در ادامهي كاوش تپهي «اشرف» اصفهان نيز به نقشهي دورهي اشكاني وارد شد
با آغاز دومين فصل كاوش تپهي اشرف در اصفهان، يك لايه مربوط به دورهي اشكاني و چند قطعه سفال شاخص و مهم از اين دوره كشف شد.
سرپرست هيأت كاوش تپهي اشرف در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اين مطلب اظهار كرد: سه قطعه سفال منقوش با كيفيت بسيار عالي از دورهي اشكاني پيدا شدند كه كاملا تاريخگذاري آنها براي ما معلوم است.
عليرضا جعفريزند با اشاره به نقش پرندهي قو كه روي اين سفالها وجود دارد، گفت: با توجه به اينكه تپهي اشرف نزديك زايندهرود قرار دارد و زايندهرود هر سال مهمان اين پرنده است، جالب است كه اين نقش روي اين سفالها بهصورت تكراري ايجاد شده است.
او با اشاره به قدمت اين سفالها كه به قرن سوم پيش از ميلاد متعلقاند، بيان كرد: با توجه به اينكه در اصفهان تا كنون بحث دورهي ساساني در آتشگاهها مطرح بود، ولي هيچ اثري كه بتوان آن را به دورهي اشكاني منسوب كرد، شناسايي نشده بود، اين سفالهاي بسيار شاخص بهعنوان نخستين آثار كشفشده از دورهي اشكاني در اصفهان محسوب ميشوند.
جعفريزند با اشاره به پيدا شدن اين سفالهاي مهم زير لايهي اشكاني، افزود: اميدواريم آثار مهمتري را در اين تپه بتوانيم شناسايي كنيم. تا كنون روي نقشهي دورهي اشكاني جاي اصفهان خالي بود و هيچ چيزي را از اين دوره در اصفهان نداشتيم كه خوشبختانه اين لايه و آثار اشكاني شناسايي شدند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات