• چهارشنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۴ / ۲۳:۰۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404042516177
  • خبرنگار : 50253

فرماندار خبر داد

اجرای ۲۸ پروژه آبرسانی برای حل بحران آب قوچان

اجرای ۲۸ پروژه آبرسانی برای حل بحران آب قوچان

ایسنا/خراسان رضوی فرماندار شهرستان قوچان از تخصیص بیش از ۴۴۸ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای ۲۸ پروژه آب‌رسانی در سطح شهر و روستاهای این شهرستان خبر داد و گفت: این طرح‌ها با هدف رفع تنش آبی، تأمین آب شرب پایدار و ارتقای زیرساخت‌های تأمین، انتقال و ذخیره‌سازی آب تا پایان تابستان وارد مدار خواهند شد.

عباس خزاعی چهارشنبه ۲۵ تیر در نشست خبری با اصحاب رسانه که در ساختمان فرمانداری این شهرستان برگزار شد، با اشاره به شرایط بحرانی آب در قوچان بویژه در ایام منتهی به تاسوعای حسینی، اظهار کرد: بخشی از مناطق شهر طی چند روز با افت شدید فشار و یا قطع کامل آب مواجه شدند.

وی اضافه کرد: این مشکل به دلیل بروز اختلال در خط انتقال از سد و آسیب به خطوط زیرزمینی بود که با افت سطح ذخایر مخازن اصلی، عملاً توزیع عادلانه آب بویژه در مناطق مرتفع شهر با مشکل روبه‌رو شد.

خزاعی ادامه داد: حجم ورودی آب به شبکه آب‌رسانی شهرستان از ۲۰۰ لیتر در ثانیه بشدت کاهش یافت و مخازن به حداقل میزان رسیدند؛ به دلیل اختلاف ارتفاع، پمپاژ در برخی نقاط عملاً بی‌اثر شد و بخشی از شهر برای ساعت‌ها از نعمت آب محروم ماند.

فرماندار شهرستان قوچان با اشاره به اینکه بحران ایجاد شده، نیاز به تصمیم‌گیری فوری داشت، گفت: با هماهنگی میان فرمانداری، شرکت آب و فاضلاب، مدیریت بحران استان و دستگاه‌های اجرایی، در کمترین زمان ممکن چند پمپ سیار برای افزایش فشار و جبران افت سطح آب مستقر شد؛ همچنین مجوزهای اضطراری برای حفاری و تجهیز خطوط انتقال ظرف ۲۴ ساعت صادر شد.

وی در ادامه با تشریح پروژه‌های در دست اجرا گفت: در حال حاضر ۲۸ پروژه آب‌رسانی در سطح شهرستان تعریف شده است که شامل حفر چاه، تجهیز خطوط انتقال، احداث مخازن، برق‌رسانی، تعویض شبکه‌های فرسوده و ارتقای تأسیسات می‌شود.

خزاعی افزود: در شهر قوچان احداث یک مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی با اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومان و اجرای شش کیلومتر خط لوله چدنی به ارزش ۳۶ میلیارد تومان در دستور کار قرار دارد؛ ضمن اینکه پروژه‌هایی برای فشارشکن، توزیع و افزایش توان ذخیره‌سازی تعریف شده‌اند.

وی بابیان این نکته که هم‌اکنون آب شرب بیش از ۶۰ روستا با تانکر تأمین می‌شود، گفت: روستاها سهم مهمی از این طرح‌ها دارند و بعنوان مثال روستاهای عسگرآباد، رهورد، شمخال، قرچغه، یوسف‌خان، اللهیان، داوودلی، جعفرآباد، حسن‌آباد، مقصودآباد، ملأ محمد، چیتگر، عمارت، فخرآباد، آبشوری، علی‌زینل، شورک و شهرهای مزرج و آلماجق و دیگر مناطق از جمله نقاط هدف این پروژه‌ها هستند.

خزاعی افزود: در این مناطق اقدامات مختلفی نظیر حفر چاه، تجهیز خط انتقال، احداث مخزن، برق‌رسانی، تعویض لوله‌ها و بازسازی شبکه‌ها در حال اجرا یا برنامه‌ریزی است.

وی در همین زمینه افزود: تنها در یک مورد، پروژه اجرای مخزن و خط انتقال آب در روستای عسگرآباد با پنج میلیارد تومان اعتبار آغاز شده و چند روستای دیگر نیز با اعتبارات مشابه از محل تنش آبی، نماینده مجلس و منابع داخلی تأمین مالی شده‌اند.

فرماندار شهرستان قوچان با بیان اینکه بحران آب قوچان تنها با اقدامات فوری رفع نمی‌شود، تصریح کرد: به دلیل عدم سرمایه‌گذاری مؤثر در سال‌های گذشته، زیرساخت‌های آب‌رسانی شهرستان بشدت فرسوده است؛ با کاهش بارندگی‌ها و افزایش تبخیر در پشت سدها، ذخایر ما در شرایط هشدار قرار دارند؛ همچنین برخی منابع آبی مانند چاه‌ها، خشک شده‌اند یا توان بازدهی سابق را ندارند.

وی با اشاره به اقدامات انجام ‌شده برای مسدودسازی چاه‌های غیرمجاز، گفت: در این زمینه با ورود دادستانی و دستگاه قضائی، بخشی از چاه‌های فاقد مجوز مسدود شده‌اند با این حال، نیاز به انسداد سایر چاه‌های غیرمجاز نیز وجود دارد که بزودی اجرایی می‌شود.

خزاعی همچنین تأکید کرد: پیش‌بینی می‌شود که اگر تمام پروژه‌های در حال اجرا طبق زمان‌بندی وارد مدار شوند، می‌توانیم در زمستان نیز پاسخگوی نیاز شرب مناطق شهری و روستایی باشیم، اما اگر روند تخصیص اعتبارات متوقف شود یا پروژه‌ها به تعویق بیفتند، تابستان سال آینده باز هم با تنش شدید آبی مواجه خواهیم شد.

وی با اشاره به رقم کل اعتبارات تخصیص ‌یافته، بیان کرد: در مجموع بیش از ۴۴۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان برای اجرای پروژه‌های آب‌رسانی در قوچان پیش‌بینی شده است که از محل اعتبارات تنش آبی، نماینده مجلس، مدیریت بحران و منابع داخلی آبفا تأمین شده‌اند.

فرماندار شهرستان قوچان تأکید کرد: برنامه ما این است که بخش زیادی از پروژه‌ها تا پایان تابستان امسال وارد مدار بهره‌برداری شوند و برای سال آینده نیز بسته جدیدی از پروژه‌های مکمل تهیه و پیشنهاد خواهد شد.

آب ذخیره پشت سد تبارک قوچان تنها حدود ۷ میلیون مترمکعب است

در ادامه محمد ترابی فتح‌آباد معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری شهرستان قوچان اظهار کرد: مجموع اعتبارات کمیته برنامه‌ریزی شهرستان در سال گذشته ۱۸۷ میلیارد و ۷۷۷ میلیون تومان بوده است که حدود ۳۰ درصد آن به هزینه‌های جاری و اداری دستگاه‌های اجرایی اختصاص یافته و مابقی در بخش پروژه‌های عمرانی هزینه شده است.

وی با اشاره به سهم حوزه آب از این اعتبارات افزود: ۳۰ میلیارد تومان به بخش آب اختصاص یافته که بخشی از آن صرف اجرای پروژه‌هایی نظیر احداث مخزن ذخیره آب شده است.

ترابی تصریح کرد: سال گذشته، مجموع اعتبارات تخصیصی به حوزه آب حدود ۱۷ میلیارد تومان بود و از محل اعتبارات متوازن نیز رقمی در حدود هشت میلیارد و ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان به این بخش اختصاص یافت.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی برای تخصیص اعتبارات حوزه آب در سال ۱۴۰۴ بیان کرد: تخصیص نهایی این اعتبارات هنوز مشخص نیست و به نحوه توزیع منابع بستگی دارد، اما در حال حاضر مبالغی برای اجرای پروژه‌های آب‌رسانی در نقاط مختلف شهرستان در نظر گرفته شده است.

وی گفت: در این چارچوب، برای مجتمع آب‌رسانی چیتگر محمودی (میرزا رجب) یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، روستای عمارت دو میلیارد تومان، روستای علی‌زینل یک میلیارد تومان و روستاهای فخرآباد، شورک و شهر مزرج در مجموع دو میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

معاون عمرانی فرمانداری شهرستان قوچان اضافه کرد: برای پروژه آب‌رسانی به بینابید و دوغایی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، تأمین آب آشامیدنی روستای آبشوری یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان، سهل‌آباد یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، بازسازی شبکه‌های آب‌رسانی یک میلیارد تومان، دره عمارت یک میلیارد تومان و روستای عسگرآباد یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

وی با بیان این نکته که در حوزه شهری نیز برای بهسازی شبکه‌های آب‌رسانی شهر قوچان مبلغ پنج میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان پیشنهاد شده است، گفت: این اعتبارات در صورت تحقق و تخصیص، نقش مؤثری در بهبود وضعیت تأمین آب در شهر و روستاهای شهرستان خواهد داشت.

ترابی خاطرنشان کرد: طبق برآوردها، مجموع آب ذخیره پشت سد تبارک قوچان حدود هفت میلیون مترمکعب است که از این میان بخشی بعنوان حجم مرده شناخته می‌شود و حدود یک میلیون مترمکعب در اثر تبخیر از دست می‌رود و بخش عمده‌ای نیز برای حفظ پایداری سد غیرقابل برداشت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha