• چهارشنبه / ۲۶ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404062615675
  • خبرنگار : 71443

آزردگی اتحادیه اروپا از مشارکت هند در رزمایش زاپاد روسیه

آزردگی اتحادیه اروپا از مشارکت هند در رزمایش زاپاد روسیه

روزنامه چاپ لندن به نقل از منابع آگاه گزارش داد اتحادیه اروپا نسبت به مشارکت نیروهای هندی در رزمایش مشترک استراتژیک روسیه و بلاروس نگران است.

به گزارش ایسنا، مقامات و دیپلمات‌های اروپایی که خواستند نامشان فاش نشود، می‌گویند که اتحادیه اروپا نگران مشارکت نیروهای هندی در رزمایش مشترک استراتژیک روسیه و بلاروس به نام «زاپاد ۲۰۲۵» است و در بحبوحه مذاکرات تجاری بین هند و اتحادیه اروپا، آن را مساله‌ای «شرم‌آور» می‌داند.

به نوشته روزنامه فایننشال تایمز، این نیروی ائتلافی در جریان رزمایش مشترک استراتژیک روسیه و بلاروس به نام زاپاد ۲۰۲۵ برای تمرین شکست دادن یک متجاوز در مناطق مرزی ایجاد شد. این نیرو شامل نیروهایی از بلاروس، بنگلادش، هند و ایران بود.

یکی از مقامات گفت: این زمان‌بندی بسیار نامناسب و شرم‌آور است.

فایننشال تایمز در ادامه خاطر نشان کرد که مشارکت هند در این رزمایش‌ها برای اتحادیه اروپا، در بحبوحه مذاکرات تجاری با این اتحادیه و پیش‌بینی اعلام دستور کار استراتژیک مشترک در بروکسل در روز چهارشنبه (امروز)، بسیار ناخوشایند است.

یک دیپلمات اروپایی با اشاره به تأثیر تصمیم هند بر مذاکرات تجاری، آن را سوال‌برانگیز توصیف کرد و گفت: ما بیش از حد غافلگیر شدیم. مشارکت هند در زاپاد نگران‌کننده است. این برای ما یک مشکل است.

«آنیتا هایپر» سخنگوی سرویس خارجی اتحادیه اروپا به این روزنامه گفت که کمیسیون اروپا نگرانی‌های خود را در مورد این رزمایش‌ها به طرف هندی منتقل کرده است.

مرحله عملی رزمایش‌های استراتژیک بلاروس-روسیه، موسوم به زاپاد ۲۰۲۵، از ۱۲ تا ۱۶ سپتامبر در میدان‌های آموزشی در روسیه و بلاروس برگزار شد.

در ابتدای هفته جاری، در حالی که مذاکره‌کننده تجاری اتحادیه اروپا با همتای خود در دهلی ملاقات می‌کرد و دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در حال نهایی کردن یک استراتژی جدید برای روابط نزدیک‌تر با هند بود، سربازان هندی در رزمایش‌های جنگی زاپاد روسیه که درگیری با یک کشور عضو خیالی اتحادیه اروپا را شبیه‌سازی می‌کرد، شرکت کردند. این رزمایش هر چهار سال یک‌بار برگزار می‌شود.

هند اعلام کرد که ۶۵ سرباز را به رزمایش‌های روسیه اعزام کرده است و وزارت دفاع این کشور از «فرصتی ارزشمند برای تقویت قابلیت‌های عملیاتی مشترک، ادغام فناوری‌های نوظهور و فعالیت در یک محیط رزمی چندملیتی» خبر داد.

روابط دهلی با مسکو که شامل خرید بسیار بیشتر نفت خام کرملین از زمان آغاز جنگ اوکراین می‌شود، مدت‌هاست که برای اتحادیه اروپا آزاردهنده به شمار می‌آید.

بروکسل عمدتاً سعی می‌کند چشم خود را ببندد اما مشارکت هند در رزمایش زاپاد، به‌ویژه دو هفته پس از آنکه «نارندرا مودی» نخست وزیر هند دیدارهای گرمی با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در چین برگزار کرد، آنقدر جدی بود که نمی‌توانست نادیده گرفته شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha