ما امت رسول خدا(ص)، امت متحد و معتدل، امت مکتب ناب محمدی یعنی مکتب اهل بیت(ع) هستیم که آیات قرآن و روایات زیادی درباره ما و خصوصیاتمان وارد شده که از جمله آنها وحدت، همدلی و انسجام است.
اما مبادا هیاهوی این زندگی زود گذر و اتفاقات تلخ و شیرین آن و پست و مقامهای فانی آن باعث کم رنگ شدن و یا خدای ناکرده از بین رفتن همدلی و وحدت ما شود که آن وقت باید پاسخگوی خدا و رسول او در روز جزا باشیم.
به گزارش سرویس دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سیره پیامبر اعظم (ص) و ائمه معصومین(ع)، راهکارهای فراوان و مختلفی برای تحقق وحدت ارایه داده است. پیامبر با ورودش به مدینه و پس از تشکیل حکوت اسلامی، با ایجاد قراردادهای اخوت و برادری در میان مهاجر و انصار، برادری را از راهبردهای اساسی در راستای تحقق وحدت امت اسلامی، مطرح و جامعه آن زمان را بیمه کرد و امروز این راهکارها در هر شرایطی بهترین چراغ راهنما و کشتی نجات ما در تاریکیها و انواع موانع و مشکلاتی است که دشمنان اسلام و میهن عزیزمان دنبال میکنند.
حال ببینیم چقدر آموزههای دین مبین اسلام به عنوان کاملترین دین الهی و مکتب مترقی را در مراحل حساس به ویژه آنجایی که خطر از دست دادن یک مقام و منصب بزرگ و وسوسه کننده در کمینمان است سرلوحه اعمال و رفتار و اظهار نظرهای خود میکنیم.
پیامبر(ص) در توصیهای به مساله مهم و حیاتی حفظ وحدت، میفرمایند: " ای مردم! بر شما باد به جماعت و بپرهیزید از جدایی1".
ایشان همچنین فرمودند: "وحدت مایه رحمت، و تفرقه موجب عذاب است2".
رسول مکرم اسلام(ص) در حدیثی دیگر میفرماید: "دست خدا بر سر جماعت است و شیطان با کسی همراه است که با جماعت ناسازگاری کند3".
امیرمومنان حضرت امام علی(ع) اسوه وحدت و اتحاد نیز چنین فرمودند: "بر شما باد به ارتباط و بخشش به یکدیگر و دوری گزیدن از جدایی و پشت کردن به یکدیگر 4".
پیامبر اکرم(ص) در تعبیر بسیار زیبا و آموزنده تاکید کردند: "با جماعت همراه شو؛ زیرا گرگ، گوسفند دورمانده را میخورد5".
نتیجه میگیریم که وحدت امت اسلامی، از اصول مورد تأکید پیامبر(ص) و اهل بیت ایشان بوده است. از منظر آنان اقتدار مسلمانان در پرتوی وحدت میباشد و وحدت امت اسلامی از راهبردهای بنیادین و اساسی اقتدار امت اسلامی در تمام اعصار و قرون است؛ پیامبر خاتم (ص) برای تحقق بخشیدن وحدت اسلامی در میان جامعه آن زمان، تلاشهای فراوان نمودهاند به گونهای که اقتدار و عزت نوپای جامعه اسلامی عصر رسالت، برآیند وحدت و راهکارهای ارائه شده از سوی پیامبر اعظم (ص)بوده است.
از آن جایی که پیامبر اعظم (ص)اسوه کامل زندگی است الگو قرار دادن سیره آن حضرت، کارآمدترین راهکارها را برای مسلمانان امروزه در جهت تحقق وحدت اسلامی چه در داخل کشورهای خود و چه در ارتباط با بلاد اسلامی ارائه میکند.
منابع:
1- میزان الحکمه، ح 2434
2- کنزالعمّال، ح 20242 .
3- همان، ح 1031 .
4- نهج البلاغه، نامه 47 .
انتهای پیام
نظرات