‌توجهی مسئولان رو به رو می‌شود، وظیفه ما به عنوان جامعه هنری، تدوام کار فرهنگ است؛ هرچند که امری است بسیار دشوار.

نعیمی تنها پشتیبان گروه‌های هنری را مردم دانست و افزود: تماشاگران، تنها حامیان ما هستند و هر شب با دیدن آنان در تالار وحدت هم اشک شوق دارم و هم بغض و آرزو می‌کنم همه همکارانم این فرصت را داشته باشند تا اثر هنری خود را به مخاطبان ارایه کنند.

مهم‌ترین چیزی که مرا در این خاک نگه می‌دارد، مردم هستند

این کارگردان درباره وضعیت دشوار هنرمندان در شرایط فعلی توضیح داد: این روزها در جنگ نابرابر و سختی قرار داریم و نباید عرصه را رها کنیم ولی در کشور ما این توقع هست که هنرمندان حتی در سخت‌ترین شرایط هم کنار مردم باشند و کار هنری انجام بدهند که البته این کار هم بسیار ارزشمند است و هم بسیار سخت و این گونه است که هنرمندان بخصوص هنرمندان تئاتر عموما مظلوم واقع می‌شوند.

او، نداشتن امنیت شغلی را یکی از مشکلات بزرگ جامعه تئاتری برشمرد و افزود: هنرمندان تئاتر ما عموما امنیت شغلی ندارند و حتی وقتی نمایشی را با هزاران سختی ساخته‌اند نمی‌دانند که اصلا به اجرا می‌رسد یا نه و حتی اگر به صحنه رسید، چه سرنوشتی پیدا می‌کند. با همه اینها گویی کار هنری سرنوشت محتوم ماست و این دشواریِ وظیفه را به دوش می‌کشیم. ما همه تلاش‌مان را به کار می‌گیریم تا تماشاگران را نومید نکنیم تا بدانند می‌توانند از پیچ‌های پی در پی و پایان‌ناپذیر به سلامت گذر کنند.

این مدرس تئاتر با تاکید بر ضرورت توجه به هنر از سوی مسئولان کشور ادامه داد: هنرمندان کشور ما با سختی بسیار کار هنری می‌کنند و مسئولان ما باید بدانند در وضعیت نامساعد سیاسی و اقتصادی و در شرایطی که اعتماد بخشی از جامعه را از دست داده‌اند و اقشاری در جامعه ما احساس نومیدی می‌کنند ، اتفاقا تنها چیزی که می‌تواند به آنان کمک کند، فرهنگ و هنر است. همچنانکه اعتراضات بعضی از اصناف گوناگون از بازنشستگان تا پرستاران و معلمان و کامیونداران و دیگر اصناف نشان می‌دهد که مسئولان، کار خود را به نحو احسن انجام نداده‌اند و در این وضعیت تنها راه نجات همه ما اعم از مردم تا مسئولان، بازگشت به فرهنگ و هنر است.

مهم‌ترین چیزی که مرا در این خاک نگه می‌دارد، مردم هستند

نعیمی خاطرنشان کرد: ما می‌دانیم که در عرصه تکنولوژی نمی‌توانیم یا کشورهای بزرگ دنیا هماوردی کنیم ولی چیزی که می‌تواند در دنیا برای ما وجهه بسازد و چهره بین‌المللی زیبایی از ما ارایه بدهد، فرهنگ و هنر است. همچنانکه کشوری مانند اتریش بدون اینکه صنعت یا تکنولوژی پیشرفته‌ای داشته باشد، با اتکا به هنر، برای خود وجهه بین‌المللی ساخته است. یا کشورهای دیگری که با داشته‌های اندک خود و با اتکا به صادرات چند محصول محدود هم خود را در جهان معرفی کرده‌اند و هم اقتصاد کشورشان را توسعه داده‌اند. کشور ما هم می‌تواند به جای منزوی شدن، مورد توجه جهانیان قرار بگیرد.

او اضافه کرد: چهره‌ای مانند مولانا متعلق به کشور ماست ولی ببینید ترکیه چگونه از او بهره‌برداری می‌کند. در چنین شرایطی دولت ناچار است در روزگار پیش‌رو، به آموزش و فرهنگ بهای بیشتری بدهد. ضمن اینکه تنها چیزی که می‌تواند به مردم ما ارامش بدهد، همین است.

نعیمی با تاکید بر عِرق ملی و فرهنگی مردم ایران یادآوری کرد: مردم ما در سخت‌ترین روزگاران هم آداب و رسوم باستانی و ملی خود را به زیبایی حفظ کرده‌اند و با این کار خود این پیام را می‌دهند که در هر شرایط سختی ایرانی هستیم و جدا از قومیت‌ها همه ما تحت نام ایران زیبا به یکدیگر کمک می کنیم تا کشورمان را بسازیم. شرایط ما بدتر از وضعیت آلمان بعد از جنگ جهانی نیست آن هم کشوری که منابعی مانند منابع ما ندارد اما مردم این کشور ویرانه‌ای را به آبادانی رساندند و البته که سودای ساختن در مسئولان‌شان هم بود.

مهم‌ترین چیزی که مرا در این خاک نگه می‌دارد، مردم هستند

او خاطرنشان کرد: تنها چیزی که سبب می‌شود ایران، ویران نشود، تکیه بر همین فرهنگ و هنر است. تئاتر برای من یک معبد است؛ معبدی که به من آرامش می‌دهد و سبب می‌شود احساس زنده بودن کنم، معبدی که مرا به زندگی در کشورم برمی‌گرداند و البته به جز آن مهم‌ترین چیزی که مرا در کشورم نگه می‌دارد، این است که می‌توانم با هم‌میهنانم حرف بزنم و با آنان تبادل تجربه کنم و اگر بتوانم آنان را شاد کنم.

نعیمی در پایان با ابراز خوشنودی از استقبال تماشاگران از نمایش «فردریک» گفت: این حس خوشایندی است که فکر کنیم هرچند بسیاری از امور در کشور ما وضعیت خوبی ندارند ولی می‌توان امید داشت که مردم ما همچنان از کار فرهنگی حمایت می‌کنند. البته که مشتاق بودم اعضای خانه تئاتر و منتقدان هم نمایشم را می‌دیدند و می‌توانستیم درباره وجوه گوناگون آن مانند لباس و صحنه و موسیقی و گریم و ... با یکدیگر گفتگو کنیم چون قطعا این گفت و شنودها باعث پیشرفت کارها می‌شود ولی کم‌اعتنایی همکاران، مایه تاسف است.

مهم‌ترین چیزی که مرا در این خاک نگه می‌دارد، مردم هستند
حمید نعیمی

به گزارش ایسنا، نمایش «فردریک» نوشته اریک امانوئل اشمیت است که با ترجمه شهلا حائری، کارگردانی حمیدرضا نعیمی و تهیه‌کنندگی شیدا ‌منوچهری ‌نائینی اجرا می‌شود.

این نمایش با بازی سام ‌درخشانی، شبنم ‌مقدمی، مهدی ‌حسینی ‌نیا، بهنام ‌شرفی، ژاکلین ‌آواره، جوانه ‌دلشاد، گیلدا ‌حمیدی، مرتضی نجفی، سحر ‌لطفی، صالح ‌لواسانی، سیاوش خادم حسینی، فرهاد ‌قدیم ‌خانی، حامد ‌اعتصام، پویا ‌اسکندرزادگان، پویان ‌حبیبیان، مهدی ‌قاسمی ‌درویش، امیرحسین ‌مرادی، ایلیا ‌نورعلی، رضا ‌سعیدا، علی ‌حاجی ‌نژاد، محمد ‌علی ‌فاضل، اشکان ‌افشاری، هانا ‌عزیزی، نادیا ‌باقریان، رویش ‌ستاره، ستایش ‌خسروی، کیانا ‌صرفی، آیدا ‌سرلک، هستی ‌حاج‌محمدی، مدیا خسروی، مبینا ‌معین ‌زاده، مهران ‌جلالی، شاهین ‌زراعتی هر شب ساعت ۱۸ و به مدت ۲ ساعت و پانزده دقیقه در تالار وحدت روی صحنه می‌رود.

انتهای پیام

  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha