خداحافظي رسمي اصفهانيها با پايتختي فرهنگي جهان اسلام شهردار اصفهان: بنا به دلايلي برنامهريزي درخور اين شهر صورت نگرفت
با برگزاري مراسم نكوداشت پايتخت فرهنگي جهان اسلام، اصفهانيها بهطور رسمي با پايتختي فرهنگي جهان اسلام خداحافظي كردند.
در اين مراسم كه شب گذشته با شكوه خاصي برگزار شد، مسؤولان سياسي استان دربارهي يكسال پايتختي فرهنگي جهان اسلام سخن گفتند و در پايان با اهداي كليد پايتختي فرهنگي جهان اسلام به سفير ازبكستان، تاشكند بهشكل رسمي اين پايتختي را برعهده گرفت.
به گزارش خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در اصفهان، استاندار اصفهان در آغاز اين مراسم با اشاره به اتفاق خجستهي انتخاب اصفهان بهعنوان دومين پايتخت فرهنگي پس از شهر مكهي مكرمه، گفت: نقد و بررسي عملكردي اين سال به ما براي رسيدن اهدافي كه در ابتدا مد نظر داشتيم، ميتواند كمك كند. اميدواريم اصفهان توانسته باشد، نداي وحدت اسلامي را در گوش كشورهاي اسلامي طنينانداز كند.
سيدمرتضي بختياري اضافه كرد: زمان آن رسيده است كه ملتهاي مسلمان بهسوي پيشرفت همهجانبه گام بردارند و با اتخاذ سياستهاي يگانهسازي ارزشها و فرهنگها، عقبماندگي خود را جبران كنند.
وي با اشاره به توسعهي فرهنگي بهعنوان مهمترين ركن در توسعه، افزود: برنامهريزان در چارچوب سياستهاي فرهنگي و اصول برنامهريزي بايد شرايط را براي توسعه ملل اسلامي فراهم آورند.
استاندار اصفهان ادامه داد: عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام توانست شرايط توسعهي موزون را براي ما فراهم آورد و زمينه را براي اقتدار علمي و فرهنگي اصفهان آماده كند.
وي در پايان از مسؤولان خواست، با توجه به شايستگي اصفهان در پايتختي جهان اسلام، عنوان پايتخت فرهنگي كشور هم به اصفهان داده شود؛ تا راهي كه از سال قبل آغاز شده است، ادامه يابد.
عباس حاجرسوليها ـ رييس شوراي شهر اصفهان ـ نيز در سخناني با بيان اينكه در سالي كه گذشت، جهان اسلام شاهد فراز و نشيبهاي فراواني بود، اظهار كرد: تنها راه حل مسلمانان براي پشت سر گذاشتن توطئههاي دشمنان، تكيه بر فرهنگ غني اسلام است كه اصفهان افتخار اين را داشت كه يكسال اين فرهنگ را با خود به دوش بكشد.
وي گفت: اصفهان آمادگي دارد، در سال پايتختي فرهنگي جهان اسلام در تاشكند، به كمك اين شهر بيايد و آنها را در برگزاري هرچه باشكوهتر اين سال ياري كند.
او بيان كرد: در شوراي شهر، اصفهان را بهعنوان پايتخت فرهنگي ايران تصويب كرديم كه اميدواريم با تلاش مديريت استان و پيگيري اين مصوبه، مسؤولان كشور هم اصفهان را بهعنوان پايتخت فرهنگي ايران اعلام كنند.
سقايياننژاد ـ شهردار اصفهان ـ ديگر سخنران اين مراسم بود كه در ابتدا تصريح كرد: آنچه ما ميخواستيم و مردم از ما انتظار داشتند، انجام نشد و بنا به دلايلي برنامهريزي درخور اين شهر صورت نگرفت.
وي افزود: در طول اين سال، فعاليت ستاد پايتختي فرهنگي جهان اسلام در سه بخش ملي، بينالمللي و استاني صورت گرفت و نمايشگاهها، نشستها و جشنوارههاي علمي، فرهنگي و هنري مختلفي در داخل استان و ايران و در ديگر كشورها برگزار شدند. كشورهاي قطر، تاجيكستان، كره جنوبي و مغرب كشورهايي بودند كه در آنها نمايشگاههاي اصفهانشناسي برگزار شدند.
او در تشريح فعاليتهاي ستاد پايتختي فرهنگي جهان اسلام، توضيح داد: در حوزهي كودكان مسابقهي نقاشي جهان اسلام برگزار شد و در آن 12هزار و 500 كودك هنرمند از 28 كشور جهان، 12هزار و 800 نقاشي فرستادند. همچنين در بخش موسيقي 10 اثر، در بخش فيلم و نماهنگ 25 اثر و در بخش تئاتر 15 اثر توليد شدهاند. ضمن آنكه صدا و سيماي اصفهان نيز با تهيهي 40هزار دقيقه برنامه، نقش بسيار خوبي براي اطلاعرساني در اين سال ايفا كرد.
سقايياننژاد اضافه كرد: يكصد عنوان كتاب در حوزههاي ادبيات، جغرافيا، فرهنگ، هنر و مردمشناسي اصفهان بهچاپ رسيدهاند كه مجموعهي گرانسنگي براي محققان و مولفان ميتوانند باشند.
شهردار اصفهان با اشاره به برنامهريزي انجامشده براي برگزاري چهار نقطهي اوج در اين سال، گفت: سه اوج از چهار اوج برنامهريزي و بهخوبي برگزار شدند؛ ولي يكي از برنامهها بهدليل فراهم نشدن شرايط از دستور كار خارج شد.
آيتالله طباطبايينژاد ـ نمايندهي ولي فقيه و امام جمعهي اصفهان ـ نيز در سخنان كوتاهي با تبريك عيد غدير و برشمردن ويژگيهاي حضرت علي (ع)، اظهار داشت: اين شهر افتخار ميكند كه توانست يكسال پايتخت فرهنگي جهان اسلام باشد؛ چراكه فرهنگ اسلامي، فرهنگ اميرالمؤمنين (ع) است و اصفهان در واقع پايتخت فرهنگي حضرت اميرالمؤمنين (ع) را يدك كشيد. آرزوي ما اين است كه اصفهان همچنان پايتخت فرهنگي علي عليهالسلام بتواند باقي بماند.
در پايان اين مراسم حجتالاسلام والمسلمين محمدي عراقي ـ رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ـ بيان كرد: انتخاب پايتخت فرهنگي جهان اسلام فرصت خوي است، تا ملل اسلامي به جهانگردي فرهنگي بپردازند و يكديگر را بيش از پيش بشناسند.
وي با اشاره به گذشتهي درخشان اصفهان در طول تاريخ، افزود: اصفهان در دوران معاصر نيز نقش خود را در شكلگيري انقلاب و دوران دفاع مقدس ثابت كرد. اصفهان فقط به ايران تعلق ندارد، بلكه به كل جهان اسلام متعلق است و بايد اين نقش بهخوبي معرفي شود.
او پيام فرهنگ جهان اسلام را بازگشت به فرهنگ الهي و معنوي دانست و اضافه كرد: بحرانهايي كه جهان غرب با آنها روبهروست، ناشي از جدايي اخلاق از تمدن بشري است و تا زماني كه غرب به جدايي معنويت و ديانت از سياست و زندگي اقدام ميكند، اين بحرانها ادامه خواهند داشت.
محمدي عراقي يكسال را براي پايتختي فرهنگي جهان اسلام در اصفهان كم دانست و گفت: حتا اگر هر روز اين يكسال را نيز به نام يك عالم، دانشمند و شخصيت شهير اصفهاني نامگذاري ميكرديم، باز هم روز كم ميآمد. اميدوارم با انتخاب اصفهان بهعنوان پايتخت فرهنگي ايران، اين شهر و فرهنگ و هنر به راهي كه درپيش گرفته است، ادامه دهد.
در اين مراسم، كليد پايتختي فرهنگي جهان اسلام توسط استاندار و شهردار اصفهان به سفير ازبكستان تحويل داده شد. همچنين پيش از آغاز مراسم اختتاميهي سال نكوداشت پايتخت فرهنگي جهان اسلام، از لوح يادمان اين سال پردهبرداري و آسمان اصفهان نورباران شد.
در شب عيد غدير خم نيز جشن مردمي خداحافظي با سال پايتخت فرهنگي جهان اسلام برگزار شد و آسمان اصفهان به پاس اين سال نورافشاني شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات