• چهارشنبه / ۱۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۲:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404041107149
  • خبرنگار : 50558

یک تحلیلگر مسائل آمریکا:

شعار MIGA؛ تیر دیگر ترامپ که به سنگ خورد

شعار MIGA؛ تیر دیگر ترامپ که به سنگ خورد

ایسنا/خراسان رضوی یک تحلیلگر مسائل آمریکا ادعاهای ترامپ مبنی بر بازگشت دوباره عظمت به ایران (MIGA) را سیاست شکست‌خورده‌ وی برای جذب مردم دانست.

دونالد ترامپ پس از حمله به تاسیسات هسته‌ای کشورمان، در ادعایی دیگر، شعار «عظمت را به ایران برگردانیم» یا MIGA (Make Iran Great Again) را مطرح کرد که به نظر می‌رسد بیشتر جنبه شعار تبلیغاتی و تاکتیک روانی داشته باشد تا یک برنامه عملی. چراکه تمام اقداماتی که تاکنون انجام داده برخلاف این ادعاست. خروج از برجام در ۲۰۱۸، وضع تحریم‌های حداکثری علیه ایران، ترور سردار سلیمانی، حمایت از آشوب‌های داخلی و تبلیغات برای تجزیه ایران بیشتر نشان‌دهنده اهداف شوم او برای فلج کردن اقتصاد کشور، تضعیف قدرت منطقه‌ای، ایجاد بی‌ثباتی و تهدید تمامیت ارضی ایران است تا بازگردان قدرت. 

از سوی دیگر ترامپ تا پیش از این، شعار بازگرداندن عظمت به آمریکا و اسرائیل «MAGA/MEGA» را مطرح کرده بود که صرفا توهمی از قدرت را به نمایش گذاشت. شعار بازگرداندن دوباره عظمت به آمریکا برای اولین بار در کمپین انتخاباتی رونالد ریگان پس از رسوایی واترگیت و جنگ ویتنام مطرح شد و ترامپ نیز مجددا در کمپین انتخاباتی‌اش آن را احیا کرد و به اوج خود رساند. این شعار محبوبیت خاصی بین طرفداران ترامپ پیدا کرد و به عنوان یکی از مهم‌ترین برندهای سیاسی قرن ۲۱ تبدیل شد. ولی به باور بسیاری از کارشناسان قبل از اینکه جنبه‌ عملیاتی پیدا کند، محکوم به شکست شد، چراکه آمریکا با مشکلات ساختاری در عرصه اقتصاد روبه‌روست، جایگاه بین‌المللی‌اش تضعیف شده و جامعه آن دچار چند پارگی است.

از سوی دیگر شعار بازگرداندن عظمت به اسرائیل با اینکه پشتوانه‌ای تاریخی به عمر رژیم صهیونیستی دارد و پس از بهار عربی برای آنان به یک ایدئولوژی ملی تبدیل شده است، پیش از جان گرفتن، جانش گرفته شد. رژیم صهیونیستی از بحران مشروعیت داخلی و بین‌المللی رنج می‌برد و همچنین با وجود برخورداری از تسلیحات پیشرفته نظامی توانایی درهم شکستن کامل مقاومت فلسطین و ایجاد امنیت را نداشت. درگیر شدن نتانیاهو در چند جبهه جنگ نشان داد که علی‌رغم هزینه‌های نظامی-امنیتی چند میلیارد دلاری، حتی از سوی کشورهایی مانند ایران و یمن که با آن هم‌مرز نیستند نیز همچنان آسیب‌پذیر است. او در روند عادی‌سازی با جهان عرب هم شکست خورده و کشورهایی مانند عربستان حاضر به عادی‌سازی روابط با این رژیم نیستند. افزون بر این‌ها، موج عظیمی از اعتراضات در سرزمین‌های اشغالی و ترس از حملات پیاپی ایران به خوبی نشان داد جامعه صهیونی نیز از انسجام کافی برخوردار نیست و به راحتی می‌لغزد.

حالا سوال اینجاست؛ کشوری که نتوانسته در بازگرداندن عظمت برای خود و متحد کلیدی‌اش موفق عمل کند، آیا می‌تواند عظمت دوباره‌ای برای ایران به ارمغان آورد؟

اسفندیار خدایی، تحلیلگر مسائل آمریکا در گفت‌وگو با ایسنا درباره ادعاهای ترامپ مبنی بر بازگشت دوباره عظمت به ایران (MIGA) اظهار کرد: خود ترامپ هم نمی‌داند که منظورش از این پروژه چیست. ترامپ به دنبال سلطه و قدرت است، اما خدا نیست که بخواهد هر کاری که مطابق میلش بود انجام دهد. او به دنبال مهار جمهوری اسلامی و آوردن آن در مدار خودش است و می‌خواهد ایران به‌ جای روسیه و چین، با آمریکا متحد شود. در آن صورت مشکلی هم ندارد که ایران به ژاپن و آلمانی دیگر تبدیل شود. 

وی با اشاره به اهداف شوم ترامپ از این شعار، ادامه داد: هدف ترامپ از بیان رسمی این پروژه آن هم در زمان مورد هدف قرار دادن تاسیسات هسته‌ای کشور، این بود که نشان دهد قصد نابودی قدرت هسته‌ای ایران را دارد، سپس مسیر آمریکاستیزی و اسرائیل‌ستیزی ایرانیان را تغییر دهد و حتی اگر بتواند نظام سیاسی را عوض کند. در واقع رئیس‌جمهور آمریکا برای برنامه‌ای که در پیش گرفته، سناریوهای مختلفی چیده است. مثلا اگر ملت ایران مقاومت نمی‌کرد و با اعتراضات خود به کف خیابان می‌آمدند و آشوب به پا می‌کردند، مسلما آمریکا هم سناریو بعدی را عملی می‌کرد، اما در این شرایط امکان موفقیت سناریوی تغییر نظام در ایران صفر شد و خوشبختانه مردم فریب تقلاهای ترامپ را نخوردند.

این تحلیلگر مسائل آمریکا با اشاره به شکست جنبش ترامپ برای بازگشت دوباره عظمت به آمریکا (MAGA) عنوان کرد: تا الآن تمامی برنامه‌های ترامپ برای بازگرداندن آمریکا به عظمت گذشته‌اش با شکست مواجه شده است. شعارها و تلاش‌های ترامپ برای اضافه کردن کانادا به ایالت‌های آمریکا، تصاحب گرین‌لند، پایان دادن به جنگ اوکراین، جلوگیری از کشتار در غزه و حتی حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، همگی محکوم به شکست بوده‌اند. آمریکا در ایران فقط توانست یک اقدام تروریستی انجام دهد، در حالیکه با یک توافق، بهتر می‌توانست منافع کشور خود را تامین کند.

خدایی اضافه کرد: در عرصه اقتصادی، ترامپ از تمام جنگ‌های تعرفه‌ای که برپا کرده بود عقب نشست، آن هم بعد از میلیاردها دلار خسارت و ایجاد بی‌ثباتی در بازار. لذا راهی که ترامپ در پیش گرفته در عرصه داخلی و خارجی باعث مقاومت بیشتر علیه او شده است. اکنون ترامپ نامحبوب‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا شناخته شده و در دنیا چهره‌ای منفور دارد. او حتی در روابطش با اروپا، ژاپن و چین موفقیتی نداشته و فقط توانست درصدی موفقیت در تعامل با کشورهای عرب کسب کند که در مورد آن هم، وعده‌های سرمایه‌گذاری اعراب در آمریکا ممکن است با وقایع غزه، ایران و نفوذ لابی اسرائیل پوچ شود.

وی در ادامه با اشاره به شکست‌های گذشته آمریکا در ایجاد دموکراسی‌های همسو با خود در عراق و افغانستان، گفت: آمریکا، افغانستان را کاملا به طالبان سپرد و عراق هم بعد از چند تریلیون دلار هزینه دولت‌های قبلی ایالات متحده، با ایران همراه شد. الان هم به دلایلی، چشم‌اندازی برای موفقیت آمریکا در ایران وجود ندارد. جنگ ۱۲ روزه نشان داد اکثریت قاطع مردم به خاطر عرق ملی خود، جانب آمریکا را نمی‌گیرند. ایران کشوری چندین هزار ساله است که دربرابر بسیاری از پستی و بلندی‌ها دوام آورده است. چنین اظهاراتی در خصوص ایران به خاطر عدم شناخت ترامپ از ایران است.

این تحلیلگر مسائل آمریکا ادامه داد: آمریکا گمان می‌کند که اگر در ایران به خاطر مسائل ایدئولوژیک و اقتصادی دودستگی ایجاد شده، مردم پشت نظام را خالی می‌کنند. اما مردم در مقابل قدرت بیگانه ایستادند، همان طور که چندهزار سال پیش با یکدیگر علیه دشمن خارجی متحد شدند. برهم‌زدن ایران آسان نیست. در تاریخ نیز ایران از اعراب و مغول شکست نظامی کامل خورده بود، اما باز هم استقلال خود را حفظ کرد. علت دوام نظام ما نیز همین این است که یک جغرافیای گسترده، تاریخ طولانی، فرهنگ و ملتی آزاده پشتش ایستاده است که باید قدرش را بداند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha