خسارتهای مالی ناشی از آنها که بر خانوادهها و دولت تحمیل میشود بسیار بالا بوده و با توجه به این که خسارتهای مالی و جانی روانی و اجتماعی در مواردی غیر قابل جبران است ضرورت دارد به منظور جلوگیری از خسارت تصادفات رانندگی راهکارهای موثری به اجرا گذارده شود.
تصادفات جادهای طی سالهای اخیر به یک بحران انسانی در کشور تبدیل شده و خسارتهای جبرانناپذیری به بار میآورد، مرگ ناشی از تصادفات هم بیشتر در قشر فعال جامعه اتفاق میافتد، بنابراین جانباختن ناشی از تصادفات دردناکتر و پرهزینهتر بوده و عواقب اجتماعی و اقتصادی بیشتری برای کشور دارد.
افرادی که در تصادفات جاده ای جان خود را از دست میدهند درواقع سرمایههای انسانی کشور هستند و چه بسا این خانوادهها در آینده کشور تاثیرگذار و افتخار خانواده باشند جانباختن چنین افرادی علاوه بر رنج و درد خانوادهها، یک کشور را از نعمت استعدادهایی نهفته محروم خواهد کرد.
تصادفات جادهای در شهرستان بروجرد ۹ نفر افزایش داشته است
یدالله نادری جانشین فرمانده پلیسراه لرستان یکشنبه، پنجم مرداد در شورای ترافیک شهرستان بروجرد که در فرمانداری در همین راستا برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه تردد ۵۱ درصد زائران اربعین از جادههای لرستان صورت میگیرد در این راستا راهکارهای مناسب برای تردد ایمن زائران توسط راهداری و عوامل پلیس انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: در طول شبانه روز ۴۸۰ هزار تردد در لرستان انجام میشود که سهم بروجرد در ترددها بالاست، در نهایت علاوه بر اقدامات زیرساختی در راهها نیاز است تا مردم نیز قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند.
جانشین فرمانده پلیس راه لرستان اضافه کرد: کاهش سوانح و حوادث جادهای یک تکلیف است، بروجرد با دارا بودن ۹.۵ درصد راههای لرستان، ۱۳ تا ۱۴ درصد تصادفات را به خود اختصاص داده است.
نادری بیان کرد: متاسفانه در چهار ماهه امسال تصادفات جادهای در شهرستان بروجرد ۹ نفر افزایش داشته و شبکه راههای این شهرستان درختی است و راه ارتباطی چند استان به لرستان است، برخورد با تخلفات و کیفیت راه باعث کاهش حوادث رانندگی خواهد شد.
وی ادامه داد: راهداری اقدامات خوبی داشته و باید نگاه ویژهای به جاده بروجرد به اراک شود چون برخی نقاط حادثه خیز این جاده نیاز به خروجی اضطراری استاندارد دارد و در برخی موارد این خروجی اضطراری غیراستاندارد باعث حوادث ناگوار شده است.
جانشین فرمانده پلیسراه لرستان تصریح کرد: نصب دوربینهای هوشمند برای کنترل موقعیت جادهها در محدوده ورودی و خروجی بروجرد به اراک و بروجرد به خرمآباد ضروری است.
وی اظهار کرد: در استان پنج پروژه نیمه کاره جادهای وجود دارد که سهم حوادث رانندگی در آنان حدود ۱۲ درصد بوده، در شهرستان بروجرد نیز پروژه دهریز به نهاوند از جادههای پر حادثه است، که امید میرود امسال زیر بار ترافیک برود.
ارتقا کیفیت مهندسی راه و خودرو از عوامل بهبود ایمنی تردد برون شهری است
مصطفی ملکی معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای لرستان نیز امروز در این جلسه، اظهار کرد: تمرکز راهداری لرستان بر ارتقاء ایمنی جادهها و رفع نقاط حادثهخیز است اما ارتقاء کیفیت مهندسی راه و خودرو، بهبود وضعیت امدادرسانی در صحنه تصادفات، آموزش مستمر شهروندان و رعایت سرعت و قوانین راهنمایی و رانندگی به همراه اعمال دقیق قانون، از مهمترین محورهای موثر در بهبود ایمنی تردد درونشهری و برونشهری است.
وی خاطرنشان کرد: نصب نیوجرسی در محور گردنههای پرخطر شهرستان بروجرد نقش مهمی در پیشگیری از سقوط خودروها دارد و باید با محوریت تخصیص اعتبارات لازم، با جدیت پیگیری شود و همچنین پروژه روشنایی گردنههای برفگیر بروجرد مراحل پایانی را طی میکند که تکمیل این پروژه نه تنها در زمستان، بلکه در تابستان نیز اثر مثبتی بر ارتقای ایمنی خواهد داشت.
معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای لرستان اضافه کرد: رفع نقاط پرحادثه از جمله محور دهریز به جعفرآباد و دره شفی نیز در دستور کار قرار گرفته و زیرگذرهای کشتارگاه و پادگان مهندسی پس از بهسازی و روکش آسفالت، به وضعیت مناسبی رسیدهاند.
اعتبارات در حوزه راه اندک است
قدرتالله ولدی معاون استاندار لرستان و فرماندار ویژه بروجرد نیز در این جلسه گفت: پروژه جادهای دهریز به نهاوند تا پایان شهریور به بهرهبرداری میرسد، تلاش برای رفع مسائل و مشکلات مردم توسط مدیران ضروری است و این موضوع باعث رضایت خداوند خواهد بود.
وی اظهار کرد: در ایام اربعین کنترل جادهها توسط راهداری و پلیسراه ضروری است، با توجه حجم بالای ترددها در ایام اربعین نیاز است مسائل راهها جدی پیگیری شود.
فرماندار ویژه بروجرد خاطرنشان کرد: اعتبارات در حوزه راه اندک بوده ولی کمبود اعتبارات دلیلی برای کار کردن نیست و نیاز است تا از طریق ادارات کل اعتبارات ویژه در این ایام برای شهرستان بروجرد اعمال شود.
ولدی با بیان اینکه عمده تصادفات جادهای در شهرستان بروجرد مشکلات جادهای نیست ولی نیاز است تا راهها برای تردد ایمن آماده شوند، افزود: با توجه به حجم بالای تردد زائران اربعین از مسیرهای جادهای شهرستان، باید در روند بهسازی، نصب روشنایی و رفع مشکلات جادهای تسریع شود.
وی ادامه داد: راهداری، شهرداری و شرکت توزیع برق در شهرستان، با همراهی و دستگاههای مرتبط برای رفع مشکلات در حوزه راه، روشنایی مسیر و بهسازی مسیرهای تردد زائران اربعین اقدام کنند.
حذف ۵ نقطه حادثهخیز در محورهای بروجرد
فرهاد گودرزی رئیس اداره راهداری و حملونقل جادهای بروجرد نیز سال گذشته در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با هدف کاهش تصادفات خطکشی محورها به طول ۳۵ کیلومتر در حوزه استحفاظی شهرستان، نصب دو کیلومتر نیوجرسی و نصب و تعمیر چراغهای روشنایی و چشمکزن نیز انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات مهم حذف ۵ نقطه حادثهخیز در محورهای شهرستان، اصلاح پیچهای دهکرد در مسیر رفت و برگشت محور بروجرد - اراک بهطور ۱۰۰ درصد انجام شده است.
گودرزی با بیان اینکه پیچهای خطرناک زمان کار، کیوره و نقطه حادثهخیز دره چپی نیز تا پایان سال انجام خواهد شد، افزود: حریم راه محدودهای برای ایمنی و توسعه جادهها است.
بدون شک، راه و وضعیت هندسی و فنی آن به عنوان یکی از ارکان ترافیک، نقش مهمی در وقوع تصادفات ایفا میکند. اصلاح یا حذف نقاط تصادفخیز تاثیر بهسزایی در ارتقای ایمنی و کاهش حوادث ترافیکی و کاهش خسارات و ضایعات دارد. به نظر میرسد توجه به اصول طراحی مناسب در شکل هندسی جاده، باعث کاهش چشمگیر تصادفات در این اماکن شود.رطرف شدن مشکلات نقاط حادثهخیز جادهها، ایمنسازی راهها و آموزش فرهنگ صحیح رانندگی، از جمله عواملی است که میتواند بروز تصادفات جادهای در کشور را بهویژه در ایام پرسفر نظیر تعطیلات نوروز کاهش دهد.
انتهای پیام
نظرات