• دوشنبه / ۱۶ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1404041609353
  • خبرنگار : 71658

باور دیرینه در مورد پیری می‌تواند نادرست باشد

باور دیرینه در مورد پیری می‌تواند نادرست باشد

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد باوری دیرینه درباره واکنش طبیعی بدن به روند پیری ممکن است نادرست باشد.

به گزارش ایسنا، «پیری‌ التهابی» نوعی التهاب مزمن و خفیف است که با افزایش سن در بدن ایجاد می‌شود. التهاب، پیامد محافظت بدن از خودش در برابر آسیب یا عفونت است.

امروزه تصور می‌شود که التهاب مزمن، روند پیری را تسریع می‌کند و در بروز بیماری‌های گوناگونی مانند آلزایمر، آرتریت (التهاب مفصل)، سرطان، بیماری‌ قلبی و دیابت نوع ۲ نقش دارد.

متخصصان مدت‌ها معتقد بودند که بیشتر افراد سالمند با افزایش سن به پیری‌ التهابی دچار می‌شوند.

اما یافته‌های این پژوهش که در هفته جاری در نشریه «نیچر ایج» (Nature Age) منتشر شد، نشان داده است التهابی که افراد در مناطق غیرصنعتی به آن دچار می‌شوند با ساکنان مناطق شهری متفاوت است و ممکن است علت دیگری در پس این فرایند نهفته باشد.

متخصصان زندگی دو جمعیت بومی و غیرصنعتی‌ (شامل) مردم تسیمانه از جنگل‌های آمازون بولیوی و مردم اورانگ آسلی از شبه‌جزیره مالزی‌) را با دو گروه از ایتالیا و سنگاپور مقایسه کردند و نمونه‌ خون حدود ۲۸۰۰ بزرگسال بین ۱۸ تا ۹۵ سال را در این چهار گروه بررسی کردند.

آن‌ها دریافتند که التهاب مزمن ممکن است ارتباط مستقیم و مشخصی با پیری نداشته باشد بلکه برنامه غذایی، سبک زندگی و عوامل محیطی نسبت به آنچه پیش‌تر تصور می‌شد، نقشی بسیار مهم‌تری دارند.

این مطالعه همچنین نشان داد که در گروه‌های غیرصنعتی، التهاب با افزایش سن افراد، افزایش پیدا نمی‌کند.

به گزارش ایندیپندنت، «آلن کوهن»، دانشیار رشته علوم بهداشت محیطی در دانشگاه کلمبیا و از نویسندگان این پژوهش، گفت یافته‌ها نشان می‌دهد التهاب، فرآیندی پیچیده‌تر از آن است که می‌دانیم.

او گفت: مردمان تسیمانه و اورانگ آسلی‌ از لحاظ همه این عوامل با ما فرق دارند. نکته اصلی پژوهش ما این نیست که باید تحرک بیشتری داشته باشیم، بلکه باید این تصور را به چالش بکشیم که زیست‌شناسی را به‌خوبی می‌فهمیم و می‌توانیم ذره‌بینی مدیریتش کنیم.

او افزود: بنابراین، این یک هشدار است که برای کاهش التهاب، به‌ دنبال جدیدترین روندهای تغذیه‌ای یا هر چیز دیگری که مد روز می‌شود، نروید.

با این حال، برخی دیگر از متخصصان هشدار دادند که نباید با استناد به این پژوهش به‌سرعت نتیجه‌گیری کرد.

«ویشوا دیپ دیکسیت»، مدیر مرکز پژوهش پیری در دانشگاه ییل به نیویورک تایمز گفت جای تعجب‌ ندارد افرادی که در معرض آلودگی کمتری قرار دارند، کمتر به بیماری‌های مزمن مبتلا شوند.

«بیمال دسای»، استاد داروشناسی در دانشکده پزشکی دانشگاه ویرجینیا نیز افزود: این یافته‌ها می‌توانند به بحث‌های ارزشمندی منجر شوند اما «پیش از آنکه روایت پیری‌التهابی را بازنویسی کنیم»، به پژوهش‌های بیشتری نیاز است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha