به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، حجتالاسلام والمسلمین «علی ملانوری» ،مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، با حجتالاسلام والمسلمین «حمیدرضا اربابسلیمانی»، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دیدار و گفتوگو کرد.
این نشست با هدف بررسی زمینههای همکاری و همافزایی با حضور شورای معاونان هردو مجموعه در حوزه ترویج قرآن و معارف اهلبیت علیهمالسلام امروز(۲۵ تیر)برگزار شد.
در این دیدار، حجت الاسلام ملانوری با تجلیل از سوابق درخشان حجتالاسلام اربابسلیمانی در ترویج معارف قرآنی گفت: سالها از فیض کلام و نگاه خوشمضمون ایشان در بهرهگیری از پیامهای قرآن و روایات اهلبیت علیهمالسلام بهرهمند بودهایم لذا امروز هم امیدواریم این همکاریها منجر به ارتقای کمی و کیفی فعالیتهای قرآنی در سطح کشور شود.
وی با تأکید بر جایگاه ویژه مسجد در منظومه فکری مقام معظم رهبری اظهار داشت: مسجد به تعبیر رهبر انقلاب(مدظله العالی) خانه خدا و خانه مردم است، ما در کانونهای فرهنگی هنری مساجد، بهعنوان یک ضلع مؤثر در عرصه فعالیتهای قرآنی، خود را موظف به انجام مأموریتی میدانیم که ریشه در خانههای خدا دارد؛ خانههایی که مأموریت ذاتیشان ارتباط با خلق خدا و هدایت معنوی جامعه است.
رئیس ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، با اشاره به نقش بنیادین قرآن در آبادانی معنوی مساجد، بیان کرد: ترویج معارف قرآن کریم، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه رسالتی الهی است که امروز بر دوش ما و معاونت محترم قرآن و عترت وزارت ارشاد قرار دارد؛ ما برای این هدف، صمیمانه دست یاری دراز کردهایم و خواستار شکلگیری همکاریهای گستردهتر هستیم.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با استناد به اندیشه حضرت امام خمینی (ره) تصریح کرد:ما برای عمران معنوی مسجد انقلاب کرده ایم؛ نباشد که بعد از انقلاب مسجد را رها کنیم، بلکه باید معنویت آن را احیا کنیم لذا نظام اسلامی تشکیل شد تا عمران معنوی خانههای خدا را پیریزی کند.
حجتالاسلام ملانوری، در ادامه سخنانش به مهمترین برنامههای قرآنی ستاد کانون های مساجد پرداخت و گفت: هفدهمین دوره مسابقات سراسری قرآن “مدهامتان” در رشتههای مختلفی از جمله قرائت تحقیقی، قرائت تقلیدی، ترتیل، اذان، مکبری، بیان تفسیر، مربی قرآن کودک، کتابت آیات، نقاشی آیات، صحت اذکار نماز، حفظ موضوعی، حفظ جزء ۳۰ و حفظ کل قرآن کریم امسال برگزار میشود.
وی همچنین به طرح موفق «مسجد، پایگاه قرآن» اشاره کرد و بیان داشت: در این طرح تاکنون بیش از ۲۴۳۵ قاری شناسایی شدهاند و چهار هزار و ۷۵۲ پایگاه مجری این طرح هستند، حاصل این تلاش، برگزاری ۴۲ هزار و ۳۹۸ جلسه قرآن در مساجد سراسر کشور بوده است.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور خاطرنشان کرد: متأسفانه در برخی مناطق، چراغ مساجد کمفروغ شده است. لازم است با حضور روحانیون خوشفکر و همراهی متولیان فرهنگی، جایگاه واقعی مسجد را در دل جامعه بازسازی کنیم.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نگاه دولت و رئیسجمهور محترم نسبت به نقش اجتماعی مسجد تصریح کرد: ارائه خدمات اجتماعی از بستر مسجد، تنها با ایجاد زیرساختهای لازم و تقسیمکار دقیق میان دستگاهها ممکن خواهد شد.
حجت الاسلام ملانوری ادامه داد: مسجد در سیره پیامبر اکرم (ص) و اهلبیت (ع) محل همدلی، همبستگی و خدمات اجتماعی مردم بوده و این نگاه باید امروز نیز تقویت شود.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به حدیثی از پیامبر اعظم (ص) گفت: در این حدیث آمده: إنما نُصِبَتِ المساجدُ لِلقرآن؛ مساجد را برای قرآن بنا کردهاند از این رو باید با تمام توان در خدمت احیای قرآن، معارف اهلبیت، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه باشیم و این وظیفه مشترک معاونت قرآن و عترت و ستاد کانونهاست شاید اگر این همافزایی شکل نگیرد، دیگر فرصتی برای این تحول نداشته باشیم.
در پایان این دیدار، حجتالاسلام ملانوری بر آمادگی کامل ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور برای همکاری همهجانبه با معاونت قرآن و عترت تأکید کرد و اظهارداشت: امیدوارم که با همدلی و برنامهریزی، فصل نوینی در توسعه فعالیتهای قرآنی کشور رقم بخورد.
گفتنی است پیش از آغاز این نشست، حجتالاسلام والمسلمین سلیمانی و هیئت همراه از مرکز ارتباطات مردمی همراه مسجد بازدید کردند.
نظرات