نايب رييس انجمن دوستداران ميراث فرهنگي شوش: ساخت بانك در عرصهي محوطهي شوش به مراحل پاياني نزديك ميشود
نايب رييس انجمن دوستداران ميراث فرهنگي شوش گفت: خبر قرار گرفتن شهر باستاني شوش بهعنوان يكي از اولويتهاي اصلي در سال 2013 ميلادي براي ثبت در فهرست ميراث جهاني بسيار خوشحالکننده بود و اميدواريم بهزودي شاهد تحقق اين مهم باشيم.
لقمان احمدزاده شوهاني در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان، ادامه داد: اما پرسشي که در اين زمينه مطرح ميشود، اين است که آيا مجموعهي باستاني شوش که هنوز مشکل تعيين حريم آن حل نشده است و هر روز شاهد ساخت و سازهاي قارچگونه در عرصه و حريم آن هستيم، در فهرست آثار جهاني يونسکو به ثبت خواهد رسيد؟! امروز شاهد اين هستيم که با وجود صادر شدن دستور توقف ساخت يك بانک در عرصهي محوطهي باستاني شوش توسط رييس پژوهشکدهي باستاني و مديرکل ميراث فرهنگي خوزستان که اين اقدام آنها قابل تقدير است، همچنان ساخت اين بانک ادامه دارد و به مراحل پاياني نزديک ميشود.
او در ادامه بيان كرد: براساس گزارش «مطالعات طرح مرمت و احياي قلعهي شوش بهار 1387» کارشناسان حفظ و احياي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري کشور و مرمتگران اين سازمان، يکي از عوامل مؤثر در تخريب قلعهي شوش را مرمتهاي غيراصولي و غيرکارشناسي انجامشده در گذشته دانسته بودند. به استناد همين گزارش به شيببندي نامناسب كف بام قلعه در مرمتهاي انجامشده، مرمت غلط و شناخت ناكافي نسبت به بنا و تأثير مصالح نسبت به هم، مرمت ناصحيح ناودان با مصالح ناهمگون در بنا، رسيدگي نكردن به تأسيسات بنا بهطور مداوم و در ادامهي آن، نفوذ رطوبت در بدنه و استفاده نكردن از مصالح مناسب در مرمت بدنهها ميتوان اشاره کرد.
احمدزاده شوهاني اظهار كرد: انجمن دوستداران ميراث فرهنگي شوش بارها به مسؤولان ميراث فرهنگي اعلام کرده است که قلعهي باستانشناسي شوش مرمت مداوم و اصولي ميخواهد و در صورت توجه و رسيدگي نكردن به قلعهي شوش، اين قلعه فروخواهد ريخت. ريزش بخشي از بام قلعهي شوش زنگ خطري جدي براي مسؤولان سازمان ميراث فرهنگي و بخصوص مدير پايگاه پژوهشي شوش بود که اگر اقدامات اصولي و اساسي را براي مرمت و نجاتبخشي اين قلعه انجام ندهند، دير يا زود شمارش معکوس براي فروريختن اين قلعه آغاز خواهد شد.
نايب رييس انجمن دوستداران ميراث فرهنگي شوش همچنين توضيح داد: اين انجمن از ميان اعضاي متخصص خود که فارغالتحصيلان رشتههايي مانند باستانشناسي، تاريخ، فرهنگ و زبانهاي باستاني، مرمت، مردمشناسي و ... هستند، کميتههاي تخصصي را تشكيل داده است. اين كميتهها با فعاليت و تشکيل جلسات دربارهي مسائل مختلف به نتيجهگيري ميرسند و تمام اظهار نظرهاي انجامشده توسط اين انجمن، چارچوبي آکادميک و تخصصي دارد.
او اضافه كرد: اين مطالب که اعضاي انجمن دوستداران ميراث فرهنگي شوش متخصص اين حوزه نيستند، بيشتر از كساني شنيده ميشود که با نگاه به کارنامهي علمي و تخصصي آنها درمييابيم که آنها تخصص مرتبطي با ميراث فرهنگي ندارند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات