يك مدرس دانشگاه: نبود فرهنگسازي يكي از دلايل خروج آثار از فهرست آثار ملي است
يك مدرس دانشگاه گفت: نبود فرهنگسازي مناسب بين مردم با هدف جلب توجه آنها نسبت به آثار تاريخي و فرهنگي از جمله عوامل خروج آثار از فهرست آثار ملي است.
مهدي رازاني در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بيان كرد: متأسفانه تا كنون تلاش نكردهايم احساس نزديكي و ويژهاي بين مردم با هدف توجه به آثار تاريخي ايجاد كنيم. در واقع، مردم آنگونه كه بايد، از ميراث فرهنگي شناخت ندارند.
او همچنين معتقد است: ناقص بودن پروندههاي ثبتي آثار تاريخي يكي ديگر از دلايل خارج شدن آثار از فهرست آثار ملي است.
وي اظهار كرد: پروندهي بسياري از آثاري كه در فهرست آثار ملي ثبت شدهاند، دقيق نيستند. اگر به آن پروندهها نگاهي بيندازيم، گاهي فقط چهار صفحه، آن هم بهشكل ناقص اطلاعات دارند. به همين دليل، قانونگذار يا كسي كه با يك شكايت تصميم به حذف اين آثار از فهرست آثار ملي ميگيرد، بهدليل مشخص نبودن ارزشهاي بنا و در واقع، نبود اطلاعات كافي از ارزشهاي منحصربهفرد، حكم خروج آن را از فهرست آثار ملي ميدهد.
رازاني وجود تعداد زياد آثار ثبتي در كشور، آگاهي نداشتن مردم از وجود اين آثار و بعضا ارزشهاي آنها، نبود متخصص كافي و مناسب در حوزهي ميراث فرهنگي، كمبود بودجه و بهدنبال آن، پيش آمدن مشكلاتي براي تملك آثار تاريخي را از مهمترين دلايل براي خارج شدن بناها از فهرست آثار ملي دانست و گفت: متأسفانه با توجه به وضعيتي كه براي آثار تاريخي در كشور در حال ايجاد شدن است، در دوران اسفباري بهسر ميبريم و آيندگان حتما بهخاطر اين وضعيت از ما گلايه ميكنند.
اين كارشناس حوزهي ميراث فرهنگي افزود: مرمت، تبليغ و شناساندن آثار تاريخي به مردم و مسؤولان از جمله اقدامات فرهنگي است كه براي حفاظت از ميراث فرهنگي بايد در اولويت قرار گيرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات