تورج منصوري معتقد است: اگر شوراي عالي سينما با حضور متخصصان اصناف مختلف تشكيل شود و در آن افراد به دور از مسائل سياسي تنها به بحث دربارهي سينما بپردازند، قطعا كمك بسيار بزرگي به سينماي ايران مي شود.
رييس كانون فيلمبرداران سينما در گفتوگويي با خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در توضيح ديدگاهش نسبت به تركيب و اختيارات شوراي عالي سينما و جايگاه اصناف در آن، ابتدا به ذكر توضيحاتي دربارهي جايگاه و وضعيت فيلمبرداران سينما پرداخت و گفت: فيلمبرداران يكي از صنوف اصلي توليد فيلم محسوب ميشوند و از زماني كه سينما به شكل امروزي درآمده، اين گروه از عوامل اصلي ساخت فيلم بوده و حتي در دورهاي كار تدوين را هم همين افراد انجام ميدادند.
وي ادامه داد: در واقع، اگر بخواهيم كار سينما را به هدايت يك كشتي تشبيه كنيم، كارگردان به مثابه ناخدا و فيلمبردار مانند مهندس موتورخانه آن است.
رييس كانون فيلمبرداران در ادامه به رشد و پيشرفت سينما در سالهاي پس از انقلاب اشاره كرد و افزود: در سالهاي پس از انقلاب، يك باره عدهاي از افراد تحصيلكرده وارد صنعت سينما شدند و در واقع نسل و خون جديدي وارد سينما شد و همين مساله سينما را متحول كرد. پس از انقلاب و بهخصوص در دهههاي 60 و 70سينما دورهاي درخشان و آرماني را طي ميكرد كه حاصل ورود همين افراد تازهنفس بود، اما به تدريج به دليل اينكه براي اين خون تازه بازاريابي درستي در جهاني كه تشنه فيلمهاي ما بود صورت نگرفت، سينماي ما به آرامي شروع به افول كرد و بدين ترتيب سينماي درخشاني كه ميتوانست چشم و چراغ سينماي دنيا باشد، ذرهذره از چشم افتاد و امروز كشورهايي مانند هند،تركيه،آرژانتين و... به تدريج جايگاه بينالمللي ما را گرفتهاند.
منصوري همچنين اظهار كرد: اكنون حتي اگر بخواهيم سينما را در سطح ملي هم در نظر بگيريم بايد بگوييم كه هزينههاي بالاي توليد موجب شده است كه همواره تهيهكنندگان آثار در تلاش باشند تا هزينهها را تا حدي پايينتر بياورند، چراكه در شرايطي كه تنها يك سوم درآمد فيلم به تهيهكننده ميرسد، يك فيلم واقعا بايد قوي باشد كه بتواند به سادگي پول خودش را در بياورد و بدون متوسلشدن به درآمدهاي جانبي از جمله فروش فيلم به رسانههاي تصويري پول خود را در بياورد و به سود برسد.
وي ادامه داد: در چنين شرايطي بايد گفتماني جدي دراين هنر صنعت صورت بگيرد و طبيعتا اگر قرار باشد كه اين گفتمان تنها ميان صنوف سينما باشد قطعا تاثير آن كمتر خواهد بود، اما اگر وزارت ارشاد وظيفهي خود بداند و به ياري صنوف بيايد اين گفتمان بنيهاي قويتر پيدا ميكند. حال اگر رييسجمهور هم در اين شورا حضور داشته باشد و طرفين با نگاهي روشن و واضح به طرح سوال و ارائهي جواب بپردازند قطعا كمك بسيار بزرگي به سينما ميشود، البته به شرطي كه دراين شورا تنها دربارهي موضوع سينما بحث شود و ديدگاههاي سياسي مورد توجه قرار نگيرند.
منصوري در ادامه به تاثير حضور نمايندگان اصناف مختلف در اين شورا پرداخت و به ايسنا عنوان كرد: به هرحال اعضاي صنوف سينمايي آگاهترين افراد هستند و بهتر از همه ميتوانند دربارهي وضعيت خود اطلاعرساني كنند. اعضاي صنوف مختلف هريك در رشتهي خود كارشناس هستند و ميتوانند چشماندازها و آرمانها را تبيين كرده و از نظر هنري و اقتصادي مسائل سينما را مورد بررسي قرار دهند.
رييس كانون فيلمبرداران سينما در پايان صحبتهايش با ايسنا خاطرنشان كرد: قطعا هيچ كارشناسي در حيطهي سياست به اندازهي كارشناسان صنفي از وضعيت سينما آگاهي ندارد و در هنگام پرداختن به اين بحث قطعا صنوف نقش موثرتري خواهند داشت و به همين دليل نياز است كه اين شورا حتما با حضور اصناف مختلف تشكيل شود و اگر زماني چنين شورايي تشكيل شد، انجمن فيلمبرداران آمادگي كامل دارد كه با پيگيري و صبر تمام نقطهنظرات خود را منتقل كند و به هنگام كارشناسي به بيان نقطه نظرات خود بپردازد.
انتهاي پيام
نظرات