تهیهکننده و سردبیر برنامه «فانوس» رادیو نمایش، یکی از خواستههای این برنامه را ادامه داشتن نیز شکل مناظرهیی آن دانست.
مهدی شیبانیزاده در گفتوگو با خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به گفتهی مدیر شبکهی یک سیما مبنی بر ادامه داشتن مناظرههای تلویزیونی در موضوعات مختلف و بیان اینکه یکی از خواستههای «فانوس» نیز شکل مناظرهیی داشتن است، گفت: به نظر من مناظرهی فرهنگی آنچنان که باید موفق نیست چون در حوزهی فرهنگ افراد به ظاهر با هم زاویه دارند اما هنگامی که رو در روی هم قرار میگیرند چندان نمیتوانند از برنامههای فرهنگیشان دفاع کنند و به نوعی گاهی به یکدیگر باج میدهند.
او بیان کرد: اگر مدیر رادیو نمایش و معاونت صدا به ما برنامهسازان مأموریت دهند که مناظرههای فرهنگی برگزار کنیم، این کار را انجام خواهیم داد و از افراد مختلف برای مناظره دعوت خواهیم کرد، اما خروجیاش چندان خروجی موفقیتآمیزی نخواهد بود.
این سردبیر رادیو افزود: فرهنگ مناظره در بین اهالی فرهنگ و به ویژه در سینما مقداری با مشکل مواجه میشود. من احساس میکنم ما در حوزهی سیاست با توجه به مناظرههای سال 88 که بیشتر در ذهن مردم مانده است، بیشتر میتوانیم مناظره برگزار کنیم.
این تهیهکننده و سردبیر با اشاره به بیش از یک دهه تجربهی کاری خود در تلویزیون و رادیو عنوان کرد: تاکنون مناظرههای زیادی برگزار و افراد زیادی را دعوت کردم و آمدند اما وقتی پشت میز مناظره نشستند در جبههی دیگری قرار گرفتند و یا لحنشان را ملایمتر کردند.
وی تاکید کرد: در برنامهای مثل «فانوس» نیز اگر بخواهیم مناظره برگزار کنیم خروجی خوبی نخواهیم داشت و برنامه، برنامهای خنثی میشود، هرچقدر هم که مجری برنامه تلاش کند افراد در مناظره با تعارف با هم صحبت میکنند؛ چرا که خیلیها شعار میدهند که آدمهای رُک و راستیاند اما صریح بودن و صادقانه بودن که یک ویژگی شخصیتی است با ادای صریح بودن تفاوت دارد.
او ادامه داد: بسیاری از ما تمایل داریم که نشان دهیم آدمهای رُک و راستی هستیم اما بیادبی و گاهی جسارت را نشانهی این ویژگی میدانیم اما میکروفون برنامههای زندهی رادیویی و تلویزیونی، محک خوبی است برای این که نشان دهیم چه قدر محافظهکار و محتاطیم و چقدر شجاع و حقطلب، مناظره خود آدابی دارد که ادب و اخلاق شرط اول آن است.
تهیهکنندهی «فانوس» دربارهی مرزبندیهای این برنامه نیز خاطرنشان کرد: ما باید در چارچوب قانون اساسی و اهداف و خواستههای رادیو برنامه بسازیم، همهی برنامهسازان رادیو در همهی شبکهها به خطوط قرمز احترام میگذارند، خطوط قرمز ناشی از اساسنامهی خود رادیو و احترام به قانون جمهوری اسلامی است که همهی ما با آن آشنا هستیم.
او ادامه داد: «فانوس» در این زمینه خاصتر نیست و در راستای برنامههای دیگر تولید میشود فقط صادقانهتر و صریحتر صحبت میکند و از مهمانان پرسش میکند و اگر مهمان برنامه صادق نباشد و جواب ندهد، ما مقصر نیستیم.
شیبانیزاده در ادامهی گفتگوی خود با خبرنگار ایسنا هدف «فانوس» را حماسهسازی رسانهیی در حوزهی فرهنگی دانست و گفت: ما در این برنامه به موضوعات روز بیتوجه نیستیم اما هدفمان جنجالسازی نیست.
وی تاکید کرد: اصلا دنبال جنجال نیستیم بلکه به دنبال حماسهسازی در حد توانایی رادیو و عوامل برنامه هستیم و اگر جنجالی هم ایجاد شود سعی میکنیم از آب گلآلود ماهی نگیریم، چراکه رادیو و خاصه رادیو نمایش، رادیویی متین، فاخر و علمی است و خاستگاه اصلیاش ارائهی برنامههای امیدمحور و آگاهیبخش است. موضوع اصلی بحثهای «فانوس» همان شعار سال یعنی حماسهی سیاسی، حماسهی اقتصادی است و سعی میکنیم به این بهانه از ابراز فرهنگ استفاده کنیم تا در حوزهی فرهنگ، حماسه ایجاد کنیم.
سردبیر «فانوس» درباره پرداختن به موضوع خانه سینما که در پنج هفته اول به روی آنتن رفت، بیان کرد: در موضوع خانهی سینما و بازگشایی دوباره آن، ما در موضع بیطرفی قرار گرفتیم و از دو طرف دعوا در برنامه دعوت کردیم. آنان رودروی هم با یکدیگر بحث کردند تا خروجی برنامهی «فانوس» به بازگشایی خانهی سینما منجر شود تا ما هم به زعم خودمان سهمی داشته باشیم نه اینکه فردا شعار دهیم که رادیو نمایش و «فانوس» باعث بازگشایی خانهی سینما شدند.
وی افزود: و سرانجام نشستهایی که برگزار کردیم منوط به این شد که مهدی عظیمی میرآبادی به عنوان نماینده وزارت ارشاد و چند نماینده از خانه سینما گفتند که بر مبنای مصوبات قانونی اساسنامهی خانهی سینما هر تصمیمی گرفته شود تمکین میکنند؛ انشاالله که در دولت تازهی تدبیر و امید، خانهی سینما بازگشایی میشود و فکر میکنم رادیو نمایش و «فانوس» در حد توان خودشان توانستهاند از نظر سیاسی و فرهنگی حماسهسازی کنند.
شیبانیزاده در پایان خاطرنشان کرد: همچنان که این برنامه با حمایتها و رهنمودهای دو عزیز، معاونت محترم صدا، دکتر صوفی و آقای مهدی دهقان نیری، مدیر مرکز هنرهای نمایشی و مدیر رادیو نمایش، تا الان تهیه و پخش شده است، انشاالله تا پایان سال 92 «فانوس» را به روی آنتن خواهیم برد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، «فانوس» با اجرا و کارشناسی علی رویینتن، چهارشنبهها ساعت 22 و 30 دقیقه از رادیو نمایش بر روی موج اف ام ردیف 5/107 مگاهرتز پخش میشود. این برنامه به بررسی راهکارهای خلق حماسه در عرصهی فرهنگ و هنر با حضور مسؤولان ارشد فرهنگ و هنر کشور میپردازد.
همچنین پخش «فانوس» از 25 اردیبهشت آغاز شده است که دو قسمت اول آن توسط مارال دوستی تهیه شده است.
انتهای پیام
نظرات