• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۴
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404041811072
  • خبرنگار : 50649

مدرس دانشگاه آزاد شیراز:

ایران در بازدارندگی و پاسخ قاطع به دشمنان به سطحی بی‌سابقه رسید

ایران در بازدارندگی و پاسخ قاطع به دشمنان به سطحی بی‌سابقه رسید

ایسنا/فارس مدرس دانشگاه آزاد اسلامی شیراز و معاون تبیین و گفتمان‌‍سازی بسیج اساتید فارس با بیان اینکه رژیم صهیونیستی با توهم فروپاشی ساختار داخلی ایران وارد جنگ شد، گفت: حمله برق‌آسای دشمن با پاسخ سنگین جمهوری اسلامی و وارد شدن مستقیم پایگاه‌های آمریکا به میدان، به نقطه عطفی در تاریخ دفاعی و بازدارندگی ایران تبدیل شد.

غلامرضا صفرپور در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با تحلیل ابعاد جنگ ۱۲روزه اخیر میان ایران و رژیم صهیونیستی گفت: این تجاوز نظامی بر پایه یک اشتباه محاسباتی شکل گرفت؛ تل‌آویو تصور می‌کرد که جمهوری اسلامی به دلیل فشارهای اقتصادی و مشغول بودن محور مقاومت در شرایط ضعف قرار دارد.

وی با اشاره به اهداف اصلی دشمن اظهار کرد: صهیونیست‌ها قصد داشتند با حمله‌ای سریع، فرماندهی سپاه را مختل کرده، پدافند هوایی را از کار بیندازند، از عوامل نفوذی استفاده کنند و با تحریک فضای داخلی، زمینه شورش‌های خیابانی و فروپاشی ساختار نظام را فراهم کنند اما مدیریت فوری مقام معظم رهبری به‌عنوان فرمانده کل قوا، تعیین جانشینان در ساختار فرماندهی و احیای سریع سامانه‌های پدافندی ظرف ۱۵ ساعت، نقشه دشمن را در همان ساعات نخستین خنثی کرد.

صفرپور گفت: در پاسخ، ایران با بیش از ۲۱ مرحله عملیات موشکی از سوی هوافضای سپاه، اهداف حیاتی دشمن در سرزمین‌های اشغالی را مورد حمله قرار داد؛ حملاتی که به گفته منابع بین‌المللی، شهرهایی چون حیفا و تل‌آویو را به ویرانه تبدیل کرد.

این تحلیلگر سیاسی افزود: پس از شکست سنگین در عرصه نظامی، رژیم صهیونیستی ایالات متحده را وارد میدان کرد. با وجود مخالفت نهادهایی چون کنگره و شورای امنیت ملی آمریکا، ترامپ فرمان حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را صادر کرد، اما ایران با پیش‌بینی قبلی، اورانیوم غنی‌شده و سانتریفیوژها را به مناطق امن منتقل کرده بود.

وی تصریح کرد: آمریکا مدعی انهدام تأسیسات بود، اما در عمل موفقیتی کسب نکرد. در پاسخ، جمهوری اسلامی ایران عملیات «بشارت فتح» را اجرا و پایگاه نظامی آمریکا در قطر را با ۱۴ موشک هدف قرار داد. همچنین برای نخستین‌بار، دو پایگاه رسمی ایالات متحده در منطقه (عین‌الاسد و الحوزیده) توسط ایران مورد حمله مستقیم قرار گرفتند.

هیچکدام از اهداف صهیونیست‌ها در جنگ ۱۲ روزه محقق نشد

صفرپور با تأکید بر اینکه رژیم صهیونیستی به دنبال پیروزی سریع در کمتر از یک هفته بود، گفت: اهداف آن‌ها نابودی زیرساخت‌های هسته‌ای و موشکی، ایجاد آشوب‌های داخلی، تجزیه ایران و نهایتاً سرنگونی نظام بود، اما هیچ‌کدام از این اهداف محقق نشد.

وی افزود: برخلاف رژیم صهیونیستی که شهروندانش طی این مدت در پناهگاه‌ها به سر بردند، ملت ایران در اکثر شهرها حتی زیر بمباران نیز زندگی عادی داشتند و با راهپیمایی‌ها، نماز جمعه خشم و تجمعات میلیونی، بار دیگر انسجام و اقتدار ملی را به نمایش گذاشتند.

این مدرس دانشگاه همچنین با اشاره به احتمال نقض آتش‌بس از سوی رژیم صهیونیستی گفت: با توجه به سوابق این رژیم در عهدشکنی، به‌ویژه در لبنان و غزه، احتمال نقض آتش‌بس بالاست. با این حال، سخنگوی نیروهای مسلح اعلام کرده‌اند که هرگونه خطای جدید صهیونیست‌ها، با پاسخ موشکی و پهپادی قاطع‌تری از سوی ایران مواجه خواهد شد.

۱۲ نکته کلیدی از جنگ ۱۲روزه

معاون تبیین و گفتمان‌سازی بسیج اساتید فارس در ادامه با اشاره به ابعاد عمیق و چندلایه جنگ اخیر، به ۱۲ نکته راهبردی که از این نبرد قابل استخراج است اشاره کرد و گفت: این نکات باید در چارچوب «جهاد تبیین» به درستی در جامعه و رسانه‌ها بازتاب داده شود تا از تحریف این رخداد تاریخی جلوگیری شود. این نکات عبارتند از:

۱. شفاف‌شدن چهره واقعی دشمن برای نسل جوان: نسل جدید با واقعیت دشمنی رژیم صهیونیستی و آمریکا آشنا شد.

۲. آشکار شدن چهره آمریکا و اسرائیل به‌عنوان شر مطلق: دشمنی این دو رژیم برای مردم، خصوصاً جوانان، ملموس و بی‌پرده شد.

۳. اهمیت امنیت ملی به‌عنوان یک ارزش حیاتی: مردم دریافتند امنیت از هر چیز دیگری اولویت بالاتری دارد.

۴. ضرورت آمادگی دفاعی در برابر تهدیدات جهانی: اهمیت نیروی نظامی و امنیتی در مواجهه با دشمنان روشن شد.

۵. تقویت انسجام اجتماعی در مقابله با دشمن: همبستگی ملی سدی محکم در برابر تهاجم دشمن بود.

۶. درک نقش قدرت در مناسبات بین‌المللی: ملت ایران دریافت تا چه حد برخورداری از قدرت، عامل داشتن حق است.

۷. تأکید بر خوداتکایی در عرصه‌های امنیتی و دفاعی: اتکا به ظرفیت‌های داخلی، پاسخگوی نیازهای راهبردی کشور بود.

۸. نقش تعیین‌کننده فناوری در میدان نبرد: توانمندی فناورانه، به‌ویژه در صنایع موشکی و پهپادی، اثربخشی بالایی داشت.

۹. ضرورت شناخت نقش رسانه در میدان جنگ نرم: رسانه و افکار عمومی به خط مقدم نبرد روایت‌ها تبدیل شدند.

۱۰. عقبه اجتماعی و نظامی، پشتوانه دیپلماسی مؤثر: حضور فعال مردم و نیروهای مسلح، دیپلماسی ایران را تقویت کرد.

۱۱. نقش رهبری دینی در تغییر معادلات میدان: مدیریت حکیمانه مقام معظم رهبری، مسیر جنگ را به سود ایران تغییر داد.

۱۲. نمایان شدن نصرت الهی در لحظات حساس: مردم ایمان آوردند که در مسیر حق، یاری الهی همراه آن‌هاست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha