آیتالله العظمي مکارم شیرازی گفت: هنگامی که عقل انسان پدیدهای را درک میکند، آثارش در قلب انسان نمایان میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه قم، اين مرجع تقليد روز پنجشنبه در درس تفسیر قرآن کریم خود در ماه مبارک رمضان که در شبستان امام خمینی حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار شد، با بيان اين مطلب افزود: چهار آیه نخست سوره احزاب به رواج خرافات در صدر اسلام مبنی بر اینکه حضرت محمد (ص) دارای دو قلب یکي مختص یاران و اصحاب خود و دیگری مختص منافقان و دشمنان اسلام بوده، اشاره دارد.
وی ادامه داد: در شان نزول این سوره، آیه نازل شد که خداوند برای هیچ کسی دو عدد قلب قرار نداده است.
این استاد حوزه تصريح كرد: از آیات متعدد قرآن کریم میتوان دریافت که انسان از طریق قلب خود میتواند بسیاری از مسائل را درک کند. این امر در حالی است که دانشمندان و محققان اخیر بر این عقیدهاند که مسائل پیرامون بر اساس عقل انسان درک میشود.
وی اظهار کرد: در این خصوص باید گفت که در نص صریح قرآن (آیه 46 سوره حج) آمده است كه چشمهای انسان نابینا نمیشود بلکه قلبهایی که در سینه است نابینا میشود و حقیقت را درک نمیکند.
مكارم شيرازي خاطرنشان كرد: مطلب مهمی نيز که اخیرا ثابت شده بیانگر این مطلب است که کسانی که قلبی جدید به بدنشان پیوند زده میشود، روحیات و اخلاقشان نیز به تناسب تغییرات ظاهری عوض خواهد شد.
اين مرجع تقليد با بيان اینکه قلب انسان دارای حافظهاي قوی است و شخصیت انسان پیوندي ناگسستنی با آن دارد، گفت: طی مصاحبههای مختلف با کسانی که عمل پیوند قلب را انجام دادهاند تفسیر تازهای از قلب انسان در قرآن مجید بر ما ظاهر میشود. اگر در کشور ما اینگونه جراحیهای قلب صورت می گیرد، بعد از پیوند نیز باید با این افراد مصاحبه کنند تا مشخص شود که احساسات آنها نسبت به گذشته چه تفاوتهایی پیدا کرده تا در پرتو این مطالعات مسائل جدیدتری کشف شود.
وي در ادامه درس تفسیر خود در بین نمازگزاران حرم مطهر حضرت معصومه (س)، يادآور شد: نکته دیگری که در این خصوص وجود دارد این امر است که قلب انسان نمیتواند جایگاه دو عشق مادی و معنوی باشد. انسان یا باید علاقه و محبت پروردگار و خالق خود و یا علاقه شیطان را دل قلبش داشته باشد و کسی که عاشق خداوند است نباید عشقهای دیگری در قلبش باشد.
مکارم شیرازی، میثم تمار را نمونه بارز در این زمینه برشمرد و ادامه داد: میثم تمار مرد خرمافروشی در کوفه بود که به دلیل علاقه شدیدی که به حضرت علی (ع) داشت به عاشق واقعی آن حضرت مشهور شد. اگر انسان علاقه و محبت اولیاءالله و ائمه (ع) را در قلب خود داشته باشد دیگر نیازی به عشقهایی به نام شهوت، ثروت، شغل، مالاندوزی، شهرتطلبی و ... نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: کسی که تقوای الهی را پیشه کند نورانیتی در او نمایان میشود که قدرت تشخیص حق از باطل را خواهد یافت و دل و قلبش از وجود غیر خدا پاک میشود.
انتهاي پیام
نظرات