پنجشنبه 10 بهمن ماه طبق قرار قبلی و اطلاعرسانی، گیشهی سینماها بسته بود اما سینماها باز بودند. از کنار هر سینمایی که عبور میکردی، صف طولانی از مردم را میدیدی و در ذهنت این علامت سوال ایجاد میشد که سینماها را امروز چه شده است؟!
به گزارش خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، چندی پیش بود که مدیر عامل انجمن سینمای جوان خبر از هدیهی سازمان سینمایی و رایگان شدن سینماها طی دو روز در سال داد.
با رایگان شدن نمایش فیلمها در 10 بهمن ماه، مردم سینماها را غافلگیر کردند.
مگر جوانان ما به جز سینما تفریح دیگری هم دارند؟
مادری که دخترش را به سینما آورده است به ایسنا میگوید: «اگر بلیتها ارزان باشد و مردم دغدغه مالی نداشته باشند در طول سال از سینما استقبال میکنند و هیچگاه صندلی سینماها خالی نمیماند. دختر من به دلیل علاقه شدید به فیلم و سینما، امروز را از محل کارش مرخصی گرفته تا به سینما بیایید و فیلم های مورد علاقهاش را ببیند. اگر طرح «سلام سینما» دو روز پشت سر هم اجرا میشد، مردم این چنین به سینماها هجوم نمیآوردند. مگر جوانان ما به جز سینما تفریح دیگری هم دارند؟»
تماشاگری که زیر دست و پا ماند
جمعیت بسیاری جلوی سینما «آزادی» ایستادهاند تا وارد سالنها شوند، در باز میشود و مردم با کف زدن و سوت کشیدن هیجان خود را برای وارد شدن به سینما نشان میدهند، همه تلاش میکنند که وارد شوند تا مبادا جا بمانند، در آن میان یک نفر زیر دست و پا میماند و گوشواره دختر بچهای ازگوشش درمیآید و گم میشود!
جمعیتی که کنترل نشد
سه نوجوانی که با شنیدن خبر رایگان شدن سینما به پردیس «آزادی» آمدهاند میگویند، رایگان شدن سینماها در یک روز طرح بدی است، ما آمده بودیم تا فیلم مورد علاقهمان را ببینیم اما با دیدن این همه جمعیت پشیمان شدیم. آنها از برخورد کارکنان سینما هم گله میکنند که نمیتوانند جمعیت را کنترل و نظم را برقرار کنند.
در همان زمان مادری با فرزند معلولش وارد صف میشود که یکی از کارکنان سینما آنها را با احترام به داخل هدایت میکند تا برای فرزند معلول در میان جمعیت مشکلی به وجود نیاید.
حبیب ایلبیگی مدیر عامل انجمن سینمای جوان نیز که از صبح به چندین سینما سرکشی کرده است برای سرکشی به سینما «آزادی» و در کنار مردم حضور دارد و از نیروی انتظامی میخواهد تا برای سامان دادن به صف مشتاقان به کارکنان پردیس «آزادی» کمک کنند.
در همان زمان تلفن همراه مدیر عامل سینمای جوان زنگ میخورد و از استقبال مردم در سینما «شکوفه» خبر میدهند که ازدیاد جمعیت موجب شکسته شدن شیشهی گیشه سینما شده است!
پسر بچه 11 سالهای که به همراه مادر بزرگش به انتهای صف میرود به ایسنا میگوید:«برای اولین بار است که به سینما میآید و چون میخواهد در یک روز فیلمهای بیشتری ببیند، بنابراین سینما «آزادی» را انتخاب کرده است.»
در همین زمان رییس سازمان سینمایی کشور نیز جلوی پردیس «آزادی» حاضر میشود تا میزان استقبال مردم از طرح «سینما سلام» را بررسی کند.
مردم به ایوبی گفتند که؛ برنامهریزی و مدیریت بهتری باید انجام میشد
او پس از پاسخگویی به پرسش خبرنگاران به همراه رضا سعیدیپور- مدیر سینما آزادی از سالنهای نمایش دیدن و به صحبتهای مردم گوش میکند.
حجتالله ایوبی در پاسخ به پرسش یکی از تماشاگران مبنی بر اینکه این طرح به مدیریت بیشتری نیاز دارد بیان میکند:
ان شاءالله در برنامههای آینده این موضوع بیشتر بررسی میشود.
یکی از مشتاقان سینما معتقد است، ایدهی آشتی مردم با سینما طرح بسیار خوبی است اما باید با برنامهریزی و مدیریت بهتری انجام شود. هنگامی که من وارد سینما شدم چند نفر زیر دست و پا ماندند، اگر خدای ناکرده کسی کشته شود چه کسی پاسخگوست؟
برخی از سالنها آنقدر پر است که مردم به روی زمین نشستهاند و فیلم میبینند، بسیاری از مردم نیز در راهروهای سینما به انتظار نشستهاند تا بتوانند فیلم دلخواهشان را ببینند.
برخی از تماشاگران معتقدند که گیشهی سینما باید، بلیت و شماره صندلی در اختیار تماشاگران قرار میداد تا مردم بدانند به روی کدام صندلی بنشینند و نظم بیشتری برقرار میشد تا ما تحت فشار جمعیت قرار نگیریم.
جلوی سینما «فلسطین» هم صف نسبتا بلندی دیده میشود که تا داخل کوچه و در پشتی آن کشیده شده است، مردم بعد از تهیه بلیت رایگان و مشخص شدن شماره صندلی و شروع سانس، فیلم مورد علاقهشان را میبینند.
گیشه سینما «سپیده» هم با ارائه بلیت رایگان، صندلیهایی را که باید تماشاگران به روی آن بنشینند را مشخص میکند، مردم هم در یک صف مرتب به انتظار ایستادهاند.
جوان دانشجویی که مقابل سینما «سپیده» جلوی صف ایستاده است میگوید، در طول سال بارها و بارها به سینما میآیم که تنها 20 نفر را در سالن میبینم اما امروز با دیدن چنین صفی خوشحال شدم و امیدوارم که هر روز مردم این چنین از سینماها استقبال کنند.
خانوادهای که به همراه دو فرزندشان جلوی سینما «سپیده» منتظرند تا نوبتشان برسد، میگویند از ابتدای سال اولینبار است که به سینما آمدهاند و امیدوارند که این طرح افزایش پیدا کند تا بتوانند بیشتر به سینما بیایند. آنها میگویند اصلا نمیدانیم سینما چه فیلمهایی به روی پرده دارد و برایمان فرق نمیکند که چه فیلمی را ببینیم.
داخل سینما «بهمن» مملو از جمعیت است، تعداد بسیاری در سالن ایستادهاند تا فیلم «سر به مهر» را ببینند، تقریبا هیچ جایی برای داخل شدن وجود ندارد.
یکی از پرسنل این سینما از خسارتهای وارده به سالنها می گوید، بسیاری از صندلیها پاره یا شکسته شدهاند و شیشهی نمازخانه سینما هم بر اثر ازدیاد جمعیت شکسته است اما، ما تنها به فکر میزبانی هستیم.
مسوول بوفهی سینما «سپیده» میگوید: فروش چندان خوبی نداشته است. چون بیشتر کسانی که به سینما آمدهاند قشر آسیبپذیر جامعه بودهاند و به دلیل رایگان بودن سینماها، اجناساش را زیر قیمت به مردم عرضه کرده تا از نظر اقتصادی به آنها فشار نیاید.
در همین موقع در سالن باز میشود و مردم با سوت و کف زدن، خوشحالی خودشان را اعلام میکنند.
دو جوانی که از صبح موفق به دیدن دو فیلم شدهاند، بیان میکنند که فیلمهای سینما پاسخگوی نیازشان نبوده است و آن چنان که باید جالب نبودهاند و باید کیفیت فیلمها بالاتر برود.
از جلوی سینما «قدس» که گذر میکنی، درهای فلزی قفل شدهاش را میبینم با سر دری خالی از هر فیلمی، نه از صف خبری هست و نه از تماشاگری. ای کاش سینما «قدس» هم دوام میآورد تا مردم در چنین روزی با او آشتی کنند!
سینماهای «مرکزی» هم درهایشان را بستهاند تا بعد از اینکه سینما از تماشاگران سانس قبلی خالی شد، دوباره درها را باز کنند تا گروه دیگری را به داخل راهنمایی کنند. جمعیت در جلوی این سینماها به داخل خیابان هم کشیده شده است، مامور راهنمایی و رانندگی مردم را به پیادهروها هدایت میکند.
گروه دیگری از جوانان که سینماهای مرکزی را برای تماشای فیلمشان انتخاب کردهاند میگویند، طرح «سلام سینما» خوب است اما سینماهای ما ظرفیت تامین نیاز مردم را ندارد و ما مجبور شدهایم دو ساعت در صف بایستیم تا بتوانیم یک فیلم را ببینیم.
زوج سالخوردهای که جلوی سینما «پارس» ایستادهاند میگویند در طول سال برای اولینبار است که به سینما آمدهاند و برایشان فرق نمیکند که چه فیلمی را ببیند. آنها معتقدند اگر روزهای رایگان سینماها بیشتر شود بهتر است.
صف تماشاگران در سینما «استقلال» هم تا در پشتی سینما و داخل کوچه کشیده شده است.
به گزارش ایسنا،اجرایی شدن طرح «سلام سینما» و صحنههای تلخ و شیرینی که بواسطهی این طرح اتفاق افتاد،چند سوال را در ذهن هر مشاهدهگر صاحبتفکری پیش میآورد که آیا بلیت سینما گران است؟ بلیت سینما در مقایسه با سایر تفریحات فرهنگی،هنری چقدر است؟ شان سینماها و فیلمها با اجرای این طرح حفظ میشود؟
انتهای پیام
نظرات