• شنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۳:۵۸
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1404042817443
  • خبرنگار : 71573

انتشار «فردان» ویژه علی‌ صلح‌جو

انتشار «فردان» ویژه علی‌ صلح‌جو

شماره جدید فصلنامه «فردان» ویژه علی‌ صلح‌جو منتشر شد.

به گزارش ایسنا، این شماره با سرمقاله محمد جعفری(قنواتی) با عنوان «نوروزِ پیروز» آغاز می‌شود و در ادامه «چهار نامه از دکتر محمود صناعی به استاد مینوی» از محمد دهقانی در بخش «ارمغان مینوی» منتشر شده است.

بخش گفت‌وگو و چند مقاله با این مطالب همراه است: «سنت را محترم بدار، تحول را خوار مدار: گفت‌وگو با استاد علی صلح‌جو» مرتضی هاشمی‌نژاد، «علی صلح‌جو، استاد مهربانم» نوشته امید طبیب‌زاده، «علی صلح‌جو، مرد نظریه و عمل» از علی خزاعی‌فر و «شصت‌ سال و پیش، تا هشتاد و یک‌سالگی» از محمدمهدی مرزی.

«پایان رنج‌بار در حماسه‌ها» ترجمه سعید  هنرمند، «آلبر کامو و دموکراسی» نوشته متیو لمب با ترجمه محمود حبیبی و «رفیق دزد و شریک قافله: چهره دوگانه عیاران» نوشته فرزاد مروجی در بخش نظرگاه و «در ضرورت «آراستاری»؛ به مناسبت انتشار چاپی تازه از بوف کور در فرانسه» نوشته سیداشکان خطیبی در بخش «زبان و ادبیات» منتشر شده‌اند.

در بخش «در سایه‌سار شعر» این مطالب را می‌خوانیم: «نگاهی شتابناک به شعر فارسی» نوشته ناصر رحیمی، «تیتونوس»  از آلفرد لرد تنیسون با ترجمه فرزاد جابرالانصار، «خواب» سروده وحید عیدگاه طرقبه‌ای، «بی‌حوصلگی» از مجاهد غلامی، «قطعه» سروده زهیر نادعلیزاده و «عقاب» از ناصر رحیمی.

«نظریه رمان لوکاچ: انعکاس صدسالگی» نوشته فرانکو مورتی با ترجمه محمدعلی مرادزاده و «نقشه‌ها و رمان‌ها: مرور اطلس رمان اروپایی ۱۸۰۰-۱۹۰۰» از محمدعلی مرادزاده در بخش ادبیات جهان، «راز بزرگ نیشابور» نوشته علی خزاعی‌فر و «آبجی» نوشته عصمت چغتایی با ترجمه فریبا اکبری در بخش داستان و «کتاب‌های تأثیرگذار زندگی من» نوشته احمد کاظمی موسوی در بخش نظرآزمایی درج شده‌اند.

 در بخش طنز فصلنامه «فردان» نیز این مطالب را می‌خوانیم: «نکاتی درباره طنز» نوشته سهراب دریابندری، «چو کرد باید کار: افسانه ویل کاپی، چنین کنند بزرگان و اشخاص دیگر» از سهراب دریابندری و «سرباز دلاور شویک در جنگ جهانی مداخله می‌کند» از یاروسلاو هاشک با ترجمه نجف دریابندری.

سعید پورعظیمی در یادداشت خود با عنوان «کاتب گمشده‌های خاموش» از علیرضا ذکاوتی قراگوزلو یاد کرده است.

بخش پایانی این شماره به معرفی و نقد کتاب اختصاص دارد که با این مطالب همراه است: «یاد و دیدارها: خاطراتی برساخته و بی‌اهمیت» نوشته مرتضی هاشمی‌پور، «تحسین و حسرت» نوشته مجید ملکان، «الگویی برای نگاه انتقادی و روشمند در مواجهه با تاریخ ادبیات» از بهمن بنی‌هاشمی، «مروری بر کتاب ژک لکان، زندگی و نظام فکری» نوشته واقف کاشفی، «همراه با دو مترجم نامدار» از حمیده نوروزیان، «خاستگاه: داستان آغاز گیتی و آدمی» از زهرا محبی کاشانی و «تازه‌های کتاب» از روزبه شکیبا.

یازدهمین شماره فصلنامه فرهنگی و هنری «فردان» با صاحب‌امتیازی و مدیرمسئولی مرتضی هاشمی‌پور در ۲۱۴ صفحه و با قیمت ۳۰۰هزار تومان منتشر شده است.

 انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha