فخرالدین صابری ـ رئیس موزه ملی قرآن درباره آخرین وضعیت این موزه که فرآیند انتقال آن از مجموعه پردیس حکومتی در تهران به کاخ سعدآباد پیش از جنگ تحمیلی آغاز شده بود، به ایسنا توضیح داد: موزه ملی قرآن کریم بر اساس تصمیم مقامات و مسئولان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، از محل سابق خود، واقع در تقاطع خیابان ولیعصر و خیابان امام خمینی، در بخش جنوبی کاخ مرمر، به مجموعه فرهنگی کاخ سعدآباد منتقل شد. در حال حاضر، بخشی از آثار ارزشمند و تاریخی موزه ملی قرآن کریم «موقت» در ساختمان پیشین موزه آب در معرض دید عموم قرار گرفته است و موزه رسماً فعالیت خود را در این محل آغاز کرده است.
او افزود: اما بلافاصله پس از این جابهجایی، وقایع تلخ تجاوز ۱۲روزه رژیم صهیونیستی به ایران رخ داد. در پی این وقایع و با تصمیم مقامات عالی وزارت میراث فرهنگی، فعلاً فعالیت این موزه متوقف شده است.
صابری تاکید کرد: طبیعی است که به محض بازگشت اوضاع به شرایط عادی، و در صورتی که مجوز فعالیت سایر موزهها نیز صادر شود، ما نیز آمادگی لازم برای بازگشایی و ادامه فعالیت را خواهیم داشت.
مدیر موزه ملی قرآن درباره روند جابهجایی این موزه گفت: در فرآیند جابهجایی، خوشبختانه مشکل خاصی نداشتیم. البته بدیهی است که ساختمان فعلی، مشابه فضای پیشین موزه قرآن نیست و از نظر مساحت و امکانات، محدودیتهایی وجود دارد. اما باید توجه داشت که این محل بهصورت موقت انتخاب شده است و طبق برنامهریزیهای انجامشده، قرار است در آینده، جابهجایی به فضایی وسیعتر در همین مجموعه فرهنگی سعدآباد انجام شود.
او ادامه داد: در حال حاضر، بخشی از آثار ما طبق ضوابط علمی، در مخزن نگهداری میشوند و بخشی دیگر نیز در فضای نمایشگاهی در معرض دید عموم قرار دارد. تمام این امور با رعایت دقیق ضوابط و استانداردهای حرفهای انجام میشود.
صابری گفت: در حال حاضر بازگشایی موزه منوط به تصمیمات کلان است. ما نیز تابع این تصمیمات هستیم و هر زمان که شرایط برای بازگشایی فراهم شود، آمادگی کامل برای ادامه فعالیت را داریم.
موزه ملی قرآن کریم در اردیبهشت ۱۴۰۴، بهدنبال تصمیم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، از محل سابق خود در تقاطع خیابان ولیعصر و امام خمینی ـ بخش جنوبی کاخ مرمر ـ بهصورت موقت به ساختمان سابق موزه آب در مجموعه فرهنگی ـ تاریخی سعدآباد منتقل شد.
به گفته مسئولان میراث فرهنگی و مدیر این مجموعه، این جابجایی با هدف رفع محدودیتهای فضایی و ترافیکی انجام گرفت و همزمان با آن، بخشی از آثار به مخازن منتقل شد. با این حال، این انتقال با واکنش و انتقادهایی از سوی کارشناسان و مسئولان سابق میراث فرهنگی روبهرو شد و برخی آن را فاقد پشتوانه کارشناسی دانستند.
موزه ملی قرآن در دهه ۷۰، با پیگیری حسن حبیبی و بر اساس طرح معماری بهروز احمدی، در ساختمانی مدرن و متناسب با کاربری موزه در تقاطع خیابانهای امام خمینی و ولیعصر راهاندازی شد. در دل این موزه، آثار منحصربهفردی نگهداری میشود، از قرآنهای خطی دوره تیموری و صفوی تا نسخههایی با قدمت بیش از هزار سال، آثار خوشنویسان بزرگی چون میرعماد، عبدالمجید طالقانی و وصال شیرازی. مجموعه اولیه موزه بهواسطه کوشش ناصر پازوکی، مدیر وقت موزه و میراث فرهنگی تهران، از منابع مختلف دولتی و اهدایی گردآوری شد.
انتهای پیام
نظرات