• جمعه / ۸ آذر ۱۳۸۷ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: فرهنگ2
  • کد خبر: 8709-04889
  • خبرنگار : 71219

«با نامهرباني‌هايي روبه‌رو و به حاشيه رانده شد» گفته‌هاي ناصر پازوكي درباره‌ي آذرنوش

«با نامهرباني‌هايي روبه‌رو و به حاشيه رانده شد»
گفته‌هاي ناصر پازوكي درباره‌ي آذرنوش

ناصر پازوكي اظهار داشت: متأسفم كه در يكي دو سال اخير و در شرايطي كه مي‌شد، آذرنوش منشأ خدمات بيشتري باشد، با نامهرباني‌هايي روبه‌رو و به حاشيه رانده شد و آن بازدهي را كه مي‌توانست داشته باشد، نداشت.

اين باستان‌شناس در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بيان كرد: يكي از موارد مهم درباره‌ي او، اين است كه فردي بسيار منضبط، مقرراتي و برنامه‌ريز بود. مهم‌ترين نقش او را در زماني كه مسؤوليت پژوهشكده‌ي باستان‌شناسي را برعهده داشت، اين امر مي‌توان دانست كه براي نخستين‌بار مقرراتي را در پژوهشكده به اجرا گذاشت، مبني بر اين‌كه هيچ كاوشي صورت نگيرد، مگر اين‌كه گزارش كاوش در نخستين فرصت تحويل داده شود.

او در اين‌باره توضيح داد: در گذشته، با اين كار خيلي سهل برخورد مي‌شد و كساني بودند كه شايد حدود 10 فصل بدون دادن گزارش كاوش مي‌كردند و در نتيجه، اطلاعات كاوش و ثمره‌هايي كه بايد ارايه مي‌كردند، نزد خود شخص بايگاني مي‌شدند و در سازمان ميراث فرهنگي انعكاس نمي‌يافتند.

پازوكي گفت: كار مهم ديگر آذرنوش اين بود كه در حد مقدورات و ميزاني كه مي‌شد، كاوش‌ها را سازمان‌دهي مي‌كرد. به اين ترتيب كه در جايي كه قرار بود، كاوشي انجام شود، ابتدا بررسي مي‌كرد كه پرسش علمي و نياز آن محل چيست و به‌طور دقيق چه محلي بايد كاوش شود. در اين راستا تا حد زيادي موفق بود. البته بخش زيادي از كاوش‌ها به‌دليل اين‌كه در جريان عمليات‌هاي عمراني و ساختمان‌سازي انجام مي‌شدند، پاتكي بودند. با اين حال، او تلاش مي‌كرد، ابتدا نيازهاي باستان‌شناسي را بررسي و سپس مجوز صادر كند.

به گفته‌ي رييس پيشين سازمان ميراث فرهنگي استان تهران، يكي ديگر از اقدامات خوب آذرنوش اين بود كه تلاش مي‌كرد، حاصل حفاري‌ها را به‌شكل سمينارهاي باستان‌شناسي در شهرهاي مختلف ارايه و نسبت به نشر اطلاعات و نويافته‌هاي كاوشي‌هاي علمي اقدام كند. اين كاري بود كه تقريبا در 30 سال گذشته تعطيل شده بود و در زمان آذرنوش سامان‌دهي شد.

وي با اشاره به استفاده از متخصصان خارجي در زمان مديريت آذرنوش، بدون اين‌كه باجي به آن‌ها داده شود، اضافه كرد: من نقش او را در رونق باستان‌شناسي ايران بسيار مؤثر مي‌دانم، زيرا خدمات بسيار خوبي ارايه كرد و متأسفم كه در يكي دو سال اخير، فعاليت‌اش بيشتر به چند برنامه‌ي كاوشي در كرمانشاه و همدان محدود شده بود. اميدوارم شاگردانش راه او را ادامه دهند و در راستاي تدوين تاريخ، فرهنگ، هنر و تمدن اين سرزمين از آموزه‌هاي او استفاده كنند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha