جمال شورجه: با طراحي آگاهانه، نسل جوان ما را از “قهرمانان” دور كردند جوانان، الگوهايي امروزي چون “جهانآرا” و “حسين فهميده” ندارند
حركتي كاملا هوشمندانه و آگاهانه، بين سالهاي 60 تا 70 در مجموعهي جريان فرهنگي كشور، مخصوصا سينما وارد عرصه شد كه به نوعي “قهرمانان” را از فيلمها پاكسازي كردند.
جمال شورجه - فيلمساز- با بيان اين مطلب به خبرنگار سينمايي ايسنا گفت: اگر مصاحبهي مديران و مسئولان فرهنگي را بخوانيد، بيان ميشد كه اساسا سينما محل و جايگاه نمايش قهرمان نيست، سينما بايد به سمت رئاليسم و نمايش مردم عادي پيش برود و پشت اين قضيه هم ايستادند و جوايز و منتخبين جشنوارهها در داخل و خارج از كشور به آن دست فيلمهاي خاص دادند كه به نوعي طراحي آگاهانهاي بود براي اينكه كه نسل جوان ما را از قهرمانان اسطورهاي دور و بيپشتوانه كنند و نتيجهي خالي كردن فيلمها و مجموعهها از قهرمانان و اسطورهها آن شد كه امروزه جوانان، ديگر الگويي امروزي ندارند.
كارگردان حماسهي مجنون گفت: هم اكنون زمان آگاهي مسئولان فرهنگي است و معاونت و مسئولين شبكههاي مختلف تلويزيوني بايد اين اسطورهها و قهرمانان را در اولويت اول برنامهسازي و سفارش به كارگردانان قرار دهند چون ممكن است دو سال وقت بگذاريم و طرحي را آماده كنيم و بر روي آن اشكال تراشي بشود، بنابراين درباره اين سوژهها بهتر است خودشان پيشنهاد بدهند.
جمال شورجه در پايان به ايسنا گفت: الگوهاي تاريخي و مذهبي وجود دارد ولي الگويي امروزي همانند شهيد جهانآرا و حسين فهميده وجود ندارد، به دليل اينكه دربارهي آنها گفته نشده است .
گفتني است: سال گذشته نيز ابراهيم حاتميكيا در جلسه نقد و بررسي سريال ”خاك سرخ” گفته بود اميدوار است همان طور كه سقوط خرمشهر را نشان داده بتواند روزي درباره ”فتح خرمشهر” بسازد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات