قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري: نگاه دولت به توسعهي گردشگري صرفا اقتصادي نيست فرهنگ اصليترين موضوع درتوسعهي گردشگري كشورمان است
قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري گفت: نگاه دولت به توسعهي گردشگري صرفا اقتصادي نيست بلكه اهداف فرهنگي را دنبال ميكند.
به گزارش خبرنگارگردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حميد بقايي در سومين همايش تبيين سياستهاي دولت در صنعت گردشگري با اشاره به نزديكي روز افزون مردم جهان به يكديگر، تصريح كرد: درعصر ارتباطات و تعاملات بشري، دولتها رنگ باختهاند و ملتها هرچه بيشتر به يكديگر نزديك شدهاند.
وي فرهنگ را اصليترين موضوع درتوسعهي گردشگري كشورمان دانست و گفت: ايران از ديرباز محل گذر اقوام مختلف جهان بوده است و استان كرمان درجادهي ابريشم، مهمترين دروازه ورود اين اقوام از ايران به كشورهاي ديگر جهان به ويژه هندوستان، بوده است.
بقايي، سفرهاي متعدد داخلي را نشاني ازعلاقه مندي مردم ايران براي برون گرايي و توسعهي تعاملات و ارتباطات خود با كشورهاي جهان دانست و گفت: بازگشت به تاريخ گذشته و احياي مسيرهاي ارتباطي گذشته از جمله جادهي ابريشم ميتواند مهمترين موضوع براي توسعهي گردشگري و ارتباط ميان ملتها باشد.
قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري با بيان اين كه درايران، بناها و آثار تاريخي بسياري وجود دارد، خاطرنشان كرد: ما علاقهمند هستيم تا برخي از اين بناها كه جنبهي نفايس ملي را ندارند با تغييركاربري به مجموعههاي كاربردي و توسعهي گردشگري از جمله اقامتگاهها، هتلها و واحدهاي پذيرايي تبديل كنيم.
وي برگزاري همايش تبيين سياستهاي دولت در صنعت گردشگري را زمينهاي براي آشنايي هر چه بيشتر و ارتباط ميان ايران وكشورهاي مختلف دانست وگفت: نمايش امنيت و توانمنديهاي ايران در اين همايش، مهمترين دستاورد براي برگزاركنندگان آن بوده است.
به گزارش ايسنا، در ادامهي سومين همايش تبيين سياستهاي دولت در صنعت گردشگري، آرش كوشا، دبيركميتهي ملي طبيعت گردي، در سخناني توسعهي اكوتوريسم درايران را يكي از حوزههاي كاري مهم در توسعهي گردشگري دانست و گفت: توسعهي گردشگري تنها از طريق نگاه علميو دقيق به جوامع محلي صورت ميگيرد و دراين ميان توسعهي اكوتوريسم با تمركز جدي در اين حوزه و جلوگيري از مهاجرت و حاشيه نشيني و همچنين حفاظت از محيط زيست، مهمترين محور توسعه به شمار ميآيد.
كوشا با اشاره به تشكيل كميتهي ملي طبيعت گردي و تدوين سند كاري اين كميته، گفت: سند ملي طبيعت گردي ايران با كوشش 12 حوزهي تخصصي و با حضور كارشناساني از TIF و WTO درحال بررسيهاي نهايي است.
كوشا ، همچنين به ظرفيتها و پتانسيلهاي ايران در طبيعت گردي اشاره كرد و افزود: وجود بيش از 517 گونه پرنده كه صد نوع آن در جهان نادر هستند، در كنار هشت هزار و 200 گونه گياهي كه برابر با تمام گونههاي موجود در اروپا و همچنين باقي مانده جنگلهاي از دوران سوم زمين شناسي، تنوع اقليمي و دو هزار كيلومتر سواحل زيبا در شمال و جنوب و همچنين روستاهاي شگفت انگيز و تاريخي و مناظر كويري و بياباني دركنار حيات وحش و غيره از پتانسيلهاي قابل برنامهريزي براي توسعهي اكوتوريسم در ايران است.
دبير كميتهي ملي طبيعت گردي خاطر نشان كرد: با شناسايي اين ظرفيتها و پتانسيلها، توسعهي اكوتوريسم از حوزههاي جدي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري قرار گرفته، بنابراين ما از همكاري تمامي كشورهاي جهان و با تجربه در حوزهي اكوتوريسم استقبال ميكنيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات