يک کارشناس مسايل مذهبي گفت: عيد سعيد قربان، عيد عبوديت و بندگي و نماد عظيم قرباني کردن نفس به پاي عقل است که بزرگترين پيام آن تسليم محض در برابر امر الهي است.
حجتالاسلام علياصغر مصطفوي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اينكه عيد قربان، حقيقتي به جا مانده از پيامبر الهي ابراهيم بتشکن است، اظهار كرد:حضرت ابراهيم طبق امر الهي فرزند خود را به قربانگاه برد و چون تسليم محض امر الهي بود، قربانياش پذيرفته شد و خداوند يک قرباني بهشتي براي ذبح فرستاد، از اين جهت براي بندگان خدا قرباني کردن در اين روز در منا واجب و در غير منا، سنت است.
وي افزود: اعمال امروز سنت و به جا آوردن آن مستحب است، از جمله آنها قرباني کردن توسط افرادي که در منا نيستند، غسل عيد قربان و مخصوصاً نماز عيد که در حقيقت اجتماع و وحدت عظيمي در بين مسلمانان ميآفريند.
اين کارشناس مذهبي با تأکيد بر نيت قرب الهي در همه اعمال، تصريح کرد: در قرباني اين روز اگر نذر موردي نداشته باشند، نيت خاصي ندارد و فقط سنت است، اگرچه مسلمانان بايد در نظر داشته باشند به نيت قرب الهي و زنده نگه داشتن قرباني حضرت ابراهيم و ياد غافله کربلا قرباني اين روز را ذبح کنند.
وي يادآور شد: توجه ويژهاي در دين مبين اسلام به حق فقرا شده است که در قرباني هم مستحب است سهمي در آن به فقرا قائل شوند و قرباني زماني قرباني محسوب ميشود که حداقل براي 7 خانواده در آن سهمي در نظر گرفته شود.
مصطفوي با اشاره به سنت حسنه صله رحم و تأکيد اسلام بر اين سنت، گفت: صله رحم هر زمان که انجام شود خوب و پسنديده است، بهويژه اگر صله رحم با دادن هديه توأم باشد، پس چه بهتر که در اين روز با دادن سهم قرباني، صله رحم به جا آوريم که اين دو نه تنها منافاتي ندارد، بلکه قابل جمع است.
اين کارشناس مذهبي ادامه داد: معناي لغوي عيد يعني بازگشت و اصطلاح آن يعني مايه خوشحالي و چون در اين روز افراد با انجام اعمال ديني و مستحب اين روزها به مرز معصوميت قبل از بلوغ و حقيقت و عصمت ذاتي انسان نزديک ميشوند، به آن عيد ميگويند، هر چند طبق قول اميرالمؤمنين (ع) هر روزي که در آن گناهي نشود، آن روز عيد است.
انتهاي پيام
نظرات