بازخواني پرونده“گوزنها”و“قيصر”؛ پس از گذشت بيش از سه دهه با حضور مسعود كيميائي
همايش “بزرگداشت و مروري بر آثار مسعود كيميائي” همراه با نمايش گزيدهاي از فيلمهاي شاخص اين فيلمساز به پايان رسيد.
به گزارش خبرنگار هنري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين نويسنده و فيلمساز كه دي ماه 82 برگزاري برنامهي “ شبي با مسعود كيميائي” را كه از چندي پيش اعلام شده بود جهت بزرگداشت اين فيلمساز ايراني و همچنين معرفي كتاب اشعار وي در خانهي هنرمندان برپا خواهد شد، به جهت قرار گرفتن كشور در شرايط خاص پيش آمده پس از فاجعهي بم و به نشانهي همدردي با همميهنان آسيبديده به زماني ديگر موكول كرده بود با حضور در همايش “بزرگداشت و مروري بر آثار مسعود كيميايي” همراه با دانشجويان و علاقمندان سينما در دانشگاه محقق اردبيلي ، به تماشاي تعدادي از آثار شاخص خود پس از گذشت بيش از سه دهه پرداخت. .
به گزارش ايسنا، در اين همايش كه با هدف شناساندن چهرههاي برجستهي سينماي ايران برگزار شد، از روز دوشنبه 83/3/4 هر روز يك اثر سينماي از مسعود كيميايي نمايش داده شد و با حضور منتقدان سينمايي مورد نقد وبررسي قرار گرفت.
فيلمهاي ”دندان مار”، “اعتراض”، ”رد پاي گرگ”، گوزنها و “قيصر” توسط منتقداني چون جواد طوسي، طهماسب صلحجو، امين فرجپور، رضا درستكار و با حضور مسعود كيميايي نقد و بررسي شد.
«در فيلم “قيصر” نيز از فاطي توسط يكي از برادران آب منگل به نام منصور هتك حرمت مي شود. او پس از نوشتن نامه اي به مادر و دايي اش خودكشي مي كند و در بيمارستان جان مي سپارد. فرمان، برادر بزرگ فاطي پس از مطلع شدن از موضوع به دكان برادران آب منگل مي رود. او توسط دو برادر منصور، رحيم و كريم غافلگير شده و كشته مي شود. قيصر برادر كوچك فرمان از سفر جنوب باز مي گردد و به قصد انتقام به سراغ آب منگل مي رود. او كريم را در حمام و رحيم را در كشتارگاه از پا در مي آورد. سپس به اتفاق ننه مشهدي، رختشوي محله شان براي زيارت به مشهد مي رود. وقتي قيصر از زيارت بازمي گردد از خبر مرگ مادرش مطلع مي شود و در گورستان به هنگام تدفين مادرش به كمك نامزدش از چنگ ماموران پليس مي گريزد و به واسطه رقاصه اي منصور را در ايستگاه راه آهن مي يابد و او را به قتل مي رساند و سرانجام خودش با گلوله پليس از پا در مي آيد».
به گزارش ايسنا، اين همايش، كه به مدت 3 روز از تاريخ 4 الي 7 خرداد ،پس از نقد و بررسي فيلم “گوزنها” و با حضور مسعود كيميايي به پايان رسيد.
«در فيلم “گوزنها”، يك چريك به نام “قدرت“ پس از سرقت از بانك از رفقايش جدا مي شود و با پيكري زخمي خود را به دوست ايام كودكي اش سيد رسول مي رساند. سيد رسول معتاد است و برنامههاي تماشاخانه اي در لاله زار را اعلام مي كند و همسرش فاطي بازيگر تماشاخانه است. قدرت در خانه سيدپناه مي گيرد و فاطي از او پرستاري مي كند. سيد تحت تاثير قدرت، ابتدا در مقابل صاحب خانه زورگوي شان و عباس يكي از بازيگران تماشاخانه كه مزاحم فاطي است، مي ايستد و بعدا صفر هرويين فروش را كه او را به اعتياد كشانده از پا در مي آورد و سپس پول هايي را كه نزد قدرت است به رفقاي او مي رساند. پليس كه در جست و جوي قدرت است رد او را در خانه سيد مي يابد و خانه را محاصره مي كند. سيد با اجازه پليس پيش قدرت مي رود تا او را وادار به تسليم كند، اما قدرت مقاومت مي كند و پليس خانه را به گلوله مي بندد و هر دو را از پا در مي آورد».
مسعود كيميايي فيلمسازي است كه با دستياري ساموئل خاچيكيان در فيلم خداحافظ رفيق به سينما آمد و با ساخت دومين فيلم بلندش (قيصر) موج جديدي را در سينماي ايران پايه گذاري كرد.
بهروز وثوقي، بهمن مفيد، ناصر ملكمطيعي، جمشيد هاشم پور، گلچهره سجاديه، فريماه فرجامي، فرامرز صديقي، احمد نجفي، شاهد احمدلو، فريبرز عرب نيا، هديه تهراني، محمدرضا فروتن، ميترا حجار و... از جمله بازيگراني هستند كه پس از حضور در فيلمهاي اين فيلمساز، به سينماي ايران معرفي شدند.
به گزارش ايسنا، همچنين در همايش “بزرگداشت و مروري بر آثار مسعود كيميايي” همچنين آثار مكتوب مسعود كيميايي با عنوانهاي رمان ” جسدهاي شيشهاي و مجموعهي شعر “زخم عقل” با حضور جمشيد ارجمند نقد و بررسي شد.
گفتني است اين مراسم با استقبال بسيار زياد دانشجويان روبرو شد و به طوري كه تا چند ساعت پس از پايان برنامه (10 شب 83/3/7 ) ادامه يافت.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات