• چهارشنبه / ۸ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۶:۰۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404050805019
  • خبرنگار : 50108

تأمین پساب برای نیروگاه سیکل ترکیبی فردوسی مشهد برای اولین‌بار در کشور

تأمین پساب برای نیروگاه سیکل ترکیبی فردوسی مشهد برای اولین‌بار در کشور
عکس از آرشیو

ایسنا/خراسان رضوی مدیر تحقیقات، برنامه‌ریزی و بررسی‌های اقتصادی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی از توافق‌نامه چهارجانبه تأمین پساب برای نیروگاه سیکل ترکیبی فردوسی مشهد خبر داد و گفت: این اقدام برای اولین بار در کشور انجام شد که گامی مهم در راستای تحقق اهداف برنامه هفتم پیشرفت کشور محسوب می‌شود.

سیدحمید میرقاسمی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به امضای این توافق‌نامه که میان شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، شرکت شهرک‌های صنعتی استان خراسان رضوی، شرکت خدماتی شهرک صنعتی طوس و شرکت تولید برق توس(مپنا) صورت گرفته است، اظهار کرد: تخصیص ۴۵۳ هزار مترمکعب پساب خروجی شهرک صنعتی طوس به نیروگاه فردوسی، برای جایگزینی منابع  آب متعارف(آب با کیفیت) با پساب و همچنین تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی انجام شده است.

وی افزود: این امر با توجه به شرایط تنش آبی در منطقه در تامین آب شرب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

میرقاسمی تاکید کرد: استفاده از پساب در سیستم خنک‌کاری مدیا نیروگاه فردوسی، منجر به افزایش ظرفیت تولید برق این نیروگاه به میزان ۹۰ مگاوات خواهد شد. این امر، افزایش بهره‌وری توامان آب و انرژی را به همراه دارد و می‌تواند به عنوان یک مدل موفق درکشور مورد استفاده قرار گیرد.

مدیر تحقیقات، برنامه‌ریزی و بررسی‌های اقتصادی در خصوص الزامات قانونی این اقدام توضیح داد: در اجرای بند(ع) تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، شرکت‌های آب منطقه‌ای موظف هستند  شرکت‌های صنعتی و واحدهای معدنی که پروانه‌های بهره‌برداری چاه های آن‌ها بیش از ۱۰ لیتر در ثانیه یا بیشتر از ۳۰۰ هزار متر مکعب در سال است را به جایگزینی منابع آبی با پساب ملزم کنند و در صورت عدم اقدام، این  شرکت‌ها و واحدها مکلف به پرداخت آب‌بهای چاه‌های خود معادل بهای تمام شده اجرای طرح‌های تامین آب منطقه خواهند بود.

میرقاسمی بیان کرد: این‌گونه اقدامات می‌تواند گامی مؤثر در جهت مدیریت پایدار منابع آبی و پیشبرد اهداف برنامه هفتم پیشرفت کشور باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha