• دوشنبه / ۱۸ دی ۱۳۹۱ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91101810644
  • خبرنگار : 71219

باستان‌شناسان در بیانیه‌ای هشدار دادند:

تغییرات در تشکیلات باستان‌شناسی حاصلی جز دلسردی ندارد

تغییرات در تشکیلات باستان‌شناسی حاصلی جز دلسردی ندارد

جمعی از پیشکسوتان، اساتید دانشگاه و کارشناسان رشته‌ی باستان‌شناسی در بیانیه‌ای اظهار کردند: تغییرات پی‌در‌پی مدیریتی در تشکیلات باستان‌شناسی حاصلی به‌جز دلسردی همکاران و دیگر علاقه‌مندان به میراث فرهنگی نخواهد داشت.

جمعی از پیشکسوتان، اساتید دانشگاه و کارشناسان رشته‌ی باستان‌شناسی در بیانیه‌ای اظهار کردند: تغییرات پی‌در‌پی مدیریتی در تشکیلات باستان‌شناسی حاصلی به‌جز دلسردی همکاران و دیگر علاقه‌مندان به میراث فرهنگی نخواهد داشت.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تعدادی از باستان‌شناسان درباره‌ی تغییر و تحولات در پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بیانیه‌ای را منتشر کردند.

در این بیانیه آمده است: همگان نیک آگاهند که پس از سالیانی بی‌سامانی در باستان‌شناسی کشور، درپی انتصابات شایسته در پژوهشگاه و پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی، اوضاع به سمت و سویی مقبول و امیدوارکننده میل کرده است که گواه صادق آن برگزاری موفقیت‌آمیز یازدهمین گردهمایی سالانه‌ی باستان‌شناسی ایران پس از چندین سال وقفه است. بی‌شک رخدادهای میمون چند صباح گذشته و تزریق جان دوباره به کالبد نیمه‌جانِ بدنه‌ی باستان‌شناسی ایران در انگیزش نگارش این سطور نقشی اساسی بازی کرده‌اند. بازگشت دوباره‌ی پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی به تهران به همت ریاست محترم سابق سازمان میراث فرهنگی و انتصاب یکی از باستان‌شناسان اصلح به ریاست پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی چنان شوری در میان باستان‌شناسان از پیر و جوان ایجاد کرد که دیرزمانی در این جامعه مشاهده نشده بود.

این باستان‌شناسان همچنین گفته‌اند: ریاست محترم پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی و مجموعه‌ی همکار ایشان در مدت کوتاه مدیریتی خود رویکردی علمی‌ را سرلوحه‌ی برنامه‌های خود قرار دادند که از جمله آن‌ها می‌توان به نگاه تخصص‌گرایانه در انجام فعالیت‌های میدانی، در اولویت قرار دادن طرح‌ها و برنامه‌های پرسش‌محور باستان‌شناسی، حذف نگاه‌های غیرتخصصی، تأکید بر شایسته‌سالاری براساس سوابق علمی و عملیاتی و از همه مهم‌تر شفافیت در کلیه‌ی امور اشاره کرد. بی‌تردید حمایت خانواده‌ی باستان‌شناسان ایران، بخصوص نسل پیشکسوت و همچنین اساتید گروه‌های آموزشی باستان‌شناسیِ دانشگاه‌های کشور از اقدامات مثبت رخ‌داده در چند صباح گذشته، در کنار درایت و تدبیر مدیران ارشد سازمان میراث فرهنگی کشور، نشانه‌ی تأیید چنین عملکرد مدبرانه‌ای است.

در ادامه‌ی بیانیه آمده است: جای بسی تأمل است که چرا درست زمانی که امید به حیاتی دوباره بر پیکره‌ی محتضر باستان‌شناسی ایران دمیده می‌شود، خبر برکناری آقای دکتر عباس مقدم (ریاست محترم پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی) در محافل باستان‌شناسی به گوش می‌رسد؟ بی‌تردید مدیریت پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی در زمره‌ی حساس‌ترین حوزه‌های میراث فرهنگی و نیازمند تعهد، تخصص و درایتی خاص است. آقای دکتر عباس مقدم در بازه‌ی زمانی کوتاه مدیریتی خود توانستند به هر سه وعده‌ی تهیه‌ی نقشه‌ی باستان‌شناسی کشور، برگزاری یازدهمین گردهمایی سالانه و انتشار گزارش‌های باستان‌شناسی و کُتُبی که چندین سال در انتظار چاپ به سر می‌بردند، جامعه‌ی عمل بپوشاند که خود موفقیتی اگر نگوییم بی‌نظیر، کم‌نظیر بوده است. از همه مهم‌تر، ایشان به‌لحاظ وجاهت اخلاقی و علمی از مقبولیتی منحصربه‌فرد در جامعه‌ی باستان‌شناسی کشور برخوردار بوده که مهم‌ترین گواه آن حضور پرشور و چشمگیر باستان‌شناسان از سه نسل در همایش اخیر است.

این بیانیه این‌گونه ادامه یافته است: با کسب توفیقات برشمرده از سوی آقای دکتر مقدم و همکاران‌شان در پژوهشکده، انتظار منطقی خانواده‌ی باستان‌شناسی کشور از مقامات عالی سازمان، تبدیل حکم سرپرستی ایشان به ریاست بود تا با برخورداری از جایگاه استوار مدیریتی، ساز و کارهای لازم را برای تدوین برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت فراهم سازند. از این رو است که شنیدن زمزمه‌های تلخ برکناری ایشان، اقدامات ارزشمند و رویکردهای مثبت چندماه گذشته در پژوهشکده را به سرابی زودگذر بدل و کام باستان‌شناسان کشور را دگرباره تلخ کرد. ناگفته پیداست که تغییرات پی‌در‌پی مدیریتی در تشکیلات باستان‌شناسی حاصلی به‌جز دلسردی همکاران و دیگر علاقه‌مندان به میراث فرهنگی نخواهد داشت. حال آن‌که ثبات مدیریتی می‌تواند موجبات قوام و دوام سیاست‌های علمی‌ و فرهنگی پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی و پژوهشگاه را فراهم سازد.

این باستان‌شناسان در پایان اضافه کرده‌اند: امضاکنندگان این بیانیه ضمن آرزوی توفیقات روزافزون برای باستان‌شناسی و فرهنگ این کهن‌دیار، حمایت قاطع خود را از اقدامات مثبت پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی در دوران کوتاه مدیریت آقای دکتر عباس مقدم اعلام داشته و انتظار دارند تا زمینه‌های بازگشت مجدد ایشان به پژوهشکده‌ فراهم شود. بدیهی است در غیر این صورت به سان سنوات گذشته شکاف پدیدآمده بین خانواده‌ی باستان‌شناسی و سازمان میراث فرهنگی کشور عمیق‌تر خواهد شد.

به گزارش ایسنا، اسامی امضاکنندگان بیانیه به این شرح اعلام شده است: یوسف مجیدزاده (دانشگاه تهران)، میرعابدین کابلی (پژوهشکده باستان‌شناسی)، سیدمحمود موسوی (پژوهشکده باستان‌شناسی)، صادق ملک شهمیرزادی (دانشگاه تهران)، مهدی رهبر (پژوهشکده باستان‌شناسی)، حکمت‌الله ملاصالحی (دانشگاه تهران)، ناصر چگینی (پژوهشکده باستان‌شناسی)، علیرضا هژبری نوبری (دانشگاه تربیت مدرس)، سیدمهدی موسوی (دانشگاه تربیت مدرس - رییس انجمن علمی باستان‌شناسی ایران)، محمدرضا خلعتبری (پژوهشکده باستان‌شناسی)، خسرو پوربخشنده (پژوهشکده باستان‌شناسی)، حسن رضوانی (پژوهشکده باستان‌شناسی)، آرمان شیشه‌گر (پژوهشکده باستان‌شناسی)، سیدرسول موسوی حاجی (دانشگاه مازندران)، حسن فاضلی نشلی (دانشگاه تهران)، رحمت عباس‌نژاد (دانشگاه مازندران)، حمیده چوبک (پژوهشکده باستان‌شناسی)، محمدرضا چیت‌ساز (عضو هیأت مدیره انجمن علمی باستان‌شناسی ایران)، کوروش روستایی (پژوهشکده باستان‌شناسی)، مهرداد ملک‌زاده (پژوهشکده باستان‌شناسی - عضو هیأت مدیره انجمن علمی باستان‌شناسی ایران)، سیامک سرلک (پژوهشکده باستان‌شناسی)، حامد وحدتی‌نسب (دانشگاه تربیت مدرس - نایب رییس انجمن علمی باستان‌شناسی ایران)، علی موسوی (دانشگاه برکلی)، حمیدرضا ولی‌پور (دانشگاه شهید بهشتی - عضو هیأت مدیره انجمن علمی باستان‌شناسی ایران)، جبرائیل نوکنده (سازمان میراث فرهنگی، گلستان)، روح‌الله یوسفی (دانشگاه آزاد پیشوا)، علیرضا سرداری زارچی (دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول)، اسماعیل اسماعیلی جلودار (دانشگاه تهران)، علیرضا خسروزاده (دانشگاه شهرکرد)، محمدحسین رضایی (دانشگاه نیشابور)، حسن هاشمی زرج‌آباد (دانشگاه بیرجند)، حجت دارابی (دانشگاه رازی کرمانشاه)، اردشیر جوانمردزاده (دانشگاه رازی کرمانشاه)، کتایون پلاسعیدی (دانشگاه آزاد پیشوا)، محمد قمری (موسسه آموزشی مارلیک).

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۱۰-۱۸ ۲۰:۰۵

این تغییر در تشکیلات است یا بیانیه حمایت از یک فرد خاص؟؟؟؟

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۱۸ ۲۳:۵۹

خبر گزاری محترم ایسنا با سلام همانطور که استحضار دارید خبرگزاری ایسنا در مورخه 18/10/ 91 خبری را تحت عنوان " تغییرات در تشکیلات باستان‌شناسی حاصلی جز دلسردی ندارد منتشر نمود" که مرتبط با اعتراض بحق جامعه باستان شناسی به تغییر دکتر مقدم از ریاست پژوهشکده باستان شناسی بوده است. به اطلاع می رساند که در بخش نظرها خبری را تحت عنوان " این تغییر در تشکیلات است یا بیانیه حمایت از یک فرد خاص" در قسمت نظرات مشاهده می شود که ظاهرا تشابه اسمی بسیار زیادی با نام اینجانب دارد. به اطلاع می رساند که اعلام یک چنین نظریه ای اصلا از طرف اینجانب نبوده و خواهشمند است در این ارتباط اصلاحات لازم بعمل آید من الله توفیق دکتر حسن فاضلی نشلی گروه باستان شناسی دانشگاه تهران