به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی انجمن قلم ایران، رحیم مخدومی، رئیس هیئت مدیره قلم ایران در نشست خبری این جایزه که روز گذشته، یکشنبه، ۲۹ تیرماه برگزار شد، گفت: قلم زرین جشنواره، جشنواره مردمی است که برخلاف جشنوارههای دولتی تحت تأثیر جریانهای سیاسی قرار نمیگیرد. با این تعبیر، اعتبار علمی و ادبی قلم زرین بیشتر از جشنوارههای دولتی است.
او با بیان اینکه سیاستزدگی آفت علم و ادبیات و فرهنگ و هنر است، گفت: در جشنوارههای دولتی ارزشگذاری آثار ادبی بستگی به گرایش سیاسی و جناحی پدیدآورنده اثر دارد. یک شخصیت ادبی در یک دولت به کلی کنار گذاشته میشود و همان شخصیت در دولتی دیگر نورچشمی میشود. این آفت سیاستزدگی متأسفانه ضربه جبرانناپذیری به رشد علمی و فرهنگی جامعه زده است. خوشبختانه قلم زرین از این آفت مبراست. ریل قلم زرین موازی با ریل انقلاب اسلامی و ارزشهای دینی است. این ریل کج و معوج نمیشود. هرکس مسیر عوض میکند، به ناچار از ریل خارج میشود. ریل تغییر جهت نمیدهد.
سپس مجید صفاتاج، مدیرعامل انجمن قلم ایران با تأکید بر اظهارات رئیس هیئت مدیره انجمن قلم ایران بیان کرد: جشنواره قلم زرین، اولین جشنواره ادبی سالیانه ایران است که در شش ماهه نخست سال برگزار میشود و توسط مجموعهای مشتمل بر حدود ۲۰۰ نویسنده، شاعر و پژوهشگر، حمایت میشود. این جشنواره با تأکید بر ستونهای ادبیات فارسی که شعر و داستان و پژوهشهای ادبی است سراغ زیرساختهای ادبیات معاصر رفته و تلاش دارد با پرداختن به بنیانها و ریشههای درخت ادبیات، در مسیری حرکت کند که شاهد شکوفایی شاخ و برگ سرشار از طراوت و معرفت و ارجمندی آن باشیم.
او با بیان اینکه قلم زرین، یکی از باسابقهترین جوایز ادبی کشور است که توانسته بدون وقفه و بهصورت مستمر دورههای خویش را تا دوره بیست و سوم که در آن قرار داریم برگزار کند، گفت: این جشنواره در طول ادوار گذشته برگزاری، دچار اعوجاج و تغییر سیاستی نشده است و فرایند نظارتی مضاعفی را در مسیر کارشناسیهای خود دنبال میکند. جشنواره قلم زرین، به گواه آثاری که در طول ادوار خود نامزد کرده یا برگزیده، متعهدترین جشنواره به مبانی و آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی بوده است. جشنواره قلم زرین در دوره بیست و سوم، با بررسی آثار منتشرشده در سال ۱۴۰۳ در پنج بخش شعر بزرگسال، شعر کودک و نوجوان، داستان بزرگسال، داستان کودک و نوجوان و پژوهشهای ادبی، تلاش خواهد کرد تا با معرفی آثار شاخص و فرهنگساز مبتنی بر ارزشهای والای الهی و انسانی به ترویج و گسترش این ادبیات کمک کند.
پس از آن، دبیر بیست و سومین جایزه قلم زرین، مصطفی محدثی خراسانی، در مورد چگونگی فرایند انتخاب کتاب جشنواره قلم زرین اظهار کرد:کتاب رکن رکین بنای باشکوه فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی این سرزمین بوده و اساسیترین نقش در نگهداری و ترمیم و تکمیل این بنا را نیز در طول تاریخ برعهده داشته است. در روزگار معاصر نیز علیرغم بروز و ظهور رسانههای مطالعاتی متنوع و متکثر، کماکان، کتاب نقش تاریخی خویش را حفظ کرده و موثقترین و کارآمد رین رسانه فرهنگساز و انتقالدهنده آن است.
در خبر روابط عمومی انجمن قلم ایران آمده است: جشنواره قلم زرین، هرساله با رصد کتابهای منتشرشده حوزه ادبیات در پنج بخش داستان بزرگسال، نقد و پژوهش ادبی، شعر بزرگسال، شعر کودک و نوجوان و داستان کودک و نوجوان به ارزیابی آثار منتشرشده همان سال پرداخته و برگزیدگان آنها را که علاوه بر برتری در ملاکهای ادبی، از حیث محتوا نیز در دایره ادبیات متعهد قرار گرفته و در مسیر رشد و تعالی انسان و گسترش ارزشهای انسانی گام برمیدارند معرفی میکند. کل کتابهای بررسیشده در بیست و سومین جایزه قلم زرین در پنج بخش بالغ بر ۹۰۰۰ عنوان بوده که در سه مرحله داوری شده و در هربخش پنج اثر بهعنوان نامزد معرفی و در نهایت شش اثر در مجموع تمامی بخشها بهعنوان برگزیده و شایسته تقدیر معرفی میشوند و در مراسم اختتامیه در روز دوم مردادماه در اصفهان (از ساعت ۱۶ تا ۱۹، کتابخانه مرکزی اصفهان) از آنها تجلیل خواهد شد.
همزمان با اختتامیه جشنواره بیست و سوم کتابی با عنوان «قلم بیست و دو زیر ذرهبین» منتشر و رونمایی میشود که در این کتاب آثار برگزیده جشنواره قبل نقد و معرفی شدهاند.
در پایان این نشست، اسامی نامزدهای این جشنواره به شرح ذیل توسط محدثی خراسانی اعلام شد:
نامزدهای بخش داستان بزرگسال
«پرواز مسکو»، زکیه عباسی، انتشارات سوره مهر
«باغ اسلیمی»، بشری صاحبی، انتشارات معارف
«مردان کوچه عنایت»، ساسان ناطق، انتشارات سوره مهر
«چوگان باز یهودی»، حسین زحمتکش، انتشارات جمکران
نامزدهای بخش داستان کودک و نوجوان
«یرحا» سمانه خاکبازان، انتشارات سوره مهر
«سلفی با میرزا» طاهره مشایخ، انتشارات سوره مهر
«صدای شب» علی علیزاده، انتشارات سوره مهر
«صدای شب» نیلوفر مالک، انتشارات سوره مهر
«اسپاگتی با سس قرمز» هادی حکیمیان، انتشارات معارف
«نرمو کند و کند و کند» زهره صلاحی، انتشارات معارف
نامزدهای بخش شعر بزرگسال
«نباختن از همیشه» عظیم مرادی، انتشارات ایهام
«شیرس خاتون» غلامرضا کافی، انتشارات سوره مهر
«صبح صد خورشید» سجاد حیدری قیری، انتشارات پرتو رخشید
«کتابِ غزلِ عهدِ جدید» محمد سعید میرزائی، انتشارات نیماژ
نامزدهای بخش شعر کودک و نوجوان
«مجموعه منظوم – جانوران جورواجور» ناصر کشاورز ، انتشارات سوره مهر
«دم نوش مهربان» سعیده موسوی، انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
«پرنده در قفس ادامه دارد» غلامرضا بکتاش انتشارات سوره مهر
نامزدهای بخش نقد و پژوهش ادبی
«پژوهش کارکرد عنصر خیال در شیوههای خیالی سازی ادبیات کودک و نوجوان» ملیحه دهقانی، انتشارات ماندگاران
«جریانشناسی شعر معاصر؛ شعر زبان، شعر پسازبان» فرخ لطیفنژاد رودسری، انتشارات هرمز
«ردیابی عناصر داستانی علمی تخیلی در ادبیات دوران کهن و میانه ایران» محمد قصاع، انتشارات باژ
«جمال و جلال رمان» احمد شاکری، انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلام
انتهای پیام
نظرات