• جمعه / ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۱۶:۴۱
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 91022212904

در نکوداشت سیمین دانشور مطرح شد:

«سووشون» در ستایش آزادی است

«سووشون» در ستایش آزادی است

در مراسم نکوداشت سیمین دانشور که امروز (جمعه،22 اردیبهشت ماه) در نمایشگاه کتاب برگزار شد، بحث آزادی، ویژگی آثار سیمین دانشور خصوصا «سووشون» و وجه مشترک آثار سیمین و جلال معرفی شد.

در مراسم نکوداشت سیمین دانشور که امروز (جمعه،22 اردیبهشت ماه) در نمایشگاه کتاب برگزار شد، بحث آزادی، ویژگی آثار سیمین دانشور خصوصا «سووشون» و وجه مشترک آثار سیمین و جلال معرفی شد.

به گزارش خبرنگار بخش کتاب خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، مراسم نكوداشت سيمين دانشور امروز با حضور غلامرضا امامي، سعيد محبي و علي خلاقي- همسر دخترخوانده سيمين دانشور- در نمایشگاه کتاب برپا شد.

در این مراسم، علی خلاقي با اشاره به آشنایی خود با سیمین دانشور گفت: من هرگز جلال آل احمد را ندیم و در سال 60 که جامعه‌ای به نام جامعه پزشکان متعهد را برگزار کردم، به واسطه دكتر عبدالحسين شيخ به منزل سيمين دانشور رفتم و اين آشنايي، باعث ازدواج من با ليلي رياحي،‌ دختر خوانده جلال و سيمين در سال 62 شد.

وي با اشاره به علاقه ليلي رياحي به ادبيات و شعر به واسطه جلال و سيمين ادامه داد: لیلی سه کتاب منتشر گرفته است و از جلال و سیمین بسیار تاثیر پذیرفته است.

او در ادامه به بیان زندگینامه ی سیمین دانشور و جلال آل احمد پرداخت و چند خاطره از رابطه نيما يوشيج و همسرش با سیمین و جلال تعریف کرد.

وي در ادامه تصريح كرد: خوب است كه مسوولان، خانه نيما يوشيج را که اکنون خرابه‌ای شده است، مرمت كنند و اجازه ندهند كه خانه سيمين و جلال هم به آن وضع درآيد. در خانه سيمين و جلال بايد به روي نسل جديد باز باشد تا جوانانی که آن‌ها را ندیده‌اند و تنها آثارشان را می خوانند، از خانه سيمين دانشور و جلال آل‌احمد ديدن كنند

خلاقي در ادامه، منزل سيمين دانشور را ماواي ستم‌ديدگان و همه فرزندان ايران خواند و گفت: بزرگان زيادي مانند سيداحمد خميني براي چاپ كتاب «غرب‌زدگي» در دوران قبل از انقلاب در اين خانه رفت و آمد داشته‌اند.

او در پايان سخنانش، بخشي از آخرين وصيت‌نامه زنده‌ياد سيمين دانشور را قرائت كرد و يادآور شد: در اين وصيت‌نامه، نظارت بر چاپ كتاب‌هاي سيمين و دست‌نوشته‌هاي منتشر نشده او بر عهده ليلي رياحي گذاشته شده كه اميدوارم پس از بهبود شرايط روحي‌اش اين كار را انجام دهد.

در ادامه این نشست، سعيد محبي،متنی را خواند و پیش از آن گفت: سیمین دانشور بزرگ است و لازم نیست بزرگداشتی داشته باشد و ما در پناه او به بزرگی می‌رسیم.

وی با اشاره به ديد وسيع و نگاه مهربان زنده‌ياد سيمين دانشور، نخستین ویژگی آثار سیمین دانشور را دفاع از آزادی خواند و گفت: "سووشون" یکی از آثار سیمین است که در ستایش آزادگی است. آزادی که در زمان انتشار این اثر آرمان همه بزرگان و شاعران و اندیشمندان دهه چهل بود.

وی افزود: سووشون بسیار باورپذیر است. تعلیق‌های قوی دارد، نقش های درهم تنیده دارد، تكنيك ادبي قوی، نثر شيرين، قصه‌هاي تو در تو، ‌ و شخصيت‌هاي معاصر و بهره‌گيري هنرمندانه از اسطوره‌هاي ايراني از جمله ويژگي‌هاي رمان «سووشون»اند

سعيد محبي تاكيد كرد: ‌رمان‌‌هاي «جزيره سرگرداني» و «ساربان سرگردان»‌ سيمين دانشور كه در سال‌هاي 1372 و 1380 منتشر شده‌اند، جلد سوم هم دارند كه با وجود بيماري سيمين، بعيد مي‌دانم كه نوشته شده باشد. جزيره سرگرداني، تركيبي از تخيل و مستند است كه جريان تاريخي معاصر را به تصوير مي‌كشد. اين اثر تلفيقي از خاطره‌نويسي، روايت‌گري و خيال‌ورزي است

او در ادامه بیان کرد: رمان سووشون سرشار از امید به آزادی است و او در این کتاب وجود تحولات و انقلابی را پیش بینی کرده است که در کتاب جزیره سرگردانی خود آن را نقد کرده است.

محبی در پایان سووشون را یکی از 10 رمان بزرگ ايران پس از مشروطه خواند.

در ادامه این نشست غلامرضا امامي صحبت كردن درباره اين سيمين را سهل و ممتنع دانست و گفت: من به بركت سيمين با داستان، هنر و ادبيات و به بركت جلال با جامعه آشنا شدم.

وی وجود سيمين دانشور را مستقل خواند و گفت: سیمین مستقل و به دور از دغل و دروغ بود. او نويسنده‌اي برخاسته از خانواده‌اي روشنفكر بود. جلال و سيمين، هر يك نقشي در ادبيات و تاريخ داشتند و در مسير مشخص و خاص خود بودند و بالی از ادبیات بودند اما آزادي، وجه مشترك آنان بود.

امامي در پايان اين مراسم، خاطراتي از زنده‌ياد سيمين دانشور را روایت کرد.

انتهاي پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha