• دوشنبه / ۲۶ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۵
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1404032617219
  • منبع : وزارت بهداشت و درمان

یک متخصص روانپزشکی تشریح کرد

چگونگی مدیریت استرس در شرایط بحرانی / لزوم محدود کردن مواجهه با اخبار جنگ

چگونگی مدیریت استرس در شرایط بحرانی / لزوم محدود کردن مواجهه با اخبار جنگ
عکس تزیینی است.

یک متخصص روان‌پزشکی، تاب‌آوری را به‌عنوان ظرفیت بازگشت از دشواری‌های پایدار و توانایی بازسازی خود در شرایط سخت زندگی خواند و گفت: تاب‌آوری یعنی توانایی فرد برای بازگشتن از مشکلاتی که به صورت مستمر و طولانی‌مدت در زندگی او وجود دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر مرضیه عفت‌پناه - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: داشتن واکنش‌هایی مانند استرس، اضطراب و احساسات منفی در مواجهه با بحران‌ها، طبیعی و حتی ضروری است، اما اینکه فرد بتواند این استرس و ناامیدی را ادامه ندهد و از فروپاشی روانی جلوگیری کند، به میزان تاب‌آوری او بستگی دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان و متخصص روان‌پزشکی خاطرنشان کرد: تاب‌آوری یک ویژگی ذاتی نیست بلکه مهارتی اکتسابی است که می‌توان آن را از طریق آموزش، یادگیری و تمرین در طول زندگی تقویت کرد.

عفت پناه تصریح کرد: تاب‌آوری به معنای بی‌حسی در برابر بحران‌ها و حوادث نیست بلکه مستلزم پذیرش عمیق شرایط و مشکلات است؛ پذیرشی که به معنی انفعال و منفعل بودن نیست بلکه یعنی آگاهی به وجود مشکلات و در عین حال ادامه دادن زندگی.

وی تاکید کرد: افزایش تاب‌آوری نیازمند تلاش آگاهانه و مستمر برای تقویت مولفه‌هایی همچون خودآگاهی، تعلق خاطر، اندیشه‌ورزی و حفظ دیدگاه وسیع‌تر نسبت به زندگی است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان و متخصص روان‌پزشکی افزود: هر فرد باید شناختی از خود داشته باشد که بتواند تشخیص دهد چه عواملی او را نگران، ناراحت و دچار استرس می‌کند و در عین حال به توانایی‌های خود تکیه کند.

عفت پناه با بیان اینکه نباید زندگی خود را محدود به مشکلات و مسائل فعلی کنیم، بلکه باید دید وسیع‌تری نسبت به زندگی داشته باشیم، گفت: تنها بخش کوچکی از مسیر زندگی درگیر مشکل است و باید نگاه‌مان به سال‌های آینده را نیز در نظر بگیریم و از میزان ناامیدی بکاهیم.

وی بهترین راهکار کنترل استرس در شریط بحرانی و جنگ را تداوم زندگی روزمره عنوان کرد و گفت: بررسی مکرر و پیوسته اخبار، حضور زیاد در فضای مجازی و پیگیری مکرر اطلاعات جنگ می‌تواند سبب بی‌خوابی و اختلال در خواب شبانه شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان و متخصص روان‌پزشکی توصیه کرد: پرهیز از مصرف غذاهای فست‌فودی، محدود کردن مواجهه با اخبار جنگ، بیان کردن احساسات و ترس‌ها با اعضای خانواده و دوستان و انجام فعالیت‌های ورزشی می‌تواند به کاهش و مدیریت استرس کمک کند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، عفت پناه تاکید کرد: باید انتظارات خود و دیگران را تعدیل کنیم، چرا که شرایط فعلی با گذشته متفاوت است و لازم است با خود مهربان‌تر باشیم. در این شرایط ممکن است برخی مشاغل و دانشجویان به استراحت بیشتری نیاز داشته باشند تا بتوانند استرس و اضطراب را مدیریت کنند و این نیازها نباید نادیده گرفته شود.

وی با هشدار نسبت به مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی برای مقابله با استرس تأکید کرد: این مواد نه تنها کمکی به کنترل استرس نمی‌کنند بلکه خود باعث تشدید آن می‌شوند.

این روان پزشک درباره انتشار اخبار نیز گفت: نباید اخبار غیرموثق را منتشر کنیم، چرا که حتی اخبار تکذیب‌شده نیز ممکن است اثرات منفی روانی در ذهن افراد برجای بگذارند.

عفت پناه در پایان تأکید کرد: لازم است افراد در گفت‌وگوهای خود به نقاط قوت و اتفاقات مثبت روزهای دشوار توجه کنند و در این موارد همدلی و خوشحالی نشان دهند تا به ارتقای سلامت روانی جامعه کمک شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha