• چهارشنبه / ۲۱ فروردین ۱۳۸۷ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: فرهنگ2
  • کد خبر: 8701-03791
  • خبرنگار : 71191

دبير انجمن خانه‌ي مردم ابيانه: با روند كنوني به‌جز نابودي آثار مادي و معنوي ابيانه چيز ديگري باقي نمي‌ماند بسياري از گردشگران در قبرستان شب را به صبح رساندند

دبير انجمن خانه‌ي مردم ابيانه:
با روند كنوني به‌جز نابودي آثار مادي و معنوي ابيانه چيز ديگري باقي نمي‌ماند
بسياري از گردشگران در قبرستان شب را به صبح رساندند

تبليغات بدون برنامه و هدف، 85 هزار مسافر نوروزي را درحالي به ابيانه كشاند كه اين روستاي تاريخي كوچك از كم‌ترين امكانات رفاهي و وجود راهنما و حتا بروشوري براي معرفي آثار بي‌بهره بود.

دبير انجمن خانه‌ي مردم ابيانه در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب درباره‌ي مشكلات موجود در ابيانه در تعطيلات نوروز، بيان كرد: ازسوي بخش گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، مسؤولان محلي و شهرستان براي بازديدكنندگان هيچ برنامه و تداركي پيش‌بيني نكرده بودند، به‌گونه‌اي كه در بدو ورود گردشگران، هيچ نقشه‌ي راهنمايي از روستا و محل‌هاي ديدني در اختيار آنها قرار نگرفت و گردشگران سردرگم و بي‌هدف در روستا رفت‌وآمد مي‌كردند.

به گفته‌ي عباس شاكري، هيچ راهنما‌ي محلي در روستا مستقر نشده بود و گردشگران اطلاعي از تاريخچه و سوابق آثار نداشتند.

وي با اشاره به وجود فقط يك نانوايي در روستاي ابيانه كه در حالت عادي براي 300 نفر مردم ابيانه نان مي‌پخت و در اين ايام، همان روند قبلي را ادامه داد، اظهار داشت: براي روزانه حدود 5700 نفر حتا پيش‌بيني افزايش سرويس بهداشتي نشده بود و فقط دو سرويس بهداشتي در روستا براي اين جمعيت بود.

دبير انجمن خانه‌ي مردم ابيانه نبود پاركينگ براي توقف ماشين‌ها و ايجاد ترافيك‌هاي سنگين در ورودي روستا، فراهم نشدن مكاني مناسب براي توقف‌هاي كوتاه‌مدت گردشگران به‌گونه‌اي كه بسياري از آنها به ناچار در قبرستان شب را به صبح رساندند، از نمونه‌هاي ديگر اين بي‌برنامه‌گي‌ها در ابيانه دانست.

وي گفت: ابيانه به‌عنوان يك روستاي تاريخي، مكاني مناسب براي علاقه‌مندان به آثار است، درحالي‌كه با تبليغات نادرست و نبود اطلاع‌رساني مناسب، بسياري از گردشگران ورودي را افرادي تشكيل مي‌دهند كه در جست‌وجوي آب، هوا و طبيعت مناسب براي توقف‌اند. درحالي‌كه همه‌ي فضاهاي سبز اين روستا، املاك عمومي مردم‌اند كه متأسفانه آنها خسارت‌هاي سنگيني را بر اين فضاها وارد كرده‌اند.

او محيط زيست و وضعيت بهداشت روستا را در شرايط نامناسبي ارزيابي كرد و ادامه داد: بيشتر مواد پلاستيكي و آلاينده در باغ‌ها و كوچه‌هاي ابيانه پراكنده‌اند و بهداشت محيط به‌شدت در معرض خطر است و فقط دو كارگر براي جمع‌آوري زباله‌ها به فعاليت مشغول هستند.

به گفته‌ي شاكري، تأسيسات زيربنايي روستا حتا جوابگوي 300 نفر ساكنان آن هم نيستند. در اين حالت، چگونه پاسخ‌گوي اين جمعيت زياد مي‌توان بود، درحالي‌كه حدود چهار سال است كه بخشي از محله‌هاي روستا با مشكل كم‌آبي روبه‌رو است.

اين عضو هيات امناي خانه‌ي مردم ابيانه افزود: به‌دليل نبود راهنما و تأمين نشدن امنيت براي آثار تاريخي، مكان‌هايي مانند مسجد حاجتگاه، مسجد پرزله، مسجد سيحون و مسجد جامع با محراب چوبي يك‌هزار ساله‌اش براي بازديد گردشگران نوروزي بسته شده بودند.

به گفته‌ي او، آثار تاريخي ابيانه به‌دليل گردشگري بي‌رويه و ورود گردشگران تفريحي در معرض خطرند. آرامش زندگي از مردم بومي گرفته شده و روند كنوني موجب نارضايتي گردشگران و بروز مشكلات اجتماعي و امنيتي در روستا شده است.

وي مشكل اصلي و اساسي در مشكلات ابيانه را نبود يك مديريت واحد در اين مجموعه و بودجه‌ي لازم دانست و اظهار كرد: اين مديريت بدون حضور و مشاركت جدي مردم بومي امكان‌پذير نيست.

او ادامه داد: تاكنون مكاتبه‌هاي زيادي با مقامات مسؤول و رييس جمهور براي حل مشكلات ابيانه شده كه نتيجه‌اي نداشته‌اند و با پي‌گيري‌هاي انجام‌شده در سال‌هاي گذشته توسط مردم براي حل مشكلات، تقريبا اميدي به حل مسايل توسط سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري نيست و به‌نظر مي‌رسد، با رويه‌اي كه آنها در پيش گرفته‌اند، به‌جز نابودي آثار مادي و معنوي ابيانه، چيز ديگري باقي نمي‌ماند.

دبير انجمن خانه‌ي مردم ابيانه وضعيت بازديد گردشگران امسال را از ابيانه مانند سال‌هاي گذشته با چالش‌هاي فراواني روبه‌رو دانست كه حتا مردم بومي از روند كنوني آن ناراضي بودند و خسارت‌هايي به زندگي آن‌ها وارد شده‌اند.

شاكري از رييس جمهور براي حل مشكلات روستاي تاريخي ابيانه درخواست كمك كرد تا شايد به اين ترتيب، اين گنجينه‌ي تاريخي را نگهداري و به نسل آينده بتوان منتقل كرد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha