• سه‌شنبه / ۲۲ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 92052212377
  • خبرنگار : 71451

دو کتاب «راویان صحنه جنگ» و «گزارش‌های روزانه صحنه نبرد» رونمایی شد

دو کتاب «راویان صحنه جنگ» و «گزارش‌های روزانه صحنه نبرد» رونمایی شد

طی مراسمی کتاب‌های «راویان صحنه جنگ:شهید محمدرضا ملکی» و «گزارش‌های روزانه صحنه نبرد: لشکر 17 علی‌بن ابیطالب در عملیات بدر» امروز در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع‌مقدس رونمایی شد.

طی مراسمی کتاب‌های «راویان صحنه جنگ:شهید محمدرضا ملکی» و «گزارش‌های روزانه صحنه نبرد: لشکر 17 علی‌بن ابیطالب در عملیات بدر» امروز در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع‌مقدس رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، این رونمایی با هدف معرفی «راویان جنگ» انجام شد.

راویان جنگ مرکز اسناد و تحقیقات دفاع‌مقدس، از سال 1360 در تمامی عملیات‌های دوران جنگ، از لحظه طراحی تا اجرا در کنار فرماندهان ارشد تا رده تیپ حضور داشتند و لحظه به لحظه عملیات‌ها را ثبت و ضبط می‌کردند. حاصل این اقدام، آرشیو بزرگی از اسناد جنگ شده و اکنون، دست‌مایه تدوین کتاب در این مرکز قرار گرفته‌اند.

در مراسم رونمایی از دو کتاب مذکور،سردار عبدالله عراقی جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه،دکتر حسین اردستانی رییس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع‌مقدس و یحیی نیازی مدیر گروه بررسی‌های جامعه‌محور مرکز اسناد وتحقیقات دفاع‌مقدس سخنرانی کردند.

حسین اردستانی

دکتر حسین اردستانی رییس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع‌مقدس در این مراسم گفت: اگر راویان جنگ را از تاریخ دفاع مقدس حذف می‌کردیم امروزه اثری برای انتشار در مورد برخی اتفاقات پیرامونی به ویژه فرماندهان جنگ نداشتیم. هر چند تمام امکانات راویان، خودکار، دفتر و یک ضبط صوت بود اما آنها مطالب زیادی را جمع‌آوری کردند.

وی ادامه داد: ما به عنوان راوی، در‌ جنگ می‌گفتیم این چه کاری است که انجام می‌دهیم. هر چند کار سختی بود و من به عنوان روای جنگ اگر به آن دوران برگردم روای‌گری نمی‌کنم اما الان که نتیجه را می‌بینیم می‌گویم شاید می‌شد بهتر از این هم کار بکنیم.

وی همچنین اظهار کرد: اگرچه جنگ تحمیلی تمام شده است اما آنچه برای ما به عنوان میراث ماندگار شده، هویت تاریخی و فرهنگ دفاع مقدس است که الگوی جدیدی برای ایران محسوب می‌شود. دفاع مقدس بازتولید عصر صدر اسلام و عاشورا است که هویت جدیدی به ایران بخشید.

دکتر اردستانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: راویان جنگ بیش از 29هزار نوار ضبط کرده، 1200 دفتر یادداشت و 700 تا 800 گزارش به یادگار گذاشته‌اند و همین‌ها اسناد گرانقدری محسوب می‌شود که مرکز اسناد دفاع مقدس از آن بهره‌مند است.

وی یادآورشد: راویان تاریخ‌نگاران جنگ بودند و قدم به قدم به همراه فرماندهان جنگ، حوادث را ثبت می‌کردند. هر چند متاسفانه هنوز نتوانسته‌ایم آنها را به خوبی به جامعه معرفی کنیم و هدف از انتشار این کتاب‌ها معرفی ماهیت روایت‌های جنگ به عنوان اسناد دست اول است. ما دیگر از تالیف کتاب گذشتیم و بیشتر بر روی آثار راویان متمرکز شده‌ایم. بر همین اساس دفاتر راوی سری‌ترین اسناد مرکز تحقیقات جنگ به شمار می‌روند به صورتی که بعضی دفاتر اصلا قابل انتشار نیست. مثلا اتفاقاتی که در خلیج‌فارس رخ داده است.

وی به شهید حسین الله‌داد راوی لشکر 17 علی‌بن ابیطالب (ع) و کتاب گزارش صحنه‌های نبرد اشاره کرد و گفت: دلیل چاپ آثار این راوی شهادتش است. البته به دلیل کم بودن آثار جمع‌آوری شده توسط برخی راویان نمی‌توان در قالب یک کتاب به آنها بپردازیم بنابراین سعی کرده‌ایم زندگی‌نامه و آثار چند راوی را در یک کتاب گردآوری کنیم تا از گمنامی خارج شوند.

دکتر اردستانی از چاپ گزارش عملیاتها که مطالب آن توسط راویان جمع‌آوری شده است خبر داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha