• پنجشنبه / ۲ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۳:۰۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1404043119828
  • خبرنگار : 71664

آیا عادت مصرف نمک سبب افسردگی می‌شود؟

آیا عادت مصرف نمک سبب افسردگی می‌شود؟

مصرف بیش‌ازحد نمک نه‌تنها بر سلامت قلب تأثیرگذار است، بلکه ممکن است خلق ‌وخوی فرد را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

به گزارش ایسنا، محققان دریافته‌اند که رژیم‌های غذایی پرنمک در موش‌ها منجر به رفتارهای شبیه به افسردگی از طریق فعالیت سیستم ایمنی می‌شود. حذف برخی سلول‌های ایمنی، این علائم را معکوس کرده که نشان‌دهنده راه‌های جدیدی برای درمان یا پیشگیری از افسردگی است. نتایج این مطالعه بیانگر این است که مصرف رژیم غذایی پرنمک ممکن است سبب بروز علائم شبیه به افسردگی حداقل در موش‌ها شود. محققان دریافته‌اند که مصرف بیش‌ از حد نمک سطح پروتئینی به نام IL-۱۷A را افزایش می‌دهد که در مطالعات انسانی با افسردگی مرتبط است.

محققان این طرح تحقیقاتی اظهار می‌کنند که پژوهش آنها از مداخلات غذایی مانند کاهش مصرف نمک به‌ عنوان یک اقدام پیشگیرانه برای بیماری‌های روانی حمایت می‌کند. همچنین راه را برای راهبردهای درمانی جدیدی که IL-۱۷A را هدف قرار می‌دهند، هموار می‌سازد. آنها امیدوارند که یافته‌های این طرح تحقیقاتی، بحث‌هایی درباره دستورالعمل‌های مصرف نمک را تشویق کند.

این تیم همچنین نقش نوع خاصی از سلول‌های ایمنی به نام سلول‌های گاما-دلتا T (γδT) را کشف کردند. این سلول‌ها مسئول تقریباً ۴۰ درصد از تولید IL-۱۷A در موش‌های تغذیه‌شده با نمک بودند. وقتی دانشمندان این سلول‌ها را حذف کردند، علائم شبیه به افسردگی به‌طور قابل‌توجهی بهبود یافتند که مسیر درمانی بالقوه دیگری را نشان می‌دهد.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مصرف بالای نمک در رژیم غذایی  امروزی بسیار رایج است. برخی از وعده‌های فست‌فود تا ۱۰۰ برابر نمک بیشتری نسبت به همان غذا در خانه دارند. این در حالی است که پیشتر مشخص شده نمک زیاد، خطر بیماری‌های قلبی، مشکلات خودایمنی و اختلالات عصبی را افزایش می‌دهد، تأثیر بالقوه نمک بر سلامت روان را دیگر نمی‌توان نادیده گرفت.

در حال حاضر، افسردگی از جدی‌ترین چالش‌های سلامت عمومی است که حدود ۱۵ تا ۱۸ درصد افراد را در طول زندگی تحت تأثیر قرار می‌دهد. همچنین جزو ۱۰ عامل اصلی مرگ‌ومیر در ایالات متحده به حساب می‌آید. مدت‌ها است که دانشمندان حدس می‌زدند رژیم‌های غذایی شور ممکن است در بروز افسردگی نقش داشته باشد اما تاکنون ارتباط آن به‌خوبی درک نشده بود.

در این مطالعه جدید، موش‌ها به مدت پنج هفته با رژیم استاندارد یا پرنمک تغذیه شدند. موش‌هایی که نمک اضافی مصرف کردند، علائم واضحی از کاهش انگیزه و فعالیت را نشان دادند که نشانه‌های کلاسیک افسردگی در مدل‌های حیوانی است. این یافته‌ها تأکید می‌کند که نمک نه‌تنها بر قلب و کلیه‌ها، بلکه ممکن است بر مغز نیز تأثیر بگذارد.

تأیید نقش IL-۱۷A در ایجاد افسردگی

با توجه به نقش ثابت‌شده IL-۱۷A در ایجاد افسردگی، تیم تحقیقاتی همچنین بررسی کرده‌اند که آیا رژیم پرنمک (HSD) تولید این پروتئین را در موش‌ها تحریک می‌کند؟ تیم تحقیقاتی دریافته‌اند که رژیم پرنمک، سطح IL-۱۷A را در طحال، خون و مغز افزایش داده که با رفتارهایی شبیه به اضطراب و افسردگی مرتبط بود. با این‌حال، وقتی موش‌هایی که قادر به تولید IL-۱۷A نبودند با رژیم پرنمک تغذیه شدند، علائم افسردگی مشاهده نشد که نقش این پروتئین را در ایجاد علائم افسردگی تأیید می‌کند.

این یافته‌ها شواهد اپیدمیولوژیک را تأیید می‌کنند که نشان می‌دهند رژیم پرنمک با افسردگی شدیدتر ارتباط قوی دارد. همچنین مطالعات انسانی نشان داده‌اند که مصرف کم سدیم با خلق‌وخوی خوب مرتبط است.

پیامدهای احتمالی برای درمان‌های آینده افسردگی

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، محققان امیدوارند این یافته‌ها پژوهش‌های بیشتری را درباره مکانیسم‌های ایمنی‌محور افسردگی تشویق کند و راه را برای درمان‌های جدیدی که IL-۱۷A  یا سلول‌های γδT را هدف قرار می‌دهند، هموار سازد. دکتر چن و تیمش قصد دارند این یافته‌ها را در انسان‌ها نیز تأیید کنند و درعین‌حال مکانیسم‌هایی را بررسی کنند که طی آن رژیم پرنمک، سلول‌های γδT۱۷ را فعال می‌کند و منجر به افزایش IL-۱۷A می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha