• دوشنبه / ۲۹ مرداد ۱۳۸۶ / ۱۵:۳۸
  • دسته‌بندی: فرهنگ2
  • کد خبر: 8605-17301
  • خبرنگار : 71191

/به‌بهانه‌ي درگذشت بنيان‌گذار مكتب مرمت نوين در ايران/ اسكندر مختاري: استاد شيرازي يكه‌تاز عرصه‌ي فرهنگ و تاريخ ايران بود

/به‌بهانه‌ي درگذشت بنيان‌گذار مكتب مرمت نوين در ايران/
اسكندر مختاري:
استاد شيرازي يكه‌تاز عرصه‌ي فرهنگ و تاريخ ايران بود

آنچه دكتر باقر آيت‌الله‌زاده شيرازي را از ديگران متمايز مي‌كرد، تكيه‌ي او به بستر فرهنگي غني و بردبارش، يعني خانواده‌اش بود كه پيشتكار او را زياد مي‌كرد و سبب تقويت روحيه‌ي خستگي‌ناپذيرش مي‌شد.

مدير پايگاه محور تاريخي تهران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب، افزود: استاد با بهره‌مندي از هوش و ذكاوت ذاتي خود و حمايت خانواده‌اش توانسته بود، با پشتكار و جديت فارغ از مسايل روز، بستر فرهنگي كشور را همراه با ضعف‌ها و مريضي‌هاي آن و نقاط اوج و شكوهش به‌درستي بشناسد و به ديگران نيز منتقل كند.

اسكندر مختاري با بيان اين‌كه شاگردان دكتر شيرازي مانند فرزندان او بودند، گفت: او فقط درس علمي نمي‌داد، بلكه در كنار تدريس علمي، درس زندگي نيز به شاگردانش مي‌آموخت. او اين بزرگواري را داشت كه وقت خود را در راه ترويج علم و دانش و بسترسازي فرهنگي در كشور صرف كند و به‌صورت مستقل به حركت و ارتقاي خود ادامه دهد.

وي دكتر شيرازي را يكه‌تاز عرصه‌ي فرهنگ و تاريخ ايران ناميد و ادامه داد: او هيچ‌گاه از مسايل روز به‌گونه‌اي رنجيده‌خاطر نمي‌شد كه كارش را زمين بگذارد و اگر از چيزي مي‌رنجيد، كارش را بيشتر مي‌كرد و به‌جاي دلسرد شدن از كار، دلگرم‌تر مي‌شد.

او درباره‌ي زندگي آيت‌الله‌زاده شيرازي توضيح داد:‌ استاد از سال 1345 كار خود را در سازمان ملي حفاظت باستاني ايران آغاز و دفتر فني سازمان در اصفهان را پايه‌گذاري كرد.

مدير پايگاه محور تاريخي تهران بيان كرد: بعد از انقلاب، مسؤوليت سنگيني برعهده‌ي دكتر شيرازي گذاشته شد، آن هم به‌دليل شرايط آن زمان كه بايد يك انسان موجه و دانشمند با اراده‌اي الهي رشته‌ي امور را به دست مي‌گرفت كه او عهده‌دار اين كار شد.

مختاري افزود: دكتر شيرازي از همه‌ي كارشناسان و موضوع ميراث فرهنگي حمايت مي‌كرد و در نهايت، توانست در سال 1367 سازمان ميراث فرهنگي را پايه‌گذاري كند، تا دستاوردي براي حفاظت از ميراث فرهنگي ايران ايجاد كند.

وي با اشاره به پايه‌گذاري كنگره‌ي تاريخ معمار و شهرسازي ايران و 15 جلد مقاله‌ي به‌دست آمده از آن، دكتر شيرازي را يك دايره‌المعارف كامل تاريخ معماري و شهرسازي ايران دانست.

او تاسيس مجله‌ي «اثر» توسط دكتر شيرازي و انتشار 40 جلد آن‌را كه به معرفي تاريخ مرمت ايران پرداخته است، از ديگر كارهاي مهم استاد ارزيابي و اضافه كرد: دكتر شيرازي پايه‌گذار ايكوموس بود و شاگردان زيادي را تربيت كرد كه در همه‌ي صحنه‌هاي مرمت و حفاظت از آثار تاريخي كشور جا دارد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha