مديرعامل يك شركت تعاوني گليم در كرمانشاه: توليد گليم در اين استان كم شده است برخي بافندهها با دستمزد قبلي كار نميكنند
مديرعامل يك شركت تعاوني گليم در استان كرمانشاه گفت: با حذف يارانهي حاملهاي انرژي و كمكاري برخي بافندگان، حجم توليد گليم در اين استان كم شده است.
فيروز ناصري هرسيني در گفتوگو با خبرنگار بخش صنايع دستي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به ضررهاي بالاي كارگاههاي سفال و شيشه در اين استان با افزايش نرخ گاز، اظهار كرد: علاوه بر اين كارگاهها، ديگر توليدات صنايع دستي نبر تحت تأثير حذف يارانهي حاملهاي انرژي قرار گرفتهاند. پيش از اين، هزينهي گاز كارگاه توليد گليم ما در كرمانشاه، چهارهزار تومان بود؛ ولي در اين ماه، 86هزار تومان براي گاز پرداخت كرديم. گاز، يكي از انرژيهايي است كه يارانهي آن حذف شده است و بايد برق و آب را هم حساب كنيم.
او با بيان اينكه اين هزينهها روي قيمت توليدات نيز تأثير گذاشته است، ادامه داد: پيش از اين، هزينهي بافت يك پادري 15هزار تومان بود و حالا به 20هزار تومان رسيده است. علاوه بر اين، برخي بافندگان بهخاطر پولي كه از محل يارانهها ميگيرند، ديگر حاضر نيستند با دستمزدهاي قبلي كار كنند. بنابراين توليد گليم در استان كم شده است.
ناصري گفت: سال گذشته، در فروردينماه حدود 15 تا 20 گليم با طرحهاي متفاوت در كارگاههاي ما بافته و فروخته شد؛ اما از ابتداي سال تا كنون بافندهها حتا يك گليم هم نبافتهاند.
او ابراز عقيده كرد: اكنون تعاونيها و بافندگان گليم استان متضرر شدهاند. بايد برنامههايي براي حمايت از آنها باشد؛ ولي به جاي آن، ما با گراني مواد اوليه، بالا رفتن دستمزد بافنده و تغيير رويه در صادرات مواجهيم كه فقط دستمان را در حنا گذاشته است.
ناصري در ادامه با بيان اينكه صنايع دستي ايران، استاندارد عرضهي كالا ندارد، اظهار كرد: معاونت صنايع دستي از ما ميخواهد، استاندارد دستهبندي را رعايت كنيم، در حالي كه هزينهي بستهبندي حدود 10ميليون تومان ميشود. از سوي ديگر، براي بيمه كردن بافندهها كه سالها تجربه كسب كردهاند و پيش اساتيد با تجربه دوره گذراندهاند، آزمونهايي برپا ميشود. آيا درست است بافندهاي كه عمر خود را در اين راه گذاشته و تجربهي چند ساله دارد، براي بيمه شدن آزمون بدهد؟!
وي افزود: اين كارها فقط يكسري قوانين دست و پاگير است كه اجازه نميدهد صنايع دستي رشد كند، اگر متوليان و دولت از صنايع دستي حمايت كنند، درآمد آن از نفت هم بيشتر ميشود.
اين توليدكنندهي گليم با اشاره به قوانين دست و پاگير در بخش صنايع دستي، گفت: در آغاز كار از سوي مسؤولان گفته ميشد كه تعاوني صنايع دستي تشكيل دهيد، ما حمايت ميكنيم؛ ولي وقتي اين كار را كرديم بهجز قوانين دست و پاگير چيز ديگري نديديم.
مديرعامل اين شركت تعاوني گليم در كرمانشاه اضافه كرد: مالزي در توليد صنايع دستي خيلي عقبتر از ايران بود؛ اما حالا كارگاههاي سمبليكي در اين كشور ايجاد شده است كه روش توليد صنايع دستي را به جهانگردان نشان ميدهد و محلي براي فروش آثار است؛ ولي ما بايد مدام دنبال مسؤولان باشيم و با ديگران درگير شويم تا موانع را رفع كنيم، درحاليكه توليدكننده بايد فكرش آزاد باشد، درگير گراني و حذف يارانهها نباشد. بايد با خيال آسوده، محصولي با خلاقيت، نوآوري و حفظ روشهاي بومي توليد كند.
به گزارش ايسنا، بهمنماه سال گذشته تهمينه دانيالي ـ معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ گفت: حذف يارانههاي حاملهاي انرژي فعاليتهاي كارگاههاي صنايع دستي را تحت تأثير قرار داده است كه در صورت چارهانديشي نكردن بهموقع، احتمال نابودي آنها در آيندهي نزديك وجود دارد. بنابراين از رييسجمهور درخواست كرديم كه براي حمايت از صنايع دستي و هنرمندان ايراني از طريق ستاد هدفمند كردن يارانهها به وزارت صنايع ابلاغ شود تا اين كارگاهها نيز از تسهيلات يارانهيي بهرهمند شوند.
البته به گفتهي هنرمندان، هنوز تسهيلات يارانهيي به كارگاههاي صنايع دستي داده نشده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات