• دوشنبه / ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۶:۰۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92112819697
  • خبرنگار : 71021

سفر به عراق گران می‌شود

سفر به عراق گران می‌شود

رییس سازمان حج و زیارت اعلام کرد: هزینه‌ی سفر به عراق از سال آینده، 7 تا 9 درصد افزایش می‌یابد.

رییس سازمان حج و زیارت اعلام کرد: هزینه‌ی سفر به عراق از سال آینده، 7 تا 9 درصد افزایش می‌یابد.

به گزارش خبرنگار سرویس حج و زیارت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سعید اوحدی با بیان این‌که تغییر قیمت‌ها از نوروز 1393 اتفاق می‌افتد، اظهار کرد: طبق آخرین رایزنی با بانک مرکزی قرار شد تا پایان سال 1392 این بانک ارز مبادله‌ای زائرانی را که ثبت نام کرده‌اند، تأمین کند؛ ولی برای سال 1393 دیگر امکان تعیین ارزش مبادله‌ای وجود ندارد و این ارز آزاد محاسبه می‌شود.

او تأکید کرد: ارز مسافرتی همچنان طبق مصوبه‌ی دولت به زائران پرداخت می‌شود.

رییس سازمان حج و زیارت این افزایش هزینه را بین 7 تا 9 درصد و مطابق نرخ ارز آزاد اعلام کرد و گفت: سال گذشته، کف قیمت سفر زمینی به عتبات عراق 700 هزار تومان و سفر هوایی یک میلیون و 300 هزار تومان بود که با در نظر گرفتن نرخ ارز آزاد، کف این مبلغ احتمالا بین 750 هزار تا حدود یک میلیون و 650 هزار تومان شود.

او همچنین به توافق ایران و عراق برای حذف بخشی از هزینه‌های زائران که سبب کاهش 10 تا 15 درصد هزینه‌ی سفر عتبات عالیات می‌شود‌، اشاره و اظهار کرد: در سفر به عراق درباره‌ی حذف 10 دلار هزینه‌ای که به فرودگاه نجف و 10 دلار عوارضی که به وزارت جهانگردی عراق داده می‌شد و همچنین برابری نرخ ویزای ایران و عراق، با نخست‌وزیر و وزیر جهانگردی این کشور مذاکره شد که قرار بود، مصوبه‌ای از دولت عراق گرفته شود. به‌محض دریافت و اجرای این مصوبه، حتما شاهد تأثیر آن در قیمت‌ها خواهیم بود.

اوحدی با اشاره به ثبت نام عتبات عالیات که اکنون 330 هزار نفر برای اعزام از 21 اسفندماه تا خردادماه سال آینده پیش ثبت نام کرده‌اند، بیان کرد: براساس این ثبت‌ نام‌ها، هفت اولویت تعیین شده‌اند که از چهارم اسفندماه می‌توانند وضعیت سفر خود را مشخص کنند. همچنین سه گروه قیمتی برای سفر به عراق براساس درجه‌بندی‌ هتل و مسیر هوایی و زمینی وجود دارند و هر سه‌ماه یک‌بار، ثبت نام انجام و اولویت‌ها پس از قرعه‌کشی اعلام می‌شود.

او در ادامه‌ی نشستی خبری که بعدازظهر امروز (دوشنبه، 28 بهمن‌ماه) برگزار شد در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا درباره‌ی کوتاهی‌های عراق برای تأمین امنیت زائران ایرانی و زیرساخت در این کشور طبق توافق‌های قبلی و اقدامات این سازمان در این زمینه، گفت: برخی شرکت‌های امنیتی که مجوز دولت عراق را دارند، موظف به همراهی با کاروان‌های ایرانی‌ها هستند‌. سال گذشته نیز کم‌ترین مشکل امنیتی برای کاروان‌هایی که از طریق شرکت «شمسا» برای سفر اقدام کردند پیش آمد. حادثه‌ای هم که در اربعین رخ داد، برای دو کاروان آزاد بود که از مسیر خارج شدند.

وی مانند همیشه، به زائران توصیه کرد که از مجاری قانونی برای سفر عراق اقدام کنند.

او درباره‌ی بهبود شرایط زیرساخت‌ها در عراق نیز به دریافت مصوبه‌ی تأسیس شرکت «توسعه و عمران امید زائر» از شورای برنامه‌ریزی بعثه‌ی مقام معظم رهبری اشاره و اظهار کرد: وظیفه‌ی اصلی این شرکت، توسعه‌ی زیرساخت‌های خدماتی برای زائران است که اکنون زمین‌هایی را در کربلا،‌ نجف‌، مرز شلمچه‌ و ایلام برای اجرای پروژه‌ها در نظر گرفته است.

اوحدی همچنین به جلسه‌ی مشارکتی‌ای که با حضور سرمایه‌گذاران شرکت اکور فرانسه و گروه سرمایه‌گذار عراقی همزمان با سفر هیئت فرانسوی به ایران برگزار شد‌، اشاره کرد و گفت: امیدواریم با توجه به جلسه‌ای که داشتیم، کارگروه زیرساخت‌ها با مشارکت بانک‌های داخلی شکل بگیرد و پروژه‌های زیرساختی اجرا شوند.

رییس سازمان حج و زیارت درباره‌ی طرح اعزام زائران از طریق دریا به عتبات عالیات عراق نیز توضیح داد: سفر آبی به عراق از آبادان - خرمشهر به بصره مطالعه شده و به‌طور جدی در دستور کار است. مذاکراتی هم با شرکت کشتیرانی والفجر شده است. ما روی این پکیج کار می‌کنیم، ولی فکر می‌کنم جاذبه‌ی این سفر که مدت زمانی طولانی هم نیاز دارد، بیشتر در نوروز باشد. البته اجرای این طرح به نوروز 93 نمی‌رسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha