دبير کميتهي گردشگري سلامت کشور: گردشگر نميداند براي درمان بايد به کجا مراجعه کند فارس، خراسان رضوي و تهران پايلوت گردشگري سلامت شدند
دبير کميتهي گردشگري سلامت کشور اعلام کرد: استانهاي فارس، خراسان رضوي و تهران بهعنوان استانهاي پايلوت در زمينهي گردشگري سلامت شناخته شدند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سعيد صدري در حاشيهي جلسهي کميتهي گردشگري سلامت فارس به خبرنگاران گفت: امسال 10 برنامهي اصلي تدوين کردهايم که کليات آنها به تصويب رسيده و قرار است، در کارگروههاي تخصصي مطرح شود.
وي با بيان اينکه از جمله مشکلات ما در بحث گردشگري سلامت اين است که گردشگر نميداند، براي درمان خود به کجا مراجعه کند، ادامه داد: براي حل اين مشکل قرار بر اين شد که سه استان فارس خراسان، رضوي و تهران بهعنوان استانهاي نمونهي گردشگري سلامت مطرح شوند و آژانسهاي مرتبط با اين موضوع را در اين استانها آموزش خواهيم داد.
او بيان كرد: مراکز درماني را با کمک وزارت بهداشت مشخص کرديم و قرار شد که اين مراکز نيز در زمينهي صنعت گردشگري سلامت آموزش لازم را ببينند.
صدري از رايزني براي صدور ويزاي پزشکي براي بيماران خبر داد و اظهار داشت: بهدنبال اين هستيم که ويزاي پزشکي را براي بيماران صادر کنيم. در اينباره، با وزارت خارجه ارتباط برقرار کرديم که آنها اين بحث را قبول کردند و شايد از وزارت خارجه نيز تخفيف ويزا براي اين نوع گردشگران بتوانيم بگيريم.
دبير کميتهي گردشگري سلامت با بيان اينکه بخش خصوصي را تشويق به ورود به مبحث گردشگري سلامت کردهايم، گفت: راهاندازي انجمن گردشگري سلامت در راستاي تشويق بخش خصوصي بوده و معتقديم، در کشور پتانسيل در مبحث گردشگري پزشکي بالفعل است و در مبحث گردشگري درماني بالقوه، به همين منظور از 360 چشمهي درماني موجود در کشور، 60 چشمه را بر مبناي فاکتورهاي مختلف انتخاب و براي آنها پکيجهاي سرمايهگذاري آماده کرديم.
وي در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا که آيا تعرفهي درمان گردشگران حوزهي سلامت که از خارج کشور ميآيند، با بيماران داخلي يکسان است؟ توضيح داد: دولت ايران فقط براي بيماران داخلي خود يارانه ميپردازد و نيازي ندارد که به بيمار خارجي يارانه دهد. ازسويي، گردشگر خارجي که براي درمان ميآيد، نيازمند خدماتي است که براي بيمار داخلي اين خدمات نياز نيست، مانند مترجم و ديگر خدمات. به همين دليل، چون خدمات ويژه ميگيرد، تعرفهي او نيز تعرفه مشخصي است.
وي ادامه داد: معتقديم، تعرفهي اين نوع بيماران به توسعهي صنعت پزشکي کمک ميکند. با همهي اين تفاصيل باز هم ما ارزانتر از ديگر کشورها خدمات پزشکي را به گردشگران خارجي ارايه ميکنيم.
او با تقسيمبندي گردشگران حوزهي سلامت به گردشگران پزشکي، درماني و تندرستي، بيان كرد: گردشگر پزشکي به بيماري گفته ميشود که براي درمان به مقصد سفر ميکند، گردشگر درماني برخلاف گردشگر پزشکي به حوزههاي درمان مراجعه نميکند، بلکه ميخواهد از طبيعت کشور مقصد و خواص نهفته در آن استفاده کند و گردشگر تندرستي نيز انسان سالمي است، اما هدف از سفر حفظ و ارتقاي سلامت است. کشور ايران شرايط پذيرش هر سه گونه گردشگر را دارد.
صدري در پايان با بيان اينکه آمار دقيقي از گردشگر درماني نداريم، افزود: مطابق آماري که استان فارس به ما اعلام کرده، اين استان سال گذشته حدود 20 هزار گردشگر درماني داشته است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات